Dobre,j , snazim se rozchodit nginx v režimu proxy_bind $remote_addr transparent; (takovy hybrid mezi port forwardingem a normalni nginx proxy - ucel aby nginx resil https ,ale po tunelu a domaci siti chodily realne ip adresy na L3 vrstve.) setup : VPS v LXC jako verejny server, , propojen pomoci wireguardu na GW za natem a backend v siti za switchem (virtualizovany, ale to je jedno) . Vidim chybu 504 gw timeout . Dodam ze mi port forwarding s originalnima IP adresama po siti funguje na jinem backendu vidtelnym pochopitelne na jinem portu nez 80/443, (je to resene prostym port forwardingem na VPS ne pres nginx -- proto mam pocit, ze je problem nekde v nginxu.. Adresni rozsah je stejny obou serveru.
analyzoval jsem traffic tcpdumpem. a paket probubla k backendu, a ten odesle SYN ACK a ta propluje tunelem a vidi ji tcpdump opet na VPS, ale mam pocit ,ze nginx to nejak neprijme... Cili problem vidim na tom vps.
V dokumentaci nginx ngx stream module kde je direktiva popsana ctu neco ze musi bezet pod rootem nebo mit nejaky CAPS RAW NET. nebo pockat, musim to mit obaleny v stream direktive? Jediny co jsem udelal v konfigu je ze pri zmene z normalniho reverse proxy, kdy mi to ovsem chodilo s L3 adresou rozsahu tunelu
proxy {server {location {proxy pass}}}
jsem pridal zmineny proxy bind., a od te doby backend protlaci odpoved az dovnitr vps, ale nginx asi nezareaguje
Dodam, ze asi rp filter a firewall je poreseny, protoze prave podobny setup s "nahou L3 adresou" mi funguje v tom jinym pripadu, kdy nenasloucha nginx, ale jede to pres port forwarding.