Když mi bezdrát cuká (ať už unify nebo ne), snažím se eliminovat zdroje šumu mezi vysílačem a přijímačem (tedy smotky kabelů, případně celý PC skříně - prostě třeba strčím přijímač ze zadního USB do předního). Když cuká i poté, co udělám tohle a i poté, co se přiblížím k přijíamači, tak to (logicky?) znamená, že mám vyměnit baterie - a pak zase na rok klid. Mimochodem - Logitech myši si (červenou LEDkou) řeknou, že baterky jsou už před smrtí. Klávesnice MK520 možná taky, ale ta moje (5 let stará) ještě LEDku neměla. Nicméně tím, že začnou vypadávat písmena/škube se myš, je to snad jasný...?
Jaký jsou výhody bezdrátu asi nemá cenu opakovat. Sedněte si v obýváku před TV, ke který je komp připojenej, s klávesnicí a myší na stole a pochopíte, jakej je rozdíl mezi (1,5m dlouhým) drátem a bezdrátem... Ještě líp to ale poznají ty lidi, který se o ten drát začnou přerážet. Jiná situace může bejt, když jde o komp na hraní, kterej je na stole hned vedle LCD (a klávesnice a myši).
Odezvu neřešte, vadit by mohla maximálně profi hráčům a to ještě bůhví jestli oprávněně nebo jen placebo (chtělo by to vyzkoušet nějakým testem, nechat CSkaře nebo Warcrafťáky hrát XYZ her a sledovat jejich efektivitu s drátovýma/bezdrátovýma/herníma/bezdrátovýma herníma setama - podle mě je to blbost a hráli by pořád v rámci statistický chyby).