Chapu. Muzete si podat ruce s "martinpoljak". To co mam staci vsem :facepalm:.
1.Spot
2.Zapomenuty zapnuty spotrebic
3.Najemnik v byte a castejsi preuctovani per mesic. Nesponzorujete najemnika pul roku nebo zbytecne nepreplacite.
4.Komunitni energetika
5.Vyrobna s pretoky
6.Kratsi vyuctovani - napr.mesicni. Dle cenove politiky dodavatele nemusite treba platit velke zalohy jak tatar kdyz vite ze pul roku nejste na chate.
7.Moznost flexibilnich nastaveni distribucnich tarifu (ne jen blby VT / NT na lehce plovouci/fixni casy (dle systemu distribuce)).
Pro distributora to ma take vyhodu v rychle reakci v rizeni site, nakupu a planovani posilovani. Muze take mnohem lepe porovnavat technicke i netechnicke ztraty - porovna mereni na distribucni trafacce se spotrebou/vyrobou jednotlivych lidi
Pokud by predaval data treba k prenosovce (u nas CEPS) tak ten tato data muze pouzi ke svemu prospechu v rizeni taktez.
1.Kvoli Spotu nepotrebujes poznat svoju online spotrebu. Pri Spote potrebujes mat moznost regulovat/manazova svoju spotrebu/zariadenia na zaklade tarifu/informacii o aktualnej cene a to ti online spotreba nepovie
2.Kolko krat do roka zabudnes vypnut taky spotrebic aby si to videl na online spotrebe? Ako som mohol bez toho prezit doterajsi zivot?
3.Na to nepotrebujes poznat tvoju online spotrebu ale distribucku, ktora ti to doda.
4.Znovu kvoli komunitnej energetike nepotrebujem poznat online spotrebu ale elektromer a distribucku, ktora to bude spravne zratavat.
5.Znovu na to tu je elektormer(certifikovane meradlo) a distribucku, ktore to ma merat a zaratvat. Ja k tomu nepotrebujem poznat svoju online spotrebu.
6.Znovu k tomu nepotrebujem poznat svoju online spotrebu ale potrebujem eletromer a distribucku, ktora mi to bude takto fakturovat.
7. Rovnako k tomu nepotrebujem poznat svoju online spotrebujem ale potrebujem vediet aktulne tarify/intervaly, ktore mi musi dodavat distribucka aby som pomocu nich vedle regulovat svoju sustavu.
Pre distributora to je zaujimave ale pre bezneho cloveka je online spotreba dobra tak ako informativny udaj. Jej realne vyuzitie je nizke.