Zkušenosti s kvalitou Unihertz Titan 2

Zkušenosti s kvalitou Unihertz Titan 2
« kdy: 31. 03. 2026, 21:05:44 »
Zdravím všechny, má někdo osobní zkušenost s Unihertz Titan 2 ?
Můj Blackberry Key 2 má problém s bluescreenem a restarty mobilu+sim takže se musím poohlédnout jinde.
Zajímá mě kvalita hw klávesnice a jestli jste měli nějaké dilema ohledně bezpečnosti
pro mobilní bankovnictví (na Key2 jsem ověřoval SMSkou ale už budu chtít George) ...
Díky !

ho_st

Re:Zkušenosti s kvalitou Unihertz Titan 2
« Odpověď #1 kdy: 01. 04. 2026, 08:18:29 »
Zkušenosti má @logout (technomorous.eu). Zkus si najít jeho recenci nebo jej kontaktovat...

Jenkings

• 175
  • Hryprodva.cz
    • Zobrazit profil
    • Hry Pro Dva
« Odpověď #2 kdy: 01. 04. 2026, 08:27:03 »
Mám Titan 2 zhruba stejně dlouho jako logout a zatím žádné problémy se zpracováním nemám.. Jasně, je to celkem cihlička, ale vše funguje jak má. Jediná "vada na kráse" je asi to, že podsvit "Q" a "SHIFT" je silnější než na ostatních klávesách. Jinak s bankovnictvím problém nemám (UCB/AirBank,MONETA)
Sbírám jakékoliv staré notebooky, tablety a mobily. Jestli se chceš něčeho takového zbavit, napiš prosím na adoksnaj@gmail.com

https://hryprodva.cz

« Odpověď #3 kdy: 01. 04. 2026, 12:54:35 »
Já jsem měl Jelly nebo co to a největší problém byla absolutní nepodpora aktualizací ze strany výrobce. Vyšla jedna nebo dvě verze a to bylo vše. A mám obavy, že v této praxi pokračují dál, takže tam už teď je starší Android 15 a nikdy nebude novější. A jakýkoliv softwarový problém zůstane na řešení uživatele.
Ale předpokládám, že se to zařízení dřív rozpadne, než banky nebo Google přestanou podporovat Android 15.

Jenkings

• 175
  • Hryprodva.cz
    • Zobrazit profil
    • Hry Pro Dva
« Odpověď #4 kdy: 01. 04. 2026, 13:05:09 »
Cca 14 dní zpátky přišel Android 16. Unihertz také vydal nedávno prohlášení, že podpora je potvrzena až do Androidu 19
Sbírám jakékoliv staré notebooky, tablety a mobily. Jestli se chceš něčeho takového zbavit, napiš prosím na adoksnaj@gmail.com

M_D

• 389
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02. 04. 2026, 11:36:53 »
Unihertz před týdnem poskočil s cenou Titan 2 z cca 400 na 500 USD, že náklady na CPU, RAM, ... Jako kompenzaci dal to prohlášení, že bude SW podpora po Android 19, rok 2030. Ano, teď je v něm A16. Viz: https://www.unihertz.com/blogs/news/titan-2-update-new-price-from-23-mar-2026-software-support-extended

Také mám kousek. Vádí, že není podpora pro českou diakritiku na HW klávesnici. Ten původní hack fugnoval jen pro prvotní Titan a Titan Pocket, na novějších se mi to nepovedlo rozjet.

V porovnání s originál BB na jejich OS, tak je to stále nic moc, přestože tam mám to BB prostředí (ale nemohu porovnávat s BB s androidem, já končil na Q10 a Classic). Drahá nadpolovička také na to nadává, kudy chodí, ale také přechod z BB Classic na Titan Slim a nějak nemůže Android rozdejchat.

Jinak už Kickstartují Titan 2 Elite. Což vypadá na kulatější a komornější verzi Titan 2. Vzal jsme jeden ženě, tak uvidíme. U té Titan série mě překvapuje, že vždy, jak vydají nový model, tak u stávajícího v kapse se mi nafoukne akumulátor na trojnásobek a kapacita se zhroutí. 2x i pokus aku vyměnit, ale s novým je to bída dál. Tomu se říká zvládnuté řízení životnosti. :-)
« Poslední změna: 02. 04. 2026, 11:38:53 od M_D »

« Odpověď #6 kdy: 10. 04. 2026, 05:58:15 »
Také mám kousek. Vádí, že není podpora pro českou diakritiku na HW klávesnici. Ten původní hack fugnoval jen pro prvotní Titan a Titan Pocket, na novějších se mi to nepovedlo rozjet.

V porovnání s originál BB na jejich OS, tak je to stále nic moc, přestože tam mám to BB prostředí (ale nemohu porovnávat s BB s androidem, já končil na Q10 a Classic).

Mám Slima, takže nemůžu sloužit zkušenostmi s Titanem 2. Diakritiku mi řeší AnySoftKeyboard, ale nadšený z něj nejsem - klasická BB klávesnice, kterou jsem měl na Privu, byla mnohem lepší. Nejhorší je, že u toho AnySoftu se mi nepodařilo nařídit, že SW klávesnice se má schovat - takže jak se rozhodne, že vyjede, zabírá mi třetinu displeje :-(

Z čeho máte postavené to BB prostředí? Mně spousta BB věcí zoufale chybí, ale na Play už ty BB apky nevidím :-(

Jenkings

• 175
  • Hryprodva.cz
    • Zobrazit profil
    • Hry Pro Dva
« Odpověď #7 kdy: 10. 04. 2026, 06:13:03 »
Já na radu Logouta používám microsoftí klávesnici která doručí diakritiku a umí nově i efektivně schovat tu SW klávesnici a zatím spokojenost

M_D

• 389
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 11. 04. 2026, 10:02:29 »
Microsoft SwiftKey AI Keyboard neprojde přes firemní čistič - odesílání dat. Sice to není zadávání jak na původním BB, ale asi má nejblíže k původnímu systému. Kdy nic nestraší na displeji, ale podržím klávesu a naskočí výběr znaků s diakrotikou k danému znaku. Sice na dotykový výběr prstem trochu malé, ale jde. Volby přes numpad mi nejdou, pere se to s alt.

Z čeho máte postavené to BB prostředí? Mně spousta BB věcí zoufale chybí, ale na Play už ty BB apky nevidím :-(

Před týdnem jsem po totál default resetu dával dohromady nastavení drahé ženě na Slimu. V play je normálně BlackBerry HUB+, ten si umí doinstaloat ostatní komponenty (tahá to z play). Jediné, co přestalo jít, je BlackBerry Launcher. Tan zmizel, ale mám odložené apkčko. :-)

« Odpověď #9 kdy: 19. 04. 2026, 20:50:24 »
Ahoj moc díky za odpověďi.
Měl bych k tomu pár podotázek, díky za váš čas ...
a) jak se ti drží v ruce při telefonování ? (já nemám s velikostí typu Passport zkušenosti jen BB Classic a Key2)
b) odkud jsi ho kupoval (máš nějaký servis) ?
c) jak fotí - míním velikost fotek, lze to rovnou poslat do FotoLabu ? Nejde mě o kvalitu, ale u Classic se čtvercovým foťákem, jsem musel fotky ručně upravovat na 10*15 atd. Fotí to rozměrově normálně nebo do čtverce ?

Já tedy nevím zda nepočkám na Titan Elite ... Na Kickstarteru je za 9000 takže v distribuci bude tak za 13000 počítám (cca stejné).
Jinak parádní recenze s tipy na klávesnici a nastavení ve vývojářském prostředí je tady https://www.youtube.com/watch?v=7k7p2lOUom4

M_D

• 389
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Dnes v 11:33:32 »
a) T2 se mi při žvanění možná drží lépe než to bylo u BBC, ale já mám pracky do kamenolomu.. Spíše u T2 mám problém, že ty ostré rohy (i když ho mám v tom gumovém poloobalu), tak to trhá kapsy. Ale proti řadě jiných jsem ho minimálně při sednutí a spol nezlomil. Třeba Titam Slim a Pocket se mi držely výrazně hůře, že to bylo vyloženě malé.
b) 2x přímo na Taiwan uni shopu, 2x přes Kickstart, vždy došlo ze skladu z Německa do nějakého Alza a spol boxu nejblíže domova. Servis sám, dle videí, co mají na webu. Náhradní foťák i akumulátory došly už z Číny. Poslední jsem už vrazil do nejbližšího mobil servisu, protože na ty mikrošrouby už nevidím a za pár šupů vyměnili (samozřejmě to dělají bez záruky, že to nikdy neviděli a díly nejsou jejich).
c) Normálně. :-) Ale já si fotím jen hospody, než do ni vlezu (abych ráno věděl, kde jsem k tomu hlavobolu přišel). Jde v menu nastavit čtverec 1:1, 4:3 a 16:9 formát.

Elite vypadá na obroušenější verzi T2. Uvidíme, až ta oranžáda dojde, KK slibuje doručení někde na červen. Jsem zvědav jaký bude mít dopad to zpřeházení řídících kláves do dolního řádku místo prvního... Snad mi ho nehodí nejdražší nadpolovička na hlavu (aspoň by to nemuselo tak bolet, jak to má kulaté hrany).

Jinak jsem si chvíli hrál s tím MS keyboard na starším a rozbilo mi to používání rychlé volby 2x mezerník, že mám všude na to zvednutí hovoru, když je MS klábosnice, tak to vždy položí hovor, ať s nastavením blbnu jak chci. :-(