Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #105 kdy: 28. 11. 2013, 13:39:44 »
Takže jsme u toho, k čemu jsem se chtěl dostat - jakkoli operace s penězi necháváte na bance, takže "je to bezpečné", příkazy k platbám se podávají na základě něčeho, co si vyčarujete ve vašem softwaru, do kterého nevidí nikdo jiný než vy.
Psal jsem něco o transparentnosti, tu část jste přeskočil. Pokud uživatel pošle 20kKč a dostane 1BTC (za současný kurz), tak bude odcházet spokojen a nějaké čáry ho moc zajímat nebudou. Přesto musí být schopen se dopídit, jak k té ceně ten software došel.

Jsem dost silně přesvědčený, že se to státním orgánům nebude líbit, ale o tom už bylo řečeno dosti. Za mě není o čem dál mluvit - kdo vám poctivost chce věřit, ať vám ji věří, a soudu to budete vysvětlovat vy...
No státním orgánům se nemusí líbít žádné podnikání, otázkou je, co se jim nebude líbit. Pokud bude k dispozici nonstop evidence všeho odkud kam tekly peníze (jako že tam ta evidence je už teď zaimplementovaná), tak budou těžko hledat nějaký důvod. Ale třeba nějaký najdou.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #106 kdy: 28. 11. 2013, 13:41:22 »
Já ne, ale vy jo. Takže když je na MtGox kurz 1000 a mně se u vás spustí stoploss na 800, aniž by se na MtGox cena hnula pod 1000, řeknete mi jenom "no jo, na MtGox se to nehlo, ale u nás jo, jsme holt mělčí trh".

...a proto každý, kdo chce provozovat burzu, je pod přísným dohledem ČNB, protože tady nejde o gumový medvídky, ale o peníze.

Tak samozřejmě, ale to už není otázka z tématu burz, ale z tématu důvěry. Věřte mi nebo ne, mám sen provozovat službu, ne krást lidem peníze a podvádět na nich. Pro mě je mnohem jistější vydělávat na poplatcích, než na burzovních spekulacích. A myslím si, že takhle to cítí ostatní společníci. Ale k tomu, aby bylo možné vydělávat na poplatcích spíš potřebujeme, aby tomu lidi věřili, že to funguje, že tam člověk opravdu může koupit nebo prodat bitcoiny, že se tam nikdo nesnaží nikoho ošulit. Takže cílem celého postu bylo, že jsem chtěl vnést trochu transparentnosti do toho. Cílem dema je aby si každý vyzkoušel, jak to funguje. Konečně, zkuste si ty stoplossy na demu.... Celý systém je koncipovaný tak, aby bylo všechno vidět, všechny obchody, historie, chci tam přidat zobrazování i historie příkazů (bez osobních údajů), aby bylo možné zpětně zkontrolovat, na základě jakého příkazu obchod vznikl. Chci ctít transparentnost bitcoinové sítě a vše co s tím souvisí.

Chci nebo spíš chceme přinést dobrou službu, která bude fungovat automaticky na základě jasných pravidel a odměnou za to by měl být zisk z poplatků za použití služby. Nic vic. Je to nereálný cíl?

To už říkalo tolik lidí a dokonce i v boji za svobodu ... Nicméně každý si díky vašemu projevu může udělat obrázek o kvalitách vašecho charakteru, který částečně ukazuje i kvality člověka jako takového. A právě tyto kvality jsou rozhodující pro potenciální zákazníky. Lidé často naletí podvodníkům, už jen proto, že se umějí chovat. Vy na tom musíte hodně zapracovat. Navíc i váš tým působí dosti roztříštěně, to zákazníka také odradí. Pokud firma nebude alespoň vypadat jako fungující celek, tak nemá moc šanci. Lepší pochopitelně je, když je fungujícím celkem a nemusí nic předstírat, ale kolik takových je, že?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #107 kdy: 28. 11. 2013, 13:43:16 »
No myslím, že jsme to tu rozebrali ze všech stran, já už se od tohoto tématu vzdaluji.

« Odpověď #108 kdy: 28. 11. 2013, 13:44:27 »
Lidé často naletí podvodníkům, už jen proto, že se umějí chovat. Vy na tom musíte hodně zapracovat.
:) :D ;D
Tohle mě dostalo. Musím zapracovat na chování, abych byl správný podvodník

« Odpověď #109 kdy: 28. 11. 2013, 13:49:23 »
Psal jsem něco o transparentnosti, tu část jste přeskočil. Pokud uživatel pošle 20kKč a dostane 1BTC (za současný kurz), tak bude odcházet spokojen a nějaké čáry ho moc zajímat nebudou. Přesto musí být schopen se dopídit, jak k té ceně ten software došel.
K férovosti burzy není možné dojít jinak než hlubokým trhem a regulací. Nemáte ani jedno. Když mi práskne ten zmíněný stoploss na 800, tak jakou "transparentnost" mi můžete nabídnout? Maximálně se tak můžu "transparentně" dozvědět, že někdo párkrát za nějakou cenu nakoupil a že se tímpádem jenom na vaší burze cena propadla a já jsem tímpádem nechtěně prodal za cenu daleko nižší než jaké je na jiných burzách. Co s takovou informací jako budu dělat? I kdybych věděl telefonní čísla těch, kdo ten pokles prodejem způsobili a těch, kdo moje BTC nakoupili pod cenou, jak můžu vědět, že to nejsou vaši kamarádi?

Od toho jsou prostě ty burzy státem regulované, není to pro srandu králíkům, ani proto, aby ten zlý stát potlačoval ty báječné frikulínské Bitcoiny.

« Odpověď #110 kdy: 28. 11. 2013, 13:51:21 »
No myslím, že jsme to tu rozebrali ze všech stran, já už se od tohoto tématu vzdaluji.
Taky myslím.

lobo

« Odpověď #111 kdy: 28. 11. 2013, 13:53:22 »
ak ti niekto povie ze 'da sa to naburat' alebo 'je tam chyba' , tak ma takmer isto pravdu...
ak ti niekto povie ze 'neda sa to naburat' alebo 'nie je tam ziadna tam chyba' , tak sa takmer urcite myli...

Lol Phirae

« Odpověď #112 kdy: 28. 11. 2013, 13:57:22 »
Virtuální měnu devizový zákon ani jiný zákon v České republice neupravuje.
I kdyby to nebyla měnová burza, je tenhle projekt něco jiného: komoditní burza, sázková hra, ... cokoli.

Když tady pánové zmínili, že se ptali právníků, očekával bych od těch právníků právě to, že udělají nějaký fundovaný rozbor, o co se teda vlastně v případě virtuálních měn jedná, ne o pokec u kafe. To je totiž dost podstatné, neb pokud nemám definováno, s čím obchoduju, asi těžko můžu dělat nějaké další právní závěry, počínaje potřebnými oprávněními a konče třeba zdaněním. Z tohoto hlediska je závěr, že nejde o měnu, úplně k hovnu. Jedná se (nedejbože) o elektronické peníze? EBC (zatím) BTC za e-money nepovažuje, nicméně regulátor zřejmě příliš nepochopil aktuální evropskou legislativu :-). Německé MF je považuje za finanční instrument,  zúčtovací měnovou jednotku, resp. soukromé peníze a hodlá související příjmy normálně zdaňovat. V Thajsku BTC pro jistotu zakázali používat a mají klid.

Hodně štěstí. Na tomhle bordelu bych tedy určitě chtěl stavět firemní byznys.  ::)

« Odpověď #113 kdy: 28. 11. 2013, 13:58:57 »
K férovosti burzy není možné dojít jinak než hlubokým trhem a regulací. Nemáte ani jedno. Když mi práskne ten zmíněný stoploss na 800, tak jakou "transparentnost" mi můžete nabídnout? Maximálně se tak můžu "transparentně" dozvědět, že někdo párkrát za nějakou

Nikdo vás nenutí tam dávat stoploss. Nehledě na to, že my nepodporujeme klasický stoploss jako na velkých burzách, ale spíš stoplimit. Tedy pokud by obchodník vydal normální příkaz "prodej za 800", a na trhu bude nabídka k nákupu za 1000, tak prodá za 1000. Pokud ale obchodník napíše, že má prodat za 800 po tom, co poslední obchod byl za 800, tak se ten příkaz uspí a aktivuje se, až když poslední obchod klesne pod 800. Pak se stane to, co obchodník chtěl, splní se jeho přání, prodá se za minimální cenu 800. Ale taky se může stát, že nic neprodá, protože první nabídka ke koupy bude 790.  Takže obchodník také může zadat prodej za 700, když cena klesne pod 800.

Samozřejmě, že se špatným příkazem dá zrujnovat váš účet, ale ... s tím moc nenadělám, nevydávejte špatné příkazy. To UI je navrženo tak, aby běžný franta uživatel vyplnil maximální cenu a počet a odstřelil to do trhu. Pokud se někdo cítí jako frikulín, ať si podává stoplossy. Cílem burzy je sprostředkovat obchod na podmínkách, které vyhovují oběma stranám. Není cílem provádět spekulace, ale bránit jim nikdo nebude, protože spekulanti vytváří likviditu (ale nesou si na bedrech svá rizika)

Bitman

« Odpověď #114 kdy: 28. 11. 2013, 14:03:52 »
K férovosti burzy není možné dojít jinak než hlubokým trhem a regulací. Nemáte ani jedno. Když mi práskne ten zmíněný stoploss na 800, tak jakou "transparentnost" mi můžete nabídnout? Maximálně se tak můžu "transparentně" dozvědět, že někdo párkrát za nějakou cenu nakoupil a že se tímpádem jenom na vaší burze cena propadla a já jsem tímpádem nechtěně prodal za cenu daleko nižší než jaké je na jiných burzách. Co s takovou informací jako budu dělat? I kdybych věděl telefonní čísla těch, kdo ten pokles prodejem způsobili a těch, kdo moje BTC nakoupili pod cenou, jak můžu vědět, že to nejsou vaši kamarádi?

Od toho jsou prostě ty burzy státem regulované, není to pro srandu králíkům, ani proto, aby ten zlý stát potlačoval ty báječné frikulínské Bitcoiny.

Burzy jako MtGox, BTC-E, Bitstamp - tedy burzy kde se obchoduje Bitcoin pokud vím žádné regulace od státu nemají.
Burza s Bitcoinem je něco jiného než burza s akciemi (třeba NYSE), jinak se chová, má jiný účel, proto takto to srovnávat je zavádějící.

Když někomu při obchodování (ať už forex, indexy či akcie) "praskne" Stop Loss, také nikde nemá garance, že bude vyhozen z trhu. Pokud by zde nebyly žádné proti nabídky, nikdy nemůže zaručit že SL bude fungovat (např. při šílené panice na trhu atd.).

Ovšem toto je obecná problematika při obchodování na burze (na všech) ne něco, za co může bitstock.cz .

F.Pavlis

« Odpověď #115 kdy: 28. 11. 2013, 14:11:39 »
Věřte mi nebo ne, mám sen provozovat službu, ne krást lidem peníze a podvádět na nich.
...čímž se dostáváme k tomu, co tu už zaznělo:

A běžně si peníze ukládáte k neznámým lidem, když vám to navrhnou?
No to neeee, copak jsem debil?

Takže jsme u toho, k čemu jsem se chtěl dostat - jakkoli operace s penězi necháváte na bance, takže "je to bezpečné", příkazy k platbám se podávají na základě něčeho, co si vyčarujete ve vašem softwaru, do kterého nevidí nikdo jiný než vy.

Jsem dost silně přesvědčený, že se to státním orgánům nebude líbit, ale o tom už bylo řečeno dosti. Za mě není o čem dál mluvit - kdo vám poctivost chce věřit, ať vám ji věří, a soudu to budete vysvětlovat vy...

Do našeho softwaru by ani nikdo jiný vidět neměl. Příkazy se neposílají automaticky, jak jsem tu již párkrát zmínil. A klient ví, kolik proobchodoval a jaký je jeho stav účtu. Nechápu teď, co v tom spatřujete za problém. Sběrný účet dnes provozuje každý broker. A rozhodně nic nečarujeme, jako nečaruje internetové bankovnictví velkých bank. Nevím proč jsme tu sklidili nálepku podvodníků. Já provozuji několik projektů a nikdy jsem nikoho neokradl.

« Odpověď #116 kdy: 28. 11. 2013, 14:14:09 »
Pak se stane to, co obchodník chtěl, splní se jeho přání, prodá se za minimální cenu 800.
Ale já nechci prodat za 800, když se BTC zhoupne na nějakém lokálním nelikvidním trhu. V tom je ten vtip. Stoploss v takovém prostředí je prostě mimořádně nebezpečná věc, snadno zmanipulovatelná, zvlášť pokud mám všechny informace a nejsem nikým regulován.

Samozřejmě, že se špatným příkazem dá zrujnovat váš účet, ale ... s tím moc nenadělám, nevydávejte špatné příkazy. [...] Pokud se někdo cítí jako frikulín, ať si podává stoplossy.
No tak s tím taky opatrně. Normální broker má ze zákona povinnost (alespoň formální) zjišťovat úroveň znalostí investora a podle toho mu (ne)dovolit některé nebezpečnější nástroje používat. Např. pákové operace. Kdybyste náhodou (nedejmatkopřírodo) s tím měli úspěch, dovedu si živě představit žalobu, že jste někomu nějaký nástroj dobře nevysvětlili. Ale to se motáme pořád kolem toho samýho: burza s reálnými penězi prostě není stošestý slevomat. Jestli si toho nejste vědomi, je to váš problém a my ostatní můžeme už jenom vytřást prach z opánek...

Btw, když jsme u toho, nemáte tam - pokud jsem to nepřehlídl - ani takovejten běžnej disclaimer, že minulé výnosy neznamenají výbosy budoucí. No... jak myslíte...

Howgh.

« Odpověď #117 kdy: 28. 11. 2013, 14:15:21 »
Nevím proč jsme tu sklidili nálepku podvodníků. Já provozuji několik projektů a nikdy jsem nikoho neokradl.
Sklidili jste nálepku lidí, kteří si hrají s ohněm.

« Odpověď #118 kdy: 28. 11. 2013, 14:21:11 »
No tak s tím taky opatrně. Normální broker má ze zákona povinnost (alespoň formální) zjišťovat úroveň znalostí investora a podle toho mu (ne)dovolit některé nebezpečnější nástroje používat.
Máte pravdu, ale ten formulář je pro srandu králíkům, protože ho můžete vyplnit stylem "nechci sdělovat jaké mám investiční zkušenosti". Já ho vyplňoval 3x a na burze obchoduju normálně

Např. pákové operace.

Tam žádné pákové operace nejsou
Btw, když jsme u toho, nemáte tam - pokud jsem to nepřehlídl - ani takovejten běžnej disclaimer, že minulé výnosy neznamenají výbosy budoucí. No... jak myslíte...
Opět se pletete, ta burza negeneruje nějaké výnosy. Ta burza slouží k prodeji a nákupu. Jedna strana chce prodat, druhá koupit. Není účelem burzy zajisit zisk. To si pletete s investičním fondem (nebo podílovým fondem)

PANKapitanRUM

« Odpověď #119 kdy: 28. 11. 2013, 14:27:04 »
UF!
Tak jsem to tu přečetl ::)
Tedy, no, a... je vidět, že jsem se s tou žumpou spletl.
Nejen, že se Vám povedlo župu vyrobit (tady z tohoto vlákna), ale dokonce se Vám jí povedlo i naplnit a úspěšně do ní namočit mnoho slušných diskutérů ::)
Takový sračky jako tady, to se jen tak nevidí a taková žumpa, jako je tohle vlákno, to je taky unikát, určitě se zařadí do kulturního dědictví ROOTu hned vedle vlákna o kvalitě našich VŠ ;D