Jste připraveni na život offline?

Re:Jste připraveni na život offline?
« Odpověď #60 kdy: Dnes v 09:30:54 »
nebylo to 15 mil?

o konceptu humanismu nejvice vyrvaji ruzni filozofove, jejichz mentalni spojeni se smutnou realitou byva  prave na urovni toho 5leteho.

masakr japonskych civilistu byl mozna neodvratny demonstrativni krok, jak zastavit v temze konfliktu probihajici 100x vetsi masakr nejaponskych civilistu.

to uz bychom taky mohli verit iranskemu "my jen vyrabime tuny ochuzeneho uranu pro civilni ucely".

P.S. ale samozrejme o americanech plati "provedli jsem kontrolni vrt a zjistili jsme, ze se tam porusuje demokracie"

...
Američané trefili jadernými bombami Hirošimu a Nagasaki také jen omylem.
Chudáci Japonci. Zničeho nic, bez nějaké zjevného důvodu na ně najednou Američani hodily dvě atomové bomby. Zhruba tak nějak se učí ve zkratce dějepis v Japonsku.

Druhá dvětová válka byla asi první válka kde ztráty vítězné strany byly násobně větší než ztráty poražených. Japonsko mělo cca 600 000 civilních obětí. Nicméně jen v samotné Číně Japonci zavraždili cca 7 miliónů civilistů ! A celkově mají na svědomí desítky milionů obětí Japonské válečné zločiny .
Pro boha! Masakr civilistů je válečný zločin a je úplně jedno, kdo ho páchá a co ho k tomu vede. Tvrzení "ale on mi to před tím taky udělal" je obhajoba na mentální úrovni pětiletého dítěte.

« Odpověď #61 kdy: Dnes v 10:05:51 »
Řešením je se již dnes začít poohlížet po tzv. "offline technologiích". To jest technologiích, které plně fungují, aniž by k tomu potřebovaly připojení zejména k internetu.

Začínám tak, že počínaje dneškem se budu snažit mít alespoň jeden funkční počítač bez připojení na internet či jakoukoliv síť. Jde o starý hardware, který ještě ani nemá integrovanou WI-FI a má pouze vstup LAN. Nainstaluji si tam starší verzi linuxové distribuce, včetně všech programů, co tam budu potřebovat mít, a to právě ze zmíněných záloh.

Viem, že propagovať technológie firmy microsoft sa tu nehodí, ale ms-dos v takej ére fungoval veľmi pekne :)  Dnes by sa pekne zostavil retro-futuristický setup snov.  S programami, o ktorých sme mohli snívať, lebo boli nedostupné, alebo drahé.  Alebo skrátka neboli.  Prípadne sa dá použiť freedos.

r223

• 173
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: Dnes v 10:23:02 »
nebylo to 15 mil?

o konceptu humanismu nejvice vyrvaji ruzni filozofove, jejichz mentalni spojeni se smutnou realitou byva  prave na urovni toho 5leteho.

masakr japonskych civilistu byl mozna neodvratny demonstrativni krok, jak zastavit v temze konfliktu probihajici 100x vetsi masakr nejaponskych civilistu.

to uz bychom taky mohli verit iranskemu "my jen vyrabime tuny ochuzeneho uranu pro civilni ucely".

P.S. ale samozrejme o americanech plati "provedli jsem kontrolni vrt a zjistili jsme, ze se tam porusuje demokracie"

...
Američané trefili jadernými bombami Hirošimu a Nagasaki také jen omylem.
Chudáci Japonci. Zničeho nic, bez nějaké zjevného důvodu na ně najednou Američani hodily dvě atomové bomby. Zhruba tak nějak se učí ve zkratce dějepis v Japonsku.

Druhá dvětová válka byla asi první válka kde ztráty vítězné strany byly násobně větší než ztráty poražených. Japonsko mělo cca 600 000 civilních obětí. Nicméně jen v samotné Číně Japonci zavraždili cca 7 miliónů civilistů ! A celkově mají na svědomí desítky milionů obětí Japonské válečné zločiny .
Pro boha! Masakr civilistů je válečný zločin a je úplně jedno, kdo ho páchá a co ho k tomu vede. Tvrzení "ale on mi to před tím taky udělal" je obhajoba na mentální úrovni pětiletého dítěte.

I tech Japonskych - civilistum rozdavali chladne zbrane a propaganda jim rikala, ze maji bojovat az do smrti. Americky odhad pro invazi byl milion mrtvych Americanu a 8 milionu Japoncu, navic invaze smradochu ze SSSR a tim i zniceni japonske kultury.
Realny vysledek byl, jak vsichni vidime mnohem lepsi - za nejakou dobu se Americani stahli, a z Japonska zustala bohata, rozvinuta a svobodna zeme, se svoji kulturou (az na to, ze Cisar uz neni povazovan za boha). Skoda, ze jsem neprohrali stejne.

Co se tyce Iranu, ten prasecky rezim od ledna zabil 30 tisic vlastnich lidi a neznamy pocet dalsich zmrzacil strilenim plastovych kulicek do obliceje (v zahranici vidi mrtve, tyhle ne, ale pro rezim je to stejny vysledek, jako kdyz je zabije).
Americanum lze vycitat spoustu veci (v tomto asi i dost sokujici nepripravenost), ale v maloktere valce je tak ocividne, kde je cerna a bila.

r223

• 173
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: Dnes v 10:23:35 »
double post

Karmelos

• 1 293
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: Dnes v 10:28:05 »
https://www.youtube.com/watch?v=NMSfR5uWal0

nm

To už nefrčí. Protože Masarykovi byli pro samostatnost a tudíž proti EU. A ty trollí farmy placené z peněz EU obsahující trolly agitující pro EU/šířící "uvědomnělé a pokrokové názory" v zájmu EU jako Jirsák, Poljak, Sekerák, Šilhavý a mnoho dalších "noname" profilů ti nikdy buržoázního Masaryka, Beneše, Čapka či Wericha oslavovat nebudou.

:) A ty nevidíš jak masarykovská vlna pořád jede? Šak se pořádně podívej na našeho pana prezidenta. Vizuál a podobnost mu určitě přihrála spoustu hlasů. A uvidíš, že před volbama ho i na toho koně posadí. Já bych na to vsadil :)
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #65 kdy: Dnes v 13:25:26 »
https://www.youtube.com/watch?v=NMSfR5uWal0

nm

To už nefrčí. Protože Masarykovi byli pro samostatnost a tudíž proti EU. A ty trollí farmy placené z peněz EU obsahující trolly agitující pro EU/šířící "uvědomnělé a pokrokové názory" v zájmu EU jako Jirsák, Poljak, Sekerák, Šilhavý a mnoho dalších "noname" profilů ti nikdy buržoázního Masaryka, Beneše, Čapka či Wericha oslavovat nebudou.

:) A ty nevidíš jak masarykovská vlna pořád jede? Šak se pořádně podívej na našeho pana prezidenta. Vizuál a podobnost mu určitě přihrála spoustu hlasů. A uvidíš, že před volbama ho i na toho koně posadí. Já bych na to vsadil :)
Uznávám, že po shlédnutí Werichem čtená slova syna T.G.M. Jana Masaryka v době 1968, která je už historie, jsem tušil, že to nebude nejlepší video pro tuhle diskusi.

Můj kamarád říkává, a já mu dávám za pravdu, že celou tu naší maličkou Zemi máme tady jen na nějaký ten čas propůjčenou. A jak se o ni ten čas staráme? Ani se nedivím lidem, kteří říkají, že kdyby existoval Bůh, tak by tohle nedopustil. Ale ono se to děje.

Kde kdo si dnes dělá nárok na kus Země a tvrdí, že jí vlastní. A lidé se pak mezi sebou perou a vraždí jenom proto, že se v nějaké zemi, kterou "vlastní" někdo jiný, našlo tohle, nebo jiné bohatství.

Ať už věříte čemukoliv, jedno je jasné. Do hrobu si každý odnese jen to, co tady vykonal. Všechno ostatní, co je hmotné, dokonce i vlastní tělo, tady na Zemi zanechá (tedy pokud se po zničení Země neodstěhuje někam na nějakou jinou planetu ve vesmíru).

Říká se, že válka nezná vítěze, ale jen poražené. Dnes jsme ve válce a přijde válka ještě větší - celosvětová. Dále se říká, že válka je totální selhání lidí, kteří se nemohli na něčem spolu dohodnout. Ano, lidé se pořád nemůžou dohodnout.

Dokonce ani tady na diskusi se účastníci nedokážou dohodnout, i když mají k tomu tisíckrát blíže, než ti lidé, co války "vyrábějí". Velice nerad bych se dožil toho, jak bychom se k sobě chovali ve frontě na jídlo potom, co nepojede ani elektrika, natož internet.

« Odpověď #66 kdy: Dnes v 14:11:58 »
Život ale také žádné vítěze nezná, všichni nakonec zemřeme, a dříve nebo později vše, včetně vesmíru samotného, zanikne.

Přál bych si být věřící, abych mohl věřit, že tomu bude jinak.

« Odpověď #67 kdy: Dnes v 14:43:11 »
Život ale také žádné vítěze nezná, všichni nakonec zemřeme, a dříve nebo později vše, včetně vesmíru samotného, zanikne.

Přál bych si být věřící, abych mohl věřit, že tomu bude jinak.
A co ti brání? Každý začátek má také svůj konec. A každý konec je začátkem něčeho nového.

« Odpověď #68 kdy: Dnes v 15:39:45 »
Jakože se mám nějak přesvědčit věřit všem těm nesmyslům? Můžeš doporučit nějaký konkrétní drogy nebo to mám míchat v náhodném poměru?