Kokte1, mám dotaz. Když máš macbook i iphone v jedné wifi síti a vyfotíš na mobilu fotku, udělá se ti automaticky syncrhonizace se složkou Pictures v Macbooku? A jestli jo, udělá se ti to synchrno přes vnitřní síť, nebo ti to jde taky zbytečně přes Internet, jako u Google?
Pouzivam icloud pro fotky, takze kdyz vyfotim foto nahraje se do icloud. Na macu musim byt prihlaseny a mit pustenou photos app a az pak se to stahne z icloud. Pokud nemas zapnuty icloud pro fotky, tak se ti fotky synchronizuji az kdyz zapnes photos app na macu a pustis import.
Tak tohle na applu lepsi nemas. Já vyfotím v mobilu fotku, spustím Google Photos (mam iphone), fotky se synchronizuji s Google Drive (default slozka "Fotky Google" je pro Google Photos) a to se mi hned synchronizuje s mým lolálním Google Drive, tzn. se mi tam fotka hnedka objeví.
No... ty musis pustit aplikaci google photos, zatimco icloud syncuje ty fotky na pozadi. Kdyz nemas spusteny google drive na pc, tak se ti nic nesynchronizuje. Tudiz ty pustis appku na telefonu aby jsi dostal fotky do cloudu, ja ji nemusim poustet a icloud se o to postara. Ty pustis treba u startu na pc google drive, ja pustim photos (taky u startu). Porad mam o akci spusteni google photos na telefonu min.
To přece není pravda. Když si to v gDrive na telefonu povolíš, synchronizuje i přes mobilní data; default je celkem logicky na pouze WiFi + nabíječka.
A když máš instalovanýho klienta googlu (toho času Google Backup&Sync), tak v době kdy je počítač přihlášený a online, tak ti to synchronizuje. Pochybuju, že MacOS na desktopu ti bude z icloudu synchronizovat v době, kdy je mašina vypnutá nebo usnutá, ani když je odhlášená. Samozřejmě když máš účet přihlášený a zamčený, a aktivního jiného uživatele, tak ti Google synchronizuje přirozené taky.
A troufnu si tvrdit, že minimálně ještě v iOSu 7 (což bylo naposled kdy jsem iPad používal) byla synchronizace fotek do icloudu defaultně povolena taky jenom na WiFi a s nabíječkou.