Ahojte,
zacal som sa hrat, prvy krat, s dockerom a postupne sa prepracoval k tomu ze mam tri kontajnery: nginx, php-fpm a data.
Na nginxe bezi oficialny nginx s vlastnym konfigom, php-fpm je z oficialneho image bez zasahu a v data si stahujem z gitu php zdrojaky.
Zatial sa hram len s docker compose ale chystam sa na kubernetes, respektive Google Container Engine.
Anyway, data image spristupnuje volume v dockerfile a tu mountujem v docker-compose.jsom cez volumes_from parameter a aj php aj nginx tuto volume z data vidia.
Co vsak rieism teraz je to ze chcem namountovat Google Cloud Datastore respektive Amazon S3 do nejakej zlozky v data kontajnery/image, napriklad /app/data a moct tak citat a pisat do tohto backendu z nginx(prakticky len citanie) a php kontajneru.
Neviem ako to riesi Amazon S3 ale GCD ma na to gcsfuse utilitku zalozenu na libfuse. Cez nu sa mi podarilo v pohode namountovat backend do /app/data v mojej data image a spustit kontajner.
Ked si otvorim data kontajner cez shell tak ten backend realne funguje, vidim subory, vytvaram subory, citam subory a tak dalej...a ked si otvorim webovu amdinistraciu(google/amazon) tak je vsetko ako ma byt.
Ked sa vsak pozriem do nginx alebo php kontajneru tak zlozka je prazdna a akekolvek zmeny v tejto zlozke vidia iba tieto dva kontajnery a nie samotny data kontajner ktory volume poskytuje.
Prisiel som k zaveru ze nginx a php kontajnery vidia "originalnu" cielovu zlozku(/app/data) do ktorej nie je namountovany backend a ze tento backend funguje iba priamo v data kontajnery.
Avsak nechcem robit monoliticku aplikaciu ani mountovat backend v kazdej image, tak by ma zaujimalo ci neviete niekto ako toto rozbehat? V principe je to iba otazka dockeru a ako riesi prepojenia volume a kontajnerov do coho ja moc nevidim zatial.
Googlil som, ale neviem sa nicoho dopatrat.