Zkušenosti s notebooky Dell Rugged

Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« kdy: 07. 01. 2025, 19:09:04 »
Zdravím,

už nějakou dobu pokukuji po notebooku od Dellu z řady Rugged. Vždycky se mi líbili, s notebooky Dell mám dobré zkušenosti a prostě bych chtěl mít odolný notebook. Vzhledem k tomu, že nepotřebuji nějaký super výkon, tak bych šel spíš do nějakého repasu.

Chtěl bych se proto zeptat lidí, co mají s Dell Rugged zkušenosti, o radu na co si dát pozor a vlastně bych obecně uvítal nějaké zkušenosti s těmito stroji. Případně pokud má někdo tip na alternativu.

Rád bych se vyhnul diskuzi na téma, zda takový notebook vůbec potřebuji apod - v tomto jsem už jsem rozhodnut.

Díky moc :)

RDa

• 2 810
    • Zobrazit profil
Re:Dell Rugged - zkušenosti
« Odpověď #1 kdy: 07. 01. 2025, 19:36:50 »
Pokud normalni notasy (napr. HP Elitebook) preziji v autoservisu diagnostiku.. tak je tezke si predstavit realny duvod potreby rugged notebooku mezi obyc lidi.

Chovejte se k tomu stroji normalne a nepotrebujete zadnej rugged.

A pokud si ho chcete poridit ze se vam libi - tak si ho poridte - a klady/zapory si zjistite sam - evidentne nejste cilovka toho notebooku, kdyz odmitate vest diskuzi na tema proc to potrebujete, a jdete jen po vzhledu. To vam pak jsou realne vyhody a nevyhody jaksi.. k nicemu.

Alternativa jsou Panasonic Toughbook, ale kdyz jste neschopnej si takovou zakladni vec zjistit... mame vas vubec brat vazne?

xyz

• 248
    • Zobrazit profil
Re:Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« Odpověď #2 kdy: 07. 01. 2025, 19:54:17 »
Zdravím,

už nějakou dobu pokukuji po notebooku od Dellu z řady Rugged. Vždycky se mi líbili, s notebooky Dell mám dobré zkušenosti a prostě bych chtěl mít odolný notebook. Vzhledem k tomu, že nepotřebuji nějaký super výkon, tak bych šel spíš do nějakého repasu.

Chtěl bych se proto zeptat lidí, co mají s Dell Rugged zkušenosti, o radu na co si dát pozor a vlastně bych obecně uvítal nějaké zkušenosti s těmito stroji. Případně pokud má někdo tip na alternativu.

Rád bych se vyhnul diskuzi na téma, zda takový notebook vůbec potřebuji apod - v tomto jsem už jsem rozhodnut.

Jak to myslis, na co si dat pozor? Je to proste notebook, ktery se pouziva v prumyslu. Treba monteri nekde v pousti, kdyz kontroluji plynomery. Nedovedu si predstavit, k cemu by ho normalni uzivatel potreboval. Ale pokud se ti libi, tak proti gustu zadny disputat. Jen budes platit za neco, co nepotrebujes.

Brumla

• 107
    • Zobrazit profil
Re:Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« Odpověď #3 kdy: 07. 01. 2025, 21:59:47 »
Zdravím,

Dělal jsem v automotive sysadmina, nadnárodní korporát. Naši mechanici používají Getac, například Getac S410. Jsou hardwarově odolné a funkční. HW Problémy jen vyjímečně, třeba 1-2x za rok z 200ks. Sw si tam dáš jakej chceš, my měli speciálně upravený okna 10. Jednou jsem objednal ten Dell Rugged, ale není tak domyšlenej ani tak odolnej. Například krytka usb portu se odklápěla dolů = musíš nadzvednout ntbk, abys krytku odklopil. Takových nedomyšleností bylo víc. Jinak celej korporát jel na Dellech, aly ne ty rugged, jen kancelářský a optiplexy sff do dílen. Předtím měli mechoši Panasoniky. Za mně buď Getac nebo Panasonic.