Díval jsem se na video pro přechod z Win na MacOS a je to teda dost zajímavé:
https://www.youtube.com/watch?v=tpqMPvKs06MNeumím si představit ekvivalentní náhradu te synergie aplikací a přístrojů na Win nebo Linuxu.
Tak třeba:
1. Time Machine - v podstatě inkrementální zálohovací systém, trochu mi to připomíná GIT. Je součástí MacOS. Existuje na to vůbec nějaká ekvivalentní náhrada, který by měla takovou vysokou aplikovatelnost? Já si vždycky jako vůl dělal zálohy ve formě ISO, když už. Pak jsem se i na to vykašlal protože se mi to nechce pořád nastavovat.
2. Use Case: komunikuju se zákazníkem, vyberu v textu (třeba v emailu) jeho patičku, OS automaticky rozpozná, že jde o kontakt. Ten si uložím do kontaktů a následně proběhne automatická aktualizace kontaktů i na iPhone a dalších. No tak už tohle by mi ušetřilo dost otravné práce.
3. Někam se potřebuju dopravit autem, k zákazníkovi, kdekoliv. OS mi najde vybranou adresu na mapě a trasu mi hodí do iPhone, takže jen nasednu do auta, šoupnu iPhone někam do držáku a jedu.
4. Automatické propojování dokumentů s iCloudem. Poprvé v životě bych mohl mít skutečně zálohované svoje různé dokumnty, aniž bych byl nucen používat webové služby (Google Calc atp.)
5. Safari je integrován do OS, takže si třeba můžu zálohovat záložky a tyto záložky budou k dispozici i v Safari na iPhone. To se mi ještě nikdy nepoštěstilo, aby moje záložky nějak dlouhodobě přežily - ne že by nešly zálohovat i jinde, ale je s tím otrava a proto to nedělám.
Na Windows by se možná něco podobného dalo taky dosáhnout, ale na Linuxu teda rozhodně ne, leda bych byl nerd, co má čas se štvát s nastavováním všeho možného.