Licnu - lanko, na trvalé instalace nepoužívej, do zdi patří drát.
Já to nechci do zdi. Naopak chci pokračovat od zdi dál. Tam se drát moc nehodí. Jak jsem psal nabízí se patch kabel. Ty ale nejdou vždy použít.
Že by jsi hledal Belden, a nebo Solarix.
Typy ti neřeknu, ale u Beldenu jsme kdysi používal 1583.
Jinak licna je na patchocordy, ale ty nejspíše potřebuješ drát, což je ten výše uvedený.
Jestli máš představu, že je to tvrdé, tak ne, je to normálně ohebné.
A otázka konektorů, a nebo spíše modulů je Panduit, a nebo Solarix.
Používám Solarix protože rozumná cena a dobrá kvalita.
Ale myslím si, že na to jdeš asi blbě.
Prostě vybuduj trasu tzn. od patchpanelu až po krabičku, a pak to propoj koupeným patchcordem.
Ale jestli chceš vyrábět patchocordy tak silně pochybuji, že se cenově a kvalitou vyrovnáš dětem z Filipín nebo z Malajsie.
Myslím že nejdu na to špatně.
Belden 1583 mám ale je to drát a ano je to tvrdé.
Píšu že hledám licnu (lanko) právě proto, že ve zdi je Belden 1583 (drát) a zakončeno zásuvku včetně keystone.
Teď se nabízí pokračovat patch kabelem ale ty nemohu použít vždy. Ty jsou super do racku. Jsou ale situace kde patch kabel neprotáhnu. Jako provizorka se dá použít Belden 1583 (drát) ale fakt to chce licnu (lanko) nebo patch kabel.
Dělal jsem s ním před chvílí a říkám si dost jdu hledat licnu. Kabel je ok, ale oproti patch kabelu je to rozdíl. Patch kabely mám ale ne vždy je možné je použít.
Belden 1583 jde o dobře sehnat snadno ale je to do zdi.
Patch kabely taky lehce sehnatelné, barvy, stíněné, různá metráž.
Pak už jsem našel rozumně dostupný (nemyslím cenově) zmíněný SXKL-5E-UTP-PVC-GY.
Fakt hledám licnu a pokud možno u lepší konektory.