male projekty, velke obludne korporatni software, kombinace ruznych technologii, frontend, backend?
zajimalo by me co lidi delaji a co je bavi?
jazyky, knihovny, technologie, zamereni.
Dělám GISy. Mapové systémy pro různé firmy,napojení na systémy údržby pro firmy řešící distribuci elektřiny, plánování autobusových linek, spádové oblasti škol, evidence zemědělské půdy a lesů ...
Zajímavá byla práce na projektu jak rozdělit nějakou oblast pro obchodníky, aby každý měl stejnou šanci získat zákazníky, plánování tras návštěv zákazníků.
Dělám hlavně backend v Java ekosystému, Unix i Windows Server, ale občas dělám i na frontendu, tady spíš rozšíření existujícího řešení, opravy chyb.
Jsem rád, že se mi poštěstilo být v týmu, který stavěl nový systém (skoro) na zelené louce a že implementace toho návrhu už pár let drží a nemusí se moc přepisovat, jen rozšiřovat o další funkcionalitu.
Užívám si to, že se v týmu dokážeme domluvit a moc se nehádáme, nadřízený má realistické nároky (např. neche po mě odhady, když se hrabu ve skoro 20 let starým kodu ), věci na kterých dělám jdou opravdu do produkce ne do šuplíku nebo že by se projekty zařezávali.
Hobby projekt mám teď nový. flightaware.com - monitorování vzdušného prostoru v okolí Brna, jo zase ty mapy. S kamrádem pořádáme jednou za rok malou ne-konferenci.
Děláš nějaký sociologický průzkum?