Proto jsem v počátku psal, že o vaši reakci nestojím. Neobsahuje často argumenty, je jen urážlivá.
To jste si popletl. Urážlivé jsou příspěvky uživatelů Trident Vasco, technomaniak, jirsk – a od vás. Já jsem nic urážlivého nepsal, a uvádím argumenty.
Jak jsem psal v úvodu, řešil jsem odborné lidi, nikoli BFU.
To jste se ovšem polně minul se zadáním. Bankám totiž nestačí zabezpečit bankovnictví pro pár odborníků. Banky je potřebují zabezpečit pro všechny své klienty – tedy i pro ty, kteří si myslí, že jsou odborníci, ale nejsou, i pro tu většinu, která počítačové bezpečnosti nerozumí a přiznává si to.
Samotné technické řešení jednoho jediného zařízení ve kterém se sejde více faktorů je méně bezpečné než když se faktory sejdou odděleně a člověk je musí spojit.
To není pravda. Ukázal jsem vám příklad, kdy jste měl 5 zařízení, a bylo to stejně nebezpečné, jako kdyby to bylo jedno zařízení. Nezáleží na počtu zařízení, záleží na počtu a síle faktorů.
Potvrzovací SMS s infomací co je potvrzováno není vyšší level zabezpečení, je to prostě standart.
Já jsem neřešil, zda je to standard nebo nadstandard. Porovnával jsem dvě různé úrovně zabezpečení.
Každé elektronické zařízení je nutno z principu považovat za děravé, žádný software není na 100% dokonalý
To neplatí je o elektronických zařízeních, ale o všem. O nelektronických zařízeních, o papíru a tužce, o lidech.
A hlavně je to tvrzení bezpečnostně naprosto nerelevantní. Bezpečnost totiž není ano/ne, není to digitální veličina, nýbrž je to veličina spojitá.
a radeji si chybu udělám já než aby to udělalo zařízení za mě
To je ovšem přístup, který bezpečnost snižuje.
ano odlišuju se od BFU, jak jsem psal, ty jsem neřešil.
Ano, z hlediska bezpečnosti jste na tom hůř než BFU. BFU aspoň používá ta bezpečnostní opatření, která mu nějaký odborník připravil a vhodně mu je podstrčil – třeba v bance mu nainstalují mobilní bankovnictví. Vy nemáte lepší informace o bezpečnosti než BFU, jenom navíc věříte nějakým nesmyslům, které vás vedou k tomu, že bezpečnost aktivně bojkotujete.
Máte každopádně můj obdiv za to, že se takto veřejně ztrapňujete. Osobně bych vás na žadné pozici nezaměstnal
Lidé, kteří aspoň něco tuší o bezpečnosti, vědí, který tábor v této diskusi je který. Ostatně i ten, kdo si podívá, na které straně výrazně převažují argumenty a na které nadávky, v tom má jasno.
Nemluve o tom, ze sme porad u toho, ze ti ten mobil fyzicky seberu.
Viděl jste někdy nějaké mobilní bankovnictví? A viděl jste vůbec někdy nějaký chytrý mobil? Protože do bankovnictví se nedostanete bez přihlášení alespoň otiskem prstu, skenem obličeje nebo zadáním PINu. A obvykle je něčím takovým chráněn i přístup do samotného mobilu. Takže to, že někomu fyzicky seberete mobil, fakt neznamená, že byste se dostal do banky.