Jojo, mám tu nový Dell monitor s USB-C vstupem a power delivery a Lenovo Thinkpad. Týden to dohromady fungovalo, notebook jsem připojil přes USB-C, nabíjel se z monitoru a ukazoval na něm paráda.
Typicky projev "aktualizace" funkcni ovladacu na stare a nefunkcni. Zabranit tomu muzes dvema zpusoby. Jako solo uzivatel vypnes aktualizace (tu sluzbu). Nebo mas wsus, a nedovolis pres nej aktualizovat ovladace.
Mam tu notes (ThinkPad X1 Carbon 7th) ... a 75% ze pri aktualizaci prestane neco fungovat - dock, monitory, zvuk ...
A jak je to s multimonitorovou sestavou?
Easy ... pripojis se pres RDP, a otevira ti to okna na dalsi ... neexistujici monitor. Ne vzdy, ale neni to zas takova vzacnost.
Nebo, kdyz uz sme u toho, se pripojit pres to RDP a widle ti s klidem tvrdi, ze GPU tam neni.
Ty pohadky - to vykladali kluci v hospode?
Pise zvanil, kterej horkotezko najde, kde to ma power ...
AD: odkladas update tak ti vypne PC? Tak to je fakt pi<>vina ...
Neni to pi<>vina. W10 robi to iste: po niektorych updatoch vyzve na reboot a ak nerebootnem, tak po urcitom case sa rebootne sam.
Nejen, zvesela to ignoruje politiky z GPO. Ja tam mam ze se maji widle restartovat 3dny po aktualizaci. Ty 3 dny maji useri na to aby to restartovali v nejaky pricetny cas sami. Mam zanamenane stovky pripadu, ze se ty widle klidne restartnou lidem pod rukama hodinu po aktualizaci. A samozrejme jim to postrili vsechny aplikace a neulozi data.