USB Wi-Fi adaptér pre pracovné PC

Re:USB Wi-Fi adaptér pre pracovné PC
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 10:39:36 »
Místní klasika, ptáš se na nejvhodnější wifi adaptér a dostaneš přes tlamu, protože nechceš tahat kabel. ::)
Aha, takže když se někdo zeptá, jak skočit z pátýho patra, aby to měl rychle za sebou a odpovědí mu bude, aby to nedělal, tak je to vlastně špatně? Hmm...

Jinak k té WiFi u stolního PC - odjakživa se ctí zásada, že co lze propojit kabelem, to se taky kabelem propojuje (a výmluvy, že něco nejde kvůli jakési zdi, pochopitelně neobstojí). Celkově ta pseudo-móda všemožných bezdrátů, ať už je to výše zmiňovaný PC nebo třeba různý mediální krabičky do TV s HDMI výstupem, kde ale chybí RJ45 a je jenom WiFi, je hnus a poměrně zaručený zdroj problémů :P  Home WiFi tak pro mobil nebo tablet, tam asi není co vytknout.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 11:52:26 »
Všichni moc dobře ví, že pro stacionární zařízení jako je PC desktop nebo TV, je ideální připojení kabelem.
Jenže když jsem na TV přehrával film stažený jako BD, který měl průměrně stream 80mbps, tak se na TV sekal. To jsem zjistil, že TV LG OLED má pouze LAN 100mbps.

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 12:13:30 »
Ta TV nejspíš ani nemá výrobcem garantovanou podporu přehrávání BD streamů, takže proto tam výrobce šoupnul jenom 100 Mbps LAN. Solidní mediální playery pak samozřejmě Gbps LAN mají.

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 18:56:18 »
To bylo uvedeno jenom jako rarita, protože jsem to zjistil téměř po 3 letech. V TV používám Plex a žádnou další krabičku vůbec nepotřebuji. Nakonec jsem se připojil přes 5GHz WiFi a film přehrál.

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 20:38:07 »
Místní klasika, ptáš se na nejvhodnější wifi adaptér a dostaneš přes tlamu, protože nechceš tahat kabel. ::)
Ano a to este ani nie je pre mna  ;D
Dnes mi bol doruceny mercusys ma30h, tak uvidim

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 21:06:58 »
@darebacik je fajn že se nebojíte zeptat, přestože tu nejste nový :-)

Držel bych se M.2 (PCI-e). Pokud je důvodné podezření, že onboard M.2 slot pro Wifi má natruc v BIOSu omezený seznam zasunutelných kartiček, tak zkuste pogooglit, kde se dá sehnat redukce / karta do slotu PCI-e s paticí M.2 nebo MiniPCI-e. Ve slotu pro obecné použití by snad žádná natruc kosa od výrobce počítače být nemusela.

S ohledem na moderní Windows bych se držel možná spíš kartiček v M.2, než MiniPCI-e -- protože starší Atherosy do MiniPCI-e by už nemusely mít drivery pro Win10/Win11 (kromě toho, že končily cca na 802.11n). Pokud se týče samotných rádií ve formátu M.2, koukal bych po něčem od Intelu. A tušímže potřebujete nosnou redukci s M.2 paticí která má E-key (některé wifi karty mají zářezy pro E-key + A-key). Takže nejde přímo použít redukce pro NVM-e SSD (tuším M-key).

Hele tady je kompletní sestava: karta do PCI-e s Intelkou M.2 802.11AX a dvěma prutovými anténkami... Mironet má na tohle téma celou produktovou kategorii.

... používám "chladičem vytuněný" USB adaptér (802.11n 300mbps), který vydrží i delší zátěž...

...teda lepil jsem chladiče a ladil ventilátory už na ledasčem, tunil kryty vrtačkou a flexou... ale tenhle Váš šperk je prostě boží. Respekt.

jj, znamena to vyvrtat typicky jednu diru, takze je mnohem vyhodnejsi se mrcasit s vyberem 150ti wifin, a resit jak tu wifi zesilit na kW aby prolezla zkrz betonovou zed.

Nedávno jsem si pozval do zaměstnání místního odborníka se silnou jádrovou vrtačkou. Díra skrz 30cm strop, průměr 50 mm, přišla asi na 1 kKč. Fakt je, že já jsem se postupně naučil, hledat dráty ve zdi a mělké roxory ve stropě  (spirol). Takže odborník u nás železo netrefil. Nebo se to dá řešit tak, že už znáte svůj barák. Umět se těmhle věcem ve zdi vyhnout dost pomáhá klidu na duši :-)

Taky jsem nedávno k svému překvapení seznal, jak moc nahouby je příklep u klasické šedomodré 650W Narexky (dvě rychlosti a vypínatelný příklep se zubařským zvukem). Do betonu těžký problém i se 4mm vidiákem. Pak jsem vzal do ruky mírně silnější ojetý Hecht nebo Black&Decker s SDS sklíčidlem, příklep asi 2J, a to je úplně jiný zážitek :-) Jenom si trochu zabrumlá, a je skrz. Příklepový mechanismus má vůči tělu vrtačky "odpružení", takže karpálům připadá, že u toho seděj na gauči... A dá se půjčit i mnohem silnější náčiní, myslím stále s vidiovým vrtákem, tzn. ještě před rukou vedenou jádrovou vrtačkou... Jinak tenkostěnným korunkovým vrtákem do měkčí cihly plné jede i stará Narexka jak do másla :-) K tomu vysavač určený na stavební bordel, a pomalu není, co kolem vytírat...

Ohledně kamenné zdi bych měl strach, že se malta bude sypat, a vyvalí se mi kýbl kamení, které pak budu muset dozdít zpátky. Zas na druhou stranu, pořádná díra skrz takovou zeď má do budoucna cenu zlata.

« Odpověď #21 kdy: Dnes v 21:14:26 »
Dnes mi bol doruceny mercusys ma30h, tak uvidim
Co to má za čip? Na jejich webu jsem dokázal dohledat screenshot, kde je vidět Realtek...