SW pro odhad počtu shromážděných lidí

Ivan Nový

Re:SW pro odhad počtu shromážděných lidí
« Odpověď #1320 kdy: 23. 11. 2016, 13:17:15 »
Ano jistě, třeba tím, že třeba rozděluje licence.

Aha, to jsem netusil, ze stat udeluje licence oligopolu. Uz si to predstavuju: Barak uradu a pred nim dlouha fronta na oligopolni licence, sami zastupci oligopolu.

Regulací, udělováním licencí ten oligopol vzniká. do oboru nemůže každý, ale jen ti, co dostanou licenci. Hezkým příkladem je státem vytvořený telekomunikační oligopol. Případ AT&T :-)))

Pokud by stát nereguloval telekomunikace, žádný telekomunikační oligopol by nevznikl.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1321 kdy: 23. 11. 2016, 13:41:16 »
s tim svym vykladem prirozeneho zaniku monopolu jste se docela odkopal .. proste jste zaslepenej ultra libertarian

mel byste to vysvetlovat americanum kdyz Rockefeller ovladal temer kompletne tezbu i tranzit a zlodejsky ceny si uctoval zcela libovolne a lide museli brat, neslo nebrat nebo brat jinde ... v te dobe jeho firma predstavovala nemale procento gdp celych usa, zkratka je mel v hrsti

telekomunikace a ostatni utility maj problem omezeneho statku z povahy veci coz vylucuje volnou soutez (treba frekvencni pasmo) tam to smeruje k dohodam samo od sebe protoze muze byt jen nekolik operatoru (treba u nas 3 a maj nas v hrsti)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1322 kdy: 23. 11. 2016, 14:06:40 »
Regulací, udělováním licencí ten oligopol vzniká. do oboru nemůže každý, ale jen ti, co dostanou licenci. Hezkým příkladem je státem vytvořený telekomunikační oligopol. Případ AT&T :-)))

Pokud by stát nereguloval telekomunikace, žádný telekomunikační oligopol by nevznikl.

Pokud by stat nereguloval komunikace, vznikl by bordel vzajemne nekompatibilnich a navzajem se bojkotujicich operatoru. Mohlo by to zajit az tak daleko, ze telefon by nebyl standardni zarizeni, ale musel byste v siti operatora pouzit pouze telefon timto operatorem vyrobenym, ktery by nefungoval v jine siti.

Telekomunikace jsou jedna z veci, ktere stat regulovat musi, problem je spis v tom, kdyz je stat reguluje blbe. A to, ze vzniko AT&T by mohlo mit zajimave pozadi, kdy monopol mohl byt vysledkem hezkeho uplatku.

Jak vypada neregulovany telekomunikacni trh muzete videt na pocatcich GSM siti v Evrope. Tehdy byly poplatky typu 1€ za minutu v ramci site. Na jinou sit pak spojeni bylo treba nekolikrat drazsi. Nekteri lide tak radsi meli dva telefony, kazdy od jineho operatora, aby nemuseli volat mezi sitemi.

Ty poplatky sice casem klesly, ale nijak extra vyrazne. Proc by to operatori delali, kdyz konkurence neexistovala, operatori byli dva, pozdeji az tri, protoze z povahy radiove site vyplyva, ze fyzicky se jich tam vic nevejde? A byla to Evropska komise, kdo donutila operatory ke snizeni poplatku a zastaveni bojkotu v podobe vysokych poplatku mezi sitemi. A tusim to byla znovu EC, ktera donutila operatory k preprodeji spojeni, takze mohli vzniknout dalsi "operatori", vlastne jen prekupnici, ale casto levnejsi, nez original.

Podobne je to v dalsich sektorech. Kdyz stat nebude regulovat zeleznice, bude mi kazdy provozovatel jiny rozchod. Kdyz stat nebude regulovat elektricke site, bude kazdy pouzivat jine zasuvky, nektere site budou mit zemneni, jine budou izolovane, budou existovat jina napeti a kazdy spotebic pak bude mit prepinac na nekolik ruznych "standardnich" napeti, jako stara radia, ktera mela tak aspon ctyri volby napeti.

dword

« Odpověď #1323 kdy: 23. 11. 2016, 15:32:02 »
Pane Nový, vážím si Vaši moudrosti.

Asi jste si spletl forum, to jste urcite chtel napsat Zemanovi na jeho fejsbuukovou stranku, kam presne takoveto veci fandove pisi. Novy jeste neni prezidentem a kampan na Rootu mu k tomu nepomuze - cte to prilis malo lidi.

Ne, to jsem se urcite nespletl. Chtel jsem vyjadrit uctu za to co jsem si zde mohl precist. Ze zrovna vas to poburuje kdyz se vas to netyka :D

Me to nepoburuje, jde jen o to, ze takoveto vylevy jsem videl akorat u Zemana na Fejsbuuku a kdybych si kvuli tomu mel pokazde klepat na celo, uz bych v nem mel diru.

Poburuje, jen si to nechcete priznat. Ozval jste se jako potrefena husa, nicmene jsem to ocekaval a nejsem nijak prekvapen.

Kazdopadne tvrdit mi, ze tam kde jsem se vedomne rozhodl neco udelat - protoze chci, tam ze pry jsem se urcite spletl, to je od vas nehorazna drzost, arogance a sebestrednost.

Ujmu necitim, ale ozvu se proti tomu vzdy, tak to prosim nedelejte.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1324 kdy: 23. 11. 2016, 17:38:59 »
Poburuje, jen si to nechcete priznat. Ozval jste se jako potrefena husa, nicmene jsem to ocekaval a nejsem nijak prekvapen.

Nepoburuje, ale pripada mi to smesne.

Ivan Nový

« Odpověď #1325 kdy: 23. 11. 2016, 20:07:28 »

Pokud by stat nereguloval komunikace, vznikl by bordel vzajemne nekompatibilnich a navzajem se bojkotujicich operatoru. Mohlo by to zajit az tak daleko, ze telefon by nebyl standardni zarizeni, ale musel byste v siti operatora pouzit pouze telefon timto operatorem vyrobenym, ktery by nefungoval v jine siti.

Telekomunikace jsou jedna z veci, ktere stat regulovat musi, problem je spis v tom, kdyz je stat reguluje blbe. A to, ze vzniko AT&T by mohlo mit zajimave pozadi, kdy monopol mohl byt vysledkem hezkeho uplatku.

Jak vypada neregulovany telekomunikacni trh muzete videt na pocatcich GSM siti v Evrope. Tehdy byly poplatky typu 1€ za minutu v ramci site. Na jinou sit pak spojeni bylo treba nekolikrat drazsi. Nekteri lide tak radsi meli dva telefony, kazdy od jineho operatora, aby nemuseli volat mezi sitemi.

Ty poplatky sice casem klesly, ale nijak extra vyrazne. Proc by to operatori delali, kdyz konkurence neexistovala, operatori byli dva, pozdeji az tri, protoze z povahy radiove site vyplyva, ze fyzicky se jich tam vic nevejde? A byla to Evropska komise, kdo donutila operatory ke snizeni poplatku a zastaveni bojkotu v podobe vysokych poplatku mezi sitemi. A tusim to byla znovu EC, ktera donutila operatory k preprodeji spojeni, takze mohli vzniknout dalsi "operatori", vlastne jen prekupnici, ale casto levnejsi, nez original.

Podobne je to v dalsich sektorech. Kdyz stat nebude regulovat zeleznice, bude mi kazdy provozovatel jiny rozchod. Kdyz stat nebude regulovat elektricke site, bude kazdy pouzivat jine zasuvky, nektere site budou mit zemneni, jine budou izolovane, budou existovat jina napeti a kazdy spotebic pak bude mit prepinac na nekolik ruznych "standardnich" napeti, jako stara radia, ktera mela tak aspon ctyri volby napeti.
Ne to je možné jen díky státním licencím.

HTML, css, javascript je stejné napříč platformami. A žádný stát to nereguluje.

Lama

« Odpověď #1326 kdy: 23. 11. 2016, 20:28:06 »
HTML není nijak standardizováno/regulováno?

Kazdopadne tvrdit mi, ze tam kde jsem se vedomne rozhodl neco udelat - protoze chci, tam ze pry jsem se urcite spletl, to je od vas nehorazna drzost, arogance a sebestrednost.
Až na to, že on nenapsal určitě, ale asi. Ale pokud je vyjádření svého názoru na někoho drzost a arogance, tak v tom případě se taky hlásím do klubu. Taky někdy vyjádřím svůj názor na někoho.
Mě některé Nového výroky taky přídou podobné s výroky některých fandů ať už Zemana nebo jiných politiků. Ale pokud se to někomu líbí, tak fajn, není důvod se kvuli tomu urážet.

Ujmu necitim, ale ozvu se proti tomu vzdy, tak to prosim nedelejte.
Klidně se ozývej, potrefená huso..

Novej je jen takovej (ro)bot zacyklenej ve smyčce. Když se mu člověk snaží něco vyvrátit, tak místo aby to vyargumentoval, tak jen zopakuje tu svou písničku.

Ivan Nový

« Odpověď #1327 kdy: 23. 11. 2016, 20:32:35 »
HTML není nijak standardizováno/regulováno?
[

Státem ne, klidně si můžete napsat vlastní prohlížeč, který bude používat vlastní rozšířené HTML, a taky se to pomocí javascriptu dělá, dokonce v existujících prohlížečích.

Norma HTML je výsledkem tržního kompromisu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1328 kdy: 23. 11. 2016, 22:47:11 »
HTML, css, javascript je stejné napříč platformami. A žádný stát to nereguluje.

Ale *nekdo* to reguluje, ze jo? Kyby ne, byl by to pekny bordel, jako v minulosti, kdy si kazdy, zejmena MS, delal, co se m zachtelo. Vysledkem bylo, ze koderi museli psat web vzycky tak petkrat, pro kazdy prohlizec s jinymi zkurveninami. Zejmena pro ty od MS, ktere nebyly kompatibilni ani mezi verzemi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1329 kdy: 23. 11. 2016, 22:55:32 »
Státem ne, klidně si můžete napsat vlastní prohlížeč, který bude používat vlastní rozšířené HTML, a taky se to pomocí javascriptu dělá, dokonce v existujících prohlížečích.

Ovsem dela se to (alespon by se melo) standardnim JS, cili je vse v poradku. Coz ale nic nemeni na faktu, ze tim vznikaji pekne picoviny. Treba stranky, ktere transformuji prostredni klik na klik a zmeni URL bez toho, ze by bylo v historii a clovek se nemuze vratit o stranu zpet. Mym oblibenym pak je pop-up, ktery me vyziva k zapisu do news letter, jako bych uz nedostaval dost spamu. Dobre jsou take stranky, ktere nelze zavrit bez toho, ze by clovek potvrdil rozhodnuti odpovedi na dotaz v dialogu. A vselijake plovouci listy, idealne s mezerou nad listou a siroke aspon 5 centimetru, aby zabraly co nejvice plochy na displayi nebo sicalni tlacitka na liste vlevo, ze trci do textu, ktery se pak neda cist.... Opravdy mi nevadi, kdyz se tyhle veci nedostanou do html. A pak se jeste najdou borci, co rikaji, ze to delam spatne, kdyz lezu po webu s vypnutym JS vsude, kde muzu.

Radovan.

« Odpověď #1330 kdy: 24. 11. 2016, 06:49:31 »
Novej je jen takovej (ro)bot zacyklenej ve smyčce. Když se mu člověk snaží něco vyvrátit, tak místo aby to vyargumentoval, tak jen zopakuje tu svou písničku.
Také už jsi na to přišel? Sice je dost primitivní a opakuje pořád dokola namíchané nesouvisející žvásty, ale jazykový modul má dost kvalitní. Zajímalo by mě jestli ho vyrobil jednotlivec nebo nějaká firma.

Ivan Nový

« Odpověď #1331 kdy: 24. 11. 2016, 07:06:25 »

Ovsem dela se to (alespon by se melo) standardnim JS, cili je vse v poradku. Coz ale nic nemeni na faktu, ze tim vznikaji pekne picoviny. Treba stranky, ktere transformuji prostredni klik na klik a zmeni URL bez toho, ze by bylo v historii a clovek se nemuze vratit o stranu zpet. Mym oblibenym pak je pop-up, ktery me vyziva k zapisu do news letter, jako bych uz nedostaval dost spamu. Dobre jsou take stranky, ktere nelze zavrit bez toho, ze by clovek potvrdil rozhodnuti odpovedi na dotaz v dialogu. A vselijake plovouci listy, idealne s mezerou nad listou a siroke aspon 5 centimetru, aby zabraly co nejvice plochy na displayi nebo sicalni tlacitka na liste vlevo, ze trci do textu, ktery se pak neda cist.... Opravdy mi nevadi, kdyz se tyhle veci nedostanou do html. A pak se jeste najdou borci, co rikaji, ze to delam spatne, kdyz lezu po webu s vypnutym JS vsude, kde muzu.

Tak odpůrci automobilů byli taky, prostě jste jiný a osamocený. Na tom není nic špatného. Trh se nyní ale vydal jiným směrem. Osobně bych zase vyhodil html a css a vše dělal jen v javascriptu nebo ještě lépe v Dartu.

Ivan Nový

« Odpověď #1332 kdy: 24. 11. 2016, 07:12:07 »
Také už jsi na to přišel? Sice je dost primitivní a opakuje pořád dokola namíchané nesouvisející žvásty, ale jazykový modul má dost kvalitní. Zajímalo by mě jestli ho vyrobil jednotlivec nebo nějaká firma.

Pánové, jenže vy nic nevyvracíte, jen ukazujete, že vycházíte, ze špatných axiomů. Já obvykle útočím na ty axiomy, z kterých vycházíte, protože ty jsou špatné a neodpovídají realitě. Ale chápu, že v logice vycházejí z vašich axiomů, vám dávají smysl vaše argumenty, ale ty jsou ve své podstatě nesmyslné, protože vycházejí z nesmyslně konstruovaného logického základu.

A axiomy jsou samozřejmě založeny na víře, že ten základ je právě takový, jako jste si ho zkonstruovali.

Ivan Nový

« Odpověď #1333 kdy: 24. 11. 2016, 07:16:25 »

Jinak vidíte, že se to prakticky reguluje samo, technologie vytváření se optimalizuje používáním javascriptu, klienti to zase tlačí někam jinam, výsledkem je kompromis. A státní regulace by jen zabetonovala nějaký stav, a tím by se vývoj zastavil a systém se dostal po velmi krátkém čase do neoptimálního stavu.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1334 kdy: 24. 11. 2016, 07:55:26 »
a ja utocim na tvuj axiom o vsespasitelnosti volneho trhu bez privlastku a ukazuji na selhani tohoto axiomu na konkretnich prikladech