Děkuji ti za podnětný příspěvek, myslím, že každý má právo na svůj názor. A osobně jsem rád, že se najde i opozice proti mým názorům, co by to bylo za svět, kde by jeden člověk měl univerzální pravdu, nechť se každý rozhodne sám, kým se chce řídit. Od toho tu přeci to fórum je, abychom diskutovali a porovnávali myšlenky.
Oceňuji inteligentní reakci (bez ironie). Teď se můžeme bavit normálně.
Mimo to, můžeš mi prosímtě ještě zhodnotit to s tou AI, tvůj názor na to by mě zajímal.
Teď se mi nechtějí dohledávat zdroje, ale údajně ve složitějších případech klesá přesnost/úspěšnost ChatGPT apod. až k 50%, což je IMO zoufale málo.
Dále bych pak chtěl zdůraznit, že ML a AI je, dle mých znalostí, "pouze" druh algoritmů (ano, dejme tomu velmi pokročilých, ale pořád jen algoritmů). Tj. algoritmus nikdy nemůže překročit hranice "sám sebe" a vygenerovat tzv. insight, myšlenku.
Podle mě je ChatGPT prostě jen gargantuovská databáze/automatizovaný search engine s dobře nastavenými statistickými/lingvistickými metodami, jak "matchovat" výstup.
Čili na "dej mi kód v Pythonu, co přečte data z databáze" je v podstatě jen automatizace vyhledání téhož na stackoverflow. Viděl jsem i research na vyhledávání podobností ve velkých codebase (public projekty na GitHubu), takže tohle samo o sobě zas až taková novinka není.
V podstatě souhlasím s tím, co napsal Martin Poljak: "statistické skládání podobných jevů pomocí neuronové sítě".