Kolik byste mi dali?

Quetoner

Kolik byste mi dali?
« kdy: 17. 06. 2013, 22:06:56 »
Ahoj, všiml jsem si, že sem chodí i lidé, kteří rozhodují o přijímání zaměstnanců na vývojářské pozice. Můžu vás poprosit o nacenění mých schopností? Subjektivně se vidím takhle:

Obecně:
  • Asi 3 roky reálných zkušeností (part-time při studiu). Z toho první rok sólo, další 2 roky práce v týmu.
  • Zkušenosti se SCRUMem
  • Slušně chápu OOP
  • Trochu teorie (algoritmy, funkcionální jazyky, návrh databází...)
  • Chápu principy Unit Testů (co, kdy, kde, jak testovat)
  • Analytické myšlení
  • Vím něco o architekturách (IoC, vrstvy, co patří kam)
  • Chápu princip práce se sdílenými kódy (zkušenosti mám ale jen s TFS)
  • Chápu cyklus vývoje softwaru
  • Umím číst (a trochu i kreslit) UML diagramy

Technologie:
  • Velmi slušně: C#, CSS, HTML, JavaScript
  • Slušně: ASP.NET WebForms, LINQ, T-SQL
  • Částečně: PHP, Nette, Python, WCF, XSLT, ASP.NET MVC (MVC jako archikturu chápu dobře), MySQL, PL/SQL
  • Vůbec: Entity Framework, WPF

Jinak čistě jako jazyk umím i Javu ale to je mi na prd, protože neznám ty technologie okolo.

Angličtinu hodnotím na B2. Čtení čehokoliv bez problémů. Napíšu co potřebuju. Neslabší část je mluvení, které není moc plynulé. Neměl jsem moc příležitostí.

Povaha: Přináším konstruktivní nápady, kritický vůči odfláknutým věcem (štve to kolegy), občas dělám chyby z nepozornosti.

Je mi 23 a jak jsem psal, ještě studuju, takže můžu během semestru pracovat jen na part-time a kvůli daním preferuju DPP. Na kolik byste kývli za těchto podmínek (Kč/h)?

Případně, co kdybych už nestudoval a sháněl full-time zaměstnání (hrubá mzda)?

Pište prosím i region, ve kterém byste mi dané peníze nabídli.

Díky.

Makovec

Re:Kolik byste mi dali?
« Odpověď #1 kdy: 17. 06. 2013, 22:24:29 »
Konkrétní číslo neřeknu ale pro potenciálního zaměstnavatele je zajímavé na jakých projektech a v jakých pozicích (co byla tvoje role a tvůj konkrétní přínos - např. pro aplikaci xy jsem podle funkční specifikace samostatně naimplementoval funkcionalitu abc včetně návrhu databáze a základního provedení uživatelského rozhraní a draftu příslušné části uživatelské dokumentace)...

Seznam technologií je až na to druhé.

jehovista

« Odpověď #2 kdy: 17. 06. 2013, 23:07:12 »
V Praze nastup minimalne za 40 hrubeho na HPP.

Ivorne

« Odpověď #3 kdy: 18. 06. 2013, 01:12:54 »
Přemýšlel jsem o tom, jak bych charakterizoval svoje dovednosti a jsem oproti tomu čím dál skeptičtější. Co si tak člověk má představit pod pojmem "slušně chápu <něco>"? Kolikrát mám dojem, že jak pronikám hlouběji do nějakého problému, tak bych se ohodnotil hůře. Třeba před pěti lety jsem měl pocit, že docela dobře chápu OOP, ale teď se stejně zdráhám tvrdit, že mu rozumím hodně dobře. I když ono to OOP je docela přeceňovaný buzzword, tam je to ultra nejednoznačné.

« Odpověď #4 kdy: 18. 06. 2013, 08:43:38 »
Ja mam zkusenost s programatory takovou, ze kdyz si nekdo mysli ze neco umi, tak to v podstate nekdy videl a neco v tom i napsal, ale pouzitelny pro realny ukol je malo. To samozrejme nemusi byt tvuj pripad, jen chci rict ze podle toho co si myslis ze umis jeste plat nedostanes. Taky jde o konkretni potrebu zamestnavatele - ja treba bych ti nabidl mozna 15, abys delal nejake mene prioritni veci ve firme, protoze to co umis nekoresponduje presne s tim co firma dela. Nekdo jiny naopak, kdo vyuzije vic tvych dovednosti, bude ochotny ti dat vic. Zamestnavatel neplati za to co umis, ale za to kolik prace mu odvedes. Kdybych potreboval presne tebe tak bych ti 40 na svarc (na fakturu) byl schopny nabidnout, ale to bys musel FUNGOVAT, tzn samostatne pracovat a neresit banality. Na HPP tak 22, protoze zbytek jsou dane pro Kalouska. Region Sumperk.

Michal Kovacic

« Odpověď #5 kdy: 18. 06. 2013, 08:45:59 »
V Praze nastup minimalne za 40 hrubeho na HPP.

Držte se "jehovistu" - u nás se do této platové kategorie dostanete až ukážete výsledky - cca 12-18 měsíců. Pak klidně i výrazně výše, ale pro začátek určitě ne. A nouzí o nové lidi opravdu netrpíme.

xx

« Odpověď #6 kdy: 18. 06. 2013, 10:11:52 »
A nouzí o nové lidi opravdu netrpíme.

To je zaujimave, vsade inde je to skor naopak. Kazdy ma problem najst schopnych ludi.

Někdo

« Odpověď #7 kdy: 18. 06. 2013, 10:30:33 »

To je zaujimave, vsade inde je to skor naopak. Kazdy ma problem najst schopnych ludi.

To že není nouze o nové lidi nemusí souviset s nouzí o schopné lidi! V IT mám pocit že to přesně tak je - dáte inzerát a nových lidí se ozve spousta, ale schopných lidí je málo...

Michal Kovacic

« Odpověď #8 kdy: 18. 06. 2013, 11:08:45 »

To že není nouze o nové lidi nemusí souviset s nouzí o schopné lidi! V IT mám pocit že to přesně tak je - dáte inzerát a nových lidí se ozve spousta, ale schopných lidí je málo...

Určitě budu souhlasit - jenom definice "schopný" je relativně široká. Pokud u kandidáta vidíme potenciál na růst a chuť se učit pak detailní technické schopnosti jsou až druhořadé - ty vytrénujeme. Je možné, že občas šáhneme vedle, ale to je již riziko této strategie. A v průběhu 12-18 měsíců se již ukáže, zda investice byla dobrá nebo ne...
Správnost může potvrdit jenom praxe - a jelikož plníme plán a rosteme (lidi, obrat, zisk...) již několik let po sobě tak měnit nebudeme :-)

sss

« Odpověď #9 kdy: 18. 06. 2013, 12:16:22 »
Přesně to mi přijde jako správná strategie. Bohužel je často problém na druhé straně. Dělával jsem všechno možné, protože se chci specializovat až později, ale pak když někam přijdu, tak se ptají jen na ten jejich úzký záběr. Nabízím právě hlavně to, že se dobře dokážu naučit cokoli a jsem v tom pak dobrý. Jenže asi převažuje krátkodobý pohled před dlouhodobým. To není nic špatného, jen dlouhodobě nemůžou růst, když nemají na to lidi.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #10 kdy: 18. 06. 2013, 13:03:25 »
Nabízím právě hlavně to, že se dobře dokážu naučit cokoli a jsem v tom pak dobrý.

Prodavas vzdusny zamky. Proc uz ses to teda nenaucil a nejses dobry?

wtf

« Odpověď #11 kdy: 18. 06. 2013, 13:20:01 »
Nabízím právě hlavně to, že se dobře dokážu naučit cokoli a jsem v tom pak dobrý.

promluvila zhrzena HR pracovnice. ale vazne, co je tak nepochopitelneho na faktu, ze se nechce specializovat a dela vicemene vseobecne veci, kterych se nikdo nechce ani nasadou od smetaku dotknout. v minule firme sem za presne za tohle bral priplatek, protoze si kazdy jel jen ten svuj profesni pisecek a NECHTEL se ucit a jen si tlacil svych pet babovicek ve sve specializaci.

sss

« Odpověď #12 kdy: 18. 06. 2013, 13:55:52 »

To jsem vždy byl, ale pokaždé v něčem jiném a můžu za to, že se neptají na úspěchy z předchozích let? Když jsem viděl, že by se mi dařilo, tak jsem se začal věnovat něčemu novému. Tím začínáš úplně od začátku, ale zase je vidět, že i když jsem vždy začal, tak jsem měl i výsledky. V současnosti mám třeba jen rok praxe s vývojem v nějakém systému a přitom tři roky praxe z něčeho jiného předtím. A před tím zase pár let s něčím jiným. Specializovat se ale můžu až podle zajímavé nabídky a ve vyšším věku.

Martin

« Odpověď #13 kdy: 18. 06. 2013, 14:07:19 »
1 200 E v hrubom

Franta.

« Odpověď #14 kdy: 18. 06. 2013, 14:07:22 »
Citace
Tohle je strašně důležitá vlastnost a je dobré takové lidi nabírat (alespoň pokud nejde o otrockou jednotvárnou práci). Ale je potřeba nějaký důkaz – toto totiž může říct každý.

Jaké máš za sebou zajímavé projekty? Děláš nějaký open source?