No to jo to, ono si nad tim mohu přes PPP udělat i síť (to jsem zkoušel, měl jsem podmínku že tam nebude slattach,ppp,ani socat- nahrazený netcat) zkoušel jsem ip tuntap ... add mode tun + ip addr add, route add , set tun0 up, a následně něco jako
nc -v -u -l -p 12345 < /dev/tty0 | nc -v -u 10.0.0.2 > /dev/tty
paralalně ně obou pc, ale nefungovalo mi to prostě rozhraním tun0 nic neteklo. (Ten kód není přesně opsaný nemám ho před sebou)
Ale zpátky k sériové lince. Obousměrně současně.
ttymux
Půjde ten
fígl MUX (třeba ttymux konrétní implementace) začlenit do linuxové distribuce, tedy konkrétně ta modifikace, aby tam fungoval ten
fígl MUX už od začátku bootu?
- a co víc, třeba některé počítače píšou na sériovou linku ještě dřív než nastartuje jádro, (je tam vidět progress , jak se rozbaluje nějaký dtb a U-boot)
- a dokonce je možné po výzvě (stisknout Entr) se dostat do něčeho připomínající UEFI shell
- jak to bude se zpětnou kompatibilitou (když na jednom stroji nebude upravená verze)
Z toho mi vyplývá, že nějaký standard té sériové konzole, je hodně 1) zakořeněný ve všech vrstvách pc a dokonce 2) unifikovaný (pre-boot> (UEFI shell>) u-boot> kernel> systemd> login ) .
Tím pádem (moje domněnka) je, že to musí být něco strašně jednoduchého - prostě proud znaků. (a následně 115200 8n1 kódování)
(To mě přivádí k myšlence, jak to, že když zapnu ten komp, tak vidím výpis ve všech fázích pre-boot,kernel,systemd-boot,
bez přerušení Přitom jádro má svůj parametr console=, kde se nastavuje baudrate+8N1)
Asi hledáte něco takového:
spinac-s-rele---4-tlacitka...Má to mikroUSB,
Ne, hardware rozhodně nehledám.