MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu

Ondro

Re:MacBook vs klasicky notebook + ubuntu
« Odpověď #90 kdy: 24. 10. 2016, 14:25:12 »

Zajimave. Netusil jsem, ze takova vec existuje. Akorat je opruz, ze tvrdi, ze mas pouzit jakesi specialni nabijecky. Netusis, jak to je s tim nabijenim?

Su to NiZn baterie a tie potrebuju specialnu/univerzalnu nabijacku,ktora zvlada nabijat aj tieto baterie. Pozor po nabiti maju tieto baterie az 1.8V a to uz moze byt niekde problem.
Existuju okrem toho aj alkalicke nabijacie baterie s klasickym napetim 1.5V, ktore su vhodnejsie na pouzitie tam, kde 1.2V beznych nabijacich baterii nestaci.

I See Sharp

Re:MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu
« Odpověď #91 kdy: 24. 10. 2016, 14:43:27 »
MacBook su zbytocne vyhodene peniaze. Kupovat si notebook lebo Apple, lebo cool, tak je to plytvanie penazi. Ak odhliadnem od faktu, ze velmi IN su 13" Macbooky, tak neviem si predstavit vyvijat na takom malom displeji. vsak to je na produktivitu prace uplny zabijak. Za 2200e si kup Allienware a aj sa zahras. A mozes mat dualboot, nie ako pri Macbooku. Najlepsi su ti, ktori maju Macbook a jedine co s nim robia, pozeraju internet, facebookuju, alebo urobia zopar prezentacii. Ale ich hlavne kredo je byt COOL
na macu mas tiez dual boot , bezim OsX aj Windows 10 a ziaden problem . najlepsie je na tom ,ze apple ma podporu pre windows, tazke vsetko funguje ako ma ,vsetky funkcne klavesy , touchpad ,wifi ... vsetko.
Maly display ? to pochybujem ,zatial som nemal problem s ziadnym IDE , ze by som mal problem ze mam malo miesta . ten display je retina , nadherne vyskresluje , ked lustim spagetti kody na 100 a viac riadkoch ,zmensim text na 83% a furt sa to da pekne citat.
nemyslim si ze mcb su vyhodene peniaze. je to obdobne ako s autami , kupis si oktavku a si v klude , mas auto co ta odvezie ,ale kup si mergla,bmw alebo audi.. atd a zistis ten rozdiel v kvalite , ktoru samozrejme musis zaplatit ;-)
@pre iniciatora tohto vlakna : a ked si kupis mac , budes obcas celit , takym zavistlivcom ako jurdo , ktory by asi najradsej robili pridel pocitacov podla toho co vies robit s pocitacom . takze ako bezni uzivatel by si asi dostal subnotebook s rozlisenim 800x480 s procakom Intel Atom prvej generacie.

« Odpověď #92 kdy: 24. 10. 2016, 14:56:29 »
Až na to, že konkurence (třeba to XPSko) má už delší dobu vyšší rozlišení než Apple se svou Retinou ;)

Ale čert vem rozlišení, už má Apple MATNÉ displeje? Protože XPSko od Dellu má...  ;)

I See Sharp

« Odpověď #93 kdy: 24. 10. 2016, 15:07:19 »
Až na to, že konkurence (třeba to XPSko) má už delší dobu vyšší rozlišení než Apple se svou Retinou ;)

Ale čert vem rozlišení, už má Apple MATNÉ displeje? Protože XPSko od Dellu má...  ;)

jasne ze nema, sak predsa apple je cool and shiny , takze ziaden matny display , to by steve z hrobu vstal :-)
inak pozrel som si to xpsko , zaujimavy stroj , rozhodne by som o tom uvazoval , kebyze nepotrebujem OsX. :-(

balki

« Odpověď #94 kdy: 24. 10. 2016, 15:08:51 »

Dalsi flame vo flame. Matny versus leskly display. Tu automaticky predpoklada pisatel, ze lepsi je matny.

« Odpověď #95 kdy: 24. 10. 2016, 15:26:55 »

Dalsi flame vo flame. Matny versus leskly display. Tu automaticky predpoklada pisatel, ze lepsi je matny.

Už jsem několikrát psal, že matný displej shledávám lepším (dá se s ním lépe pracovat nejen venku, ale i pod silnými světly, tzn. čistě praktické důvody). Žádný flame v tom nevidím. Jediný argument pro lesklý displej beru jako "dotykový panel", jinak mě nic nenapadá... Máte ještě nějaký jiný? Krom toho, že na fotkách to vypadá mega hustě cool? :)

« Odpověď #96 kdy: 24. 10. 2016, 15:32:07 »

Už jsem několikrát psal, že matný displej shledávám lepším (dá se s ním lépe pracovat nejen venku, ale i pod silnými světly, tzn. čistě praktické důvody). Žádný flame v tom nevidím. Jediný argument pro lesklý displej beru jako "dotykový panel", jinak mě nic nenapadá... Máte ještě nějaký jiný? Krom toho, že na fotkách to vypadá mega hustě cool? :)

Barvy. Pro outlook nebo programovani to dulezite neni, pro upravy fotek uz byt muze.

balki

« Odpověď #97 kdy: 24. 10. 2016, 15:53:10 »

Barvy. Pro outlook nebo programovani to dulezite neni, pro upravy fotek uz byt muze.

Taktiez sa to lahsie cisti a nevytvara rozne typy nepeknych artefaktov.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:MacBook vs klasicky notebook + ubuntu
« Odpověď #98 kdy: 24. 10. 2016, 16:04:43 »
Existuju okrem toho aj alkalicke nabijacie baterie s klasickym napetim 1.5V, ktore su vhodnejsie na pouzitie tam, kde 1.2V beznych nabijacich baterii nestaci.

jo, ale ty uz jsem nejak sakra dlouho nevidel.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #99 kdy: 24. 10. 2016, 16:08:03 »
Maly display ? to pochybujem ,zatial som nemal problem s ziadnym IDE , ze by som mal problem ze mam malo miesta . ten display je retina , nadherne vyskresluje , ked lustim spagetti kody na 100 a viac riadkoch ,zmensim text na 83% a furt sa to da pekne citat.

Bych se obaval, ze lusteni blech nebude pro oci idealni. A pockej za par let, az na to treba budes nosit brejle a stejne hovno videt.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #100 kdy: 24. 10. 2016, 16:10:09 »

Lepsi je samozrejme leskly. Clovek usetri par kilo za zrcadlo.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 24. 10. 2016, 16:19:23 »
na macbooku muzes mit nativne klidne 3 nebo 4 systemy (na zacatku cmd+R a rozdelit disk pres disk utility na prislusny pocet oddilu), staci nainstalovat treba refit.sourceforge.net i kdyz staci vzdy drzet pri bootu alt/opt

win v bootcampu nebo parallels desktop (imho to za ty penize stoji, coherent mode, defacto jako bych byl nativne ve win, sdileni souboru atd ..napric systemy, ubytek vykonu virtualizaci neznatelny pri bezne praci  atd ... v parallels si muzes nainstalovat i napr. ubuntu, virtualbox je proti tomu chudy pribuzny),

linux (treba mint, ubuntu, debian, centOS - nativne jsem nezkousel, mozna by bylo potreba par kextu z tonymacx86, insanelymac, prislusne thready ve forumech na macrumors..)

asi by sel rozchodit nativne i nejaky *bsd, nezkousel jsem, staci mi pc-bsd ve virtualce na win ntbk

ale nevim proc bych to vsechno delal, mne staci macOS a zbytek v parallels (win +ubuntu) + homebrew a macports

na druhym starsim macbooku pro (core 2 duo) mam 3 systemy (snow leopard, mavericks a el cap, sel by tam i tiger ale to uz je preci jen dost stary system ale zase nenarocny na systemove prostredky pro linux ultras terminal boys mozna nej) a prepinam se mezi nimi jak se mi zachce

Inkvizitor

« Odpověď #102 kdy: 24. 10. 2016, 16:25:15 »
na druhym starsim macbooku pro (core 2 duo) mam 3 systemy (snow leopard, mavericks a el cap, sel by tam i tiger ale to uz je preci jen dost stary system ale zase nenarocny na systemove prostredky pro linux ultras terminal boys mozna nej) a prepinam se mezi nimi jak se mi zachce

Mas nejaky duvod prepinat mezi verzemi OS X (krome toho, ze se Ti proste chtelo)?

« Odpověď #103 kdy: 24. 10. 2016, 16:35:18 »

A řešíme teď matné displeje, nebo kalibraci? To je totiž celkem rozdíl... Matný povrch displeje, pokud je udělán dobře, tak není problémem. Zde Applu hraje do karet to, že na to ostatní výrobci povětšinou kašlou (nehledě na kvalitní soft, co je pro OSX dostupný), ale nic to nemění na tom, že matný povrch ničemu nevadí (přece jen lidské oko nevidí všechno ;) ). Například Asus Zenbook Ux305 je po kalibraci velmi přesný i s matným panelem... (na ultrabookreview je to dokonce jeden z nejpřesnějších displejů, co měl v ruce). XPSko si také chválí... Ale oukej, pokud někdo vidí i "neviditelné"... :)

Ad snadněji se to čistí - s tím nesouhlasím, naopak, lesklé displeje se snáz špiní + prach a všechno je viditelnější díky odleskům... Jinak jaké artefakty myslíme? Snad ne ty, které vzniknou, když ten panel někdo špatně očistí... :)

spasitel

« Odpověď #104 kdy: 24. 10. 2016, 16:48:35 »
Mac pouzivaji jenom socky, aby byli coool. bohuzel nic neumi. poradnej programator si udela OS sam a neni odkazanej na druhi. jenom tady je to plny smejdu