Tak v Praze jsem pusobil v ramci sluzebnich cest ale v Brne ziju cely zivot. Jako NIC-MOC. Pracuji v seniorske pozici s 15 lety praxe+VS. Beru 46tis hr., ovsem az pote co jsem u jednoho kritickeho a naprosto uhozeneho projektu predlozil vypoved. Je to dost velke mesto na to abyste meli do prace MHD hodinu daleko. Okoli blizke nic moc, snad krome Moravskeho krasu, ale pokud nebudete bydlet nekde v Lisni nebo na Lesne, stejne se vam nebude chtit se tam trmacet. Bydleni drahe v pomeru k platum *jak prase* za garsonku ve ctvrti pro stredni tridu date 2.5M. Co se tyka prace, je tam par korporatu (RH, FEI, HONEYWELL ?.. ty az tak neznam) a pak mensi ceske firmy v lepsim pripade mensi pobocky firem z Prahy. K nejakemu super projektu se v nich asi moc nedostanete, pojedete spis v nejakych frameworcich, predelavkach starych veci typu vizualizace rizeni cisticky odpadnich vod v pascalu a celkove podinvestovanych projektech. Prazskou mentalitu az tak neznam, ale moznost najit lepsi praci bude asi spis tam, je to dve hodiny na Sumavu a ceny bytu uz pomalu stejne.
V Brne žiju "většinu života", žil jsem v Praze (cca rok) v Birminghamu. A s ničím co jsi napsal nemůžu souhlasit. Píšeš 2,5mega za garzonku v centru, co je podle tebe centrum? Myslíš staré brno, kde ani nezaparkuješ jako rezident (ano auto je občas potřeba) nebo dejme tomu podél trasy šaliny 1, která do centra z každého okraje to dá za 30minut? Dál píšeš korporáty, ale nejznámější IBM, Siemens, ABB nenapíšeš a to prý znáš Brno (asi jenom kde jsi pracoval...)? Píšeš, že v okolí Brna není kam zajet (asi myslíš MHD), ale co máš v Praze? To samé jako v Brně z hlediska dojezdu MHD (přehrada, mariánské udolí atd.), co se týká okolí, a jak myslíš, že se do okolí dostanou pražáci? Jenom autem, vlakem anebo busem, takže zůstává jenom na tom co srdce každého soudruha hce, tedy dole vinné sklípky v dosahu vlaku, tedy z jedničky přesedneš na vlak na hlaváku..., to samé nahoru moravský kras i takové Pernštejn dáš vlakem, ostatní v okolí busem.
Mám zato, že ty Brno a jeho možnosti nevyužíváš a vydáváš to za jeho vlatnost? Co si zjistit co ti nabízí Praha, Brno, ale i zahraničí a pak začít řvát "v Brně nic není"... Jasně všem se Brno nezavděčí, ale to ani Praha, kdy kamoš z Prahy přešel dělat SAP do Budějic, protože Lipno a Šumava je blíž, ale napsat to co jsi napsal ty, ja fakt přestřelený... Co si přiznat, že není "rozdíl Praha, Brno, ale o životním stylu, kdy v praze je "Imax" apod., ale zato tam není "přehrada" apod...