tohle je spis RFC
Stale mi to prijde, ze to jde od n do n-k, kde n je mensi a mensi cislo. a o kvalitu projektu jde mene a mene,
Podotykam, ze nemluvim o ceskem trhu, tam moc nabidky/zkusenosti nemam (jsem z profilu odstranil vsechno ceske), ale prece jen ty nabidky uz jsou financne svepravne. ale porad mi tam strasi ti cesti manageri a HR. PLus slysel jsem zajimavy komentar od znameho ceskeho recruitera, ze u Komercky a podobnych noblesnich firem remote je mozny jen u lidi zijici ve stejne zemi (t.j. ani Slovakum neprojde). Indove maji ovsem vyjimku, pochopitelne.
Behem tri tydnu jsem mel tak 12-150 nabidek, ovsem vsechno to byly tri role v Nemecku.. (prestoze na linkedinu nemam zapnuto "hledam"). Neni to hyperbola, takove nejake cislo to bylo a v podstate uz nemuzu brat hovory z neznamych zahranicnich cisel.
z 90% to byly Indove (vetsinou UK). Z nekterych UK firem mne postupnezkusilo kontaktovat az 6 lidi .
MIra duveryhodnoti te pakaze je fakt minimalni, kdyz popis stejne role neuveritelne fluktuuje (nejde jen rozdil mezi jednotlivci, ale mezi tvrzenimi tehoz inda mezi vetami.
(Viz nize pripojeny screen shot, ale treba jsem ho jen nepochopil):
Stejne brutalni je to u daily rate, pokud byl rozdil mezi nejmensi a nejvyssi nabidkou 300 EUR, tak je ocividne, ze si zkousi nechat co jen jde, od 20 do 80%,
Ocividne tady o dlouhodobou seriozni spolupraci nejde ani v pripade architektu. a standardni scenar je "kazdych 6 mesicu to stejne preorame a kazdych 24 mesicu to zakaznik premigruje k jinem Indickemu obrovi, dlouhodobou zodpovednout jako manager neponesu".
Podotykam, ze slo o dost desive zodpovednou roli a prosel jsem technickym interview primo u Service providera (t.j. "customer facing") a to byl docela hukot, ptali se na veci, kde v jednom okamziku muze byt na trhu tak 5 lidi s realnyma zkusenostmi. az jsem mel dojem, ze pri tom rozhovoru vyuzivaji prilezitosti zjistit, jak resit nemoznou komimbinaci pozadavku. (BTW. jsem prosel protoze ty zkusenosti mam, ale po druhem business hovoru s indickym "associate manager Europe" uz 2 tydny cekam na feedback na moje otazky.