Hodinky s CGM

Wasper

• 158
    • Zobrazit profil
Re:Hodinky s CGM
« Odpověď #15 kdy: 06. 03. 2025, 20:34:16 »
Dotaz: Chci automatický kontinulální logger teploty.
I tady je validni otazka na co to chce. Jestli je clovek fanda do meteorologie, co ma rozvesene presne (+-0.1K) rtutove teplomery 2m AGL a chce to automatizovat, je uplne neco jineho, nez kdyz si clovek podle toho chce treba automatizovat vytapeni takze +-3 stupne nevadi a staci fake DS18B20 napojene na malinu....

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 07. 03. 2025, 10:48:44 »
Tak tady příště rovnou v původním dotazu napiš: jsem fitness jouda, co si hraje na "vědátora". Ve skutečnosti je mi u zadele, co to naměří, hlavně, že to bude cool a in a bude to vypadat "vědecky". Pak budu podobný dotaz rovnou ignorovat.

Těžkého diabetika jsme měli v rodině a hypoglykemické kóma​​ opravdu není pěkný zážitek.

::) >:(
Ale tady nikdo neřešil léčbu nemocného člověka. Také vím jak to vypadá, kamarád mi takto zkolaboval před očima v autě během řízení.

Mým cílem je pochopení fungování a postupná optimalizace vlastního energetického metabolismu, kde cukr hraje hlavní roli (a je také jednou z máma věcí, která se dá kontinuálně měřit). Což, nakonec, v dlouhodobém hledisku dost výrazně sníží pravděpodobnost, že bych někdy v budoucnu potřeboval tu medicínskou cestu.Dělat to na základě pocitů, obecných neindividuálních doporučení je neefektivní a nekomfortní.
V podstatě mi ani nevadí si k tomu jednorázově koupit ten konvenční glukometr a výsledky si porovnávat, abych měl představu, jak špatné to měření je.

Proto je zde sále stejná otázka - má s tím někdo praktickou zkušenost?

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 07. 03. 2025, 10:56:34 »

Pokud se ja ptam na doporuceni kresla, nepotrebuju, aby mi joudove, co o mne nevi, prikazovali cvicit. To je jen specialita mistni komunity, tohle chovani, Joudo.

To je spíš obecně čecháčkovská vlastnost.
Dotaz jsem dal sem, protože obecně je zde větší koncentrace inteligentních a technicky smýšlejících lidí, takže i pravděpodobnost, že zde narazím na někoho, kde se takovou věcí zabývá je solidní.

« Odpověď #18 kdy: 07. 03. 2025, 11:14:26 »
V podstatě mi ani nevadí si k tomu jednorázově koupit ten konvenční glukometr a výsledky si porovnávat, abych měl představu, jak špatné to měření je.

Tak si kúpte a napíšte prosím aspoň blogový zápisok, ktorý bude obsahovať iné, než nadávky na čínske hodinky s nepresným čidlom. Taktiež mi nie je jasné, ako si chcete korigovať metabolizmus. Ale nezamýšľam sa radšej.

« Odpověď #19 kdy: 07. 03. 2025, 12:21:28 »

Proto je zde sále stejná otázka - má s tím někdo praktickou zkušenost?

Já ti nevím, dával jsem ti sem odkaz, podle kterého s tím diabetologové v ČR mají zkušenosti v řadové jednotkách případů a nikdo to nedoporučuje jako jedinou metodu pro měření glykémie. Tak nějak.nevím, co chceš zde objevit.

Zopper

• 876
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 07. 03. 2025, 12:34:35 »
Taktiež mi nie je jasné, ako si chcete korigovať metabolizmus. Ale nezamýšľam sa radšej.
Tak to není žádná novinka, to dělají lidi co jsou lidma. Jen se to teď dá víc podepřít nějakým senzorem a ne jen pocitem: Když si dám na oběd víc těstovin a míň masa, udělá to větší špičky, než naopak? Kolik čokolády najednou můžu sníst, než cukr vyletí do stropu - 1 čtvereček, nebo 5? Je pro mě lepší velká snídaně a malý oběd, nebo naopak? Atd.

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 07. 03. 2025, 12:43:50 »
Taktiež mi nie je jasné, ako si chcete korigovať metabolizmus. Ale nezamýšľam sa radšej.
Tak to není žádná novinka, to dělají lidi co jsou lidma. Jen se to teď dá víc podepřít nějakým senzorem a ne jen pocitem: Když si dám na oběd víc těstovin a míň masa, udělá to větší špičky, než naopak? Kolik čokolády najednou můžu sníst, než cukr vyletí do stropu - 1 čtvereček, nebo 5? Je pro mě lepší velká snídaně a malý oběd, nebo naopak? Atd.

Ano, přesně tak. Těch možností je nespočet a obecné doporučení jdou často i proti sobě. Proto, pokud to chce šlověk dělat efektivně, tak jen ostře individuálně.

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 07. 03. 2025, 12:47:33 »
nedoporučuje jako jedinou metodu pro měření glykémie. Tak nějak.nevím, co chceš zde objevit.

Což je informace k ničemu. Aktuálně nepoužívám žádnou metodu, a ani ji neplánuju používat k léčbě.
A otázka je stále stejná - hledám zkušenost někoho, kdo to vyzkoušel a tím i produkt, který funguje.

Ad. už jen to, že to tak vehementně nedopuručují indikuje, ža asi nějaké takové produkty na trhu budou, byť v různé kvalitě. Já bych se rád vyhnul tomu, že dám 10-50k za fake.

« Odpověď #23 kdy: 07. 03. 2025, 13:16:19 »
Když seženeš k obědu tři větrníky, tak ti stoupne krevní cukr. To bude kruciální poznatek. :P

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 07. 03. 2025, 13:48:17 »
...protože obecně je zde větší koncentrace inteligentních a technicky smýšlejících lidí...

Když seženeš k obědu tři větrníky, tak ti stoupne krevní cukr. To bude kruciální poznatek. :P

Samozřejmně, každé gaussovo rozdělení má i levou stranu...

Wasper

• 158
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 07. 03. 2025, 14:21:10 »
Což je informace k ničemu. Aktuálně nepoužívám žádnou metodu, a ani ji neplánuju používat k léčbě.
A otázka je stále stejná - hledám zkušenost někoho, kdo to vyzkoušel a tím i produkt, který funguje.
Tak vzhledem k tomu, ze tu zkusenost s tim nemaji ani oni diabetologove, tak se obavam, ze ten dotaz je marnej, a proste nejaky vlastni vyzkum pokus/omyl to chtit bude. Hracicku (v dobrem) je hodne, ale tech, co soucasne maji pristup k overenemu testu je minimum a jsou to vetsinove ti, o kterych (ne)vi lekari, kteri sami rikaji, ze nemaji data.

Postupoval bych presne jak radej diabetologove v tom odkazu, co tu LolPhirae postoval: Koupit cinu, v lekarne sehnat realnej invazivni glukometr, a proste nejakou dobu ta mereni porovnavat...

(nebo pockat, az timhle martyriem par diabetiku opravdu projde)

« Odpověď #26 kdy: 07. 03. 2025, 15:45:15 »
Na YT je dost videí, kde hodinky už někdo zkoušel a porovnával nejen s glukometrem, ale i s CGM senzorem typu FSL.

Výsledkem je že hodinky s blikátkem ani neumí spolehlivě rozpoznat růst nebo pokles cukru, natož změřit absolutní hodnotu.
Pro diabetika je důležitější gradient, aby na trend stih včas zareagovat.

FSL senzor má zpoždění asi 15minut oproti glukometru, ale i tak stihne dát včas varování, že se něco děje.