Práce a život Praha vs Brno

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Práce a život Praha vs Brno
« Odpověď #60 kdy: 07. 12. 2016, 20:12:33 »
Qwertz... Dokud na toho trotla co java nikdy nevidel budete reagovat,  tak se ho nezbavime... Uz tu zrudu nechte konecne umrit

No jo, ale bez adresy je dost tezke ho zavrit do klece ve sklepe.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 07. 12. 2016, 20:16:18 »
Qwertz... Dokud na toho trotla co java nikdy nevidel budete reagovat,  tak se ho nezbavime... Uz tu zrudu nechte konecne umrit

Máte částečně pravdu. Problém je v tom, že mistr javaman nastavuje místním docela slušné zrcadlo, takže se na něj kdekdo chytí. Pokud se budete neustále posuzovat, podle toho, na jaký kdo dosáhl plat, bude tady javaman platný. A já to ještě vylepšuju tím pohledem na německé sousedy, kde se za stejnou práci platí zcela odlišné peníze čistě na základě toho, zda je dotyčný považován za němce nebo za východoevropana.

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 07. 12. 2016, 20:17:20 »
Citace
Staci to prasive zvire nechat vyhladovet..
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

javaman ()

« Odpověď #63 kdy: 07. 12. 2016, 20:18:33 »

Máte částečně pravdu. Problém je v tom, že mistr javaman nastavuje místním docela slušné zrcadlo, takže se na něj kdekdo chytí. Pokud se budete neustále posuzovat, podle toho, na jaký kdo dosáhl plat, bude tady javaman platný. A já to ještě vylepšuju tím pohledem na německé sousedy, kde se za stejnou práci platí zcela odlišné peníze čistě na základě toho, zda je dotyčný považován za němce nebo za východoevropana.

Peníze v tom vidíš jen ty. Proč asi...

javaman ()

« Odpověď #64 kdy: 07. 12. 2016, 20:20:19 »
Citace
Staci to prasive zvire nechat vyhladovet..

To je jako být tlustý a říkat sportovcům, že jsou zlí :D

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 07. 12. 2016, 21:04:26 »

Peníze v tom vidíš jen ty. Proč asi...

Že by... Protože jsou obsahem každého druhého vašeho příspěvku. A taky protože to je jediná věc, na kterou dokážete přitáhnout pozornost místního diskuzenstva. ;)

Jenda

« Odpověď #66 kdy: 07. 12. 2016, 21:06:16 »
Tohle je pravda. Centrum Prahy není dobré místo pro život. Hlučné, znečištěné a bez zeleně. Také dojíždím vlakem a neměnil bych. Kavárny mi tu nechybí.
Z tohoto pohledu mi přijde ideální nějaký z kopců vedle centra. Na jednom takovém bydlím, přijde mi tu relativně čisto a všude to mám do půl hodiny na kole.

Vlakem bych dojíždět nechtěl, často jezdím tam nebo zpět v nestandardní hodiny kdy vlaky spí. Taky se vlakem blbě (draho) přepravuje kolo, což je asi tak jediná možnost, jak se pohybovat po Praze.

Pro trvale nižší stresovou hladinu, lepší zdraví a přívětivější prostředí pro budování rodiny jednoznačně vítězí menší města, lépe ale města do 50 tisíc obyvatel, co nejblíž přírody/národních parků/horských oblastí.

Problém nastane v okamžiku, kdy ti mladší členové rodiny trochu vyrostou a budou se chtít odborně realizovat. Kroužky elektroniky a programování, hackerspace, technické univerzity… jsou typicky naopak ve velkých městech. A pak začne stres s dojížděním. Vidím to v Praze každý den, jak se všichni snaží dojíždět, přičemž na kole je to pro vzdálenost pochopitelně nerealizovatelné, MHD je to na dlouho a auta se totálně zasekají. (a ano, možnosti osobního rozvoje považuji za podstatnou složku životní úrovně, o které píšeš v dalším odstavci)

--

Velehory mi v Praze nechybí, na kole radši jezdím po rovině.

V Praze je v CR jedine pouzitelne letiste, pokud planujes delat praci, kde se spolupracuje se zahranicim, Praha je jednoznacna volba.
Pokud to není něco, co se dá řešit po SSH a korespondenčně. Pak je to jedno. (mám pár zahraničních zakázek u kterých jsem zadavatele nikdy osobně neviděl a nikomu to nevadí)

hmm

« Odpověď #67 kdy: 07. 12. 2016, 21:06:56 »
Ted jde o to, jestli se jedna o inverzi nebo proste o smrad od susedu, kteri topi pneumatikami nebo pali chcipleho psa. Inverze je specificky meteorologicky jev, ke kteremu dochazi v Praze, zatimco v jinych mestech typicky ne.

Bydlím na vesnici, která je v přírodní oblasti pro mlhy a inverzi typické. Když jsem se sem stěhoval, tak mi vůbec nedošlo, že se ta vesnice podle místního podnebí i jmenuje. :)

http://www.ovocnarska-unie.cz/sispo/?str=klima-mapa

MD je pocet mlznych dni. nekde je k tomu kvittovi i legenda co ktera zkratka znamena a kdosi ho i aktualizoval. samozrejme tohle je makroklima. kazda lokalita ma jeste specifika mikroklimatu a to jsou informace, co se blbe dohledavaji. ze jsem pravidelne behaval, tak treba vim, ze rezkova je vylozene vetrna ulice, bohuslava martinu zavetri a presslova je smrduta dira, kde se drzi vsechny spaliny z oblasti.

hmm

« Odpověď #68 kdy: 07. 12. 2016, 21:17:30 »
V Praze je o dosta drazsi bydleni, pokud myslime slusne bydleni. Panelak na Jizaku je pouze o cca 20% drazsi nez ekvivalent v Brne ale to je hnus.

tohle je mytus. bud sovnavas brnenskou verzi jizaku s lepsim bydlenim v praze nebo vybydleny pripadne s dluhem na fondu spravy nemovitosti. jedna z tech chyb to bude. rozdil v najmech je cca mensi nez 10% a novostavby jsou pri zohledneni vsech faktoru na tom podobne v mainstream lokalitach. u dele postavenych je kupa neuvedenych skrytych infrmaci, aby je neslo porovnavat.

hmm

« Odpověď #69 kdy: 07. 12. 2016, 21:24:11 »
A? Co já s tím? Pracuje se buď Praha a nebo Londýn. Nějaký vesnice kolem nikoho neberou.

osobne bych preferoval osamostatneni moravy a anexi vidne do noveho uzeme spravniho celku. praha je geograficky v regionu dira uprostred niceho, tak se nikdy nevyhrabe na uroven zapadnich mest. a tim brzdi rozvoj zbytku republiky, protoze porad pretrvava imbecilni nazor, ze se hlavni mesto nesmi preplacet a je necim vyjmecne... praha je vyjmecna svou disociaci od zbytku sveta.

javaman ()

« Odpověď #70 kdy: 07. 12. 2016, 21:28:42 »
Přesně tak. Alkáčů se rádi zbavíme, protože je to jako koule u nohy. Přestali byste sem jezdit opruzovat a alespoň by se ušetřilo. Praha nepotřebuje levné továrny u vás s levnou pracovní silou, protože inteligence se vždy koncentrovala tady. Můžeme prodávat nápady a levné dělníky necháme Vídni.

txt

« Odpověď #71 kdy: 07. 12. 2016, 21:31:40 »
OP:
Pro trvale nižší stresovou hladinu, lepší zdraví a přívětivější prostředí pro budování rodiny jednoznačně vítězí menší města, lépe ale města do 50 tisíc obyvatel, co nejblíž přírody/národních parků/horských oblastí. Rozhodně nejlepší poměr cena/výkon pokud vám na prvním místě nejde pouze o kariéru a peníze. V podstatě za stejné prostředky získáváte daleko vyšší životní úroveň, než na kterou byste dosáhli v Praze, ať už se jedná o kvalitu bydlení, služeb, potravin, ovzduší, hluku, vody, nebo volný čas, pokud zrovna nemusíte trávit každý víkend v Národním nebo Rudolfinu, či nepřednášíte na univerzitě, tak není co řešit... pryč z velkoměsta. Máte víc prostoru, potkáváte méně lidí, většinu z nich jste schopni identifikovat, všude máte blízko, žádné dopravní zácpy, nemusíte spěchat, v lese jste za dvě minuty pěšky, nikde vám nekvičí šaliny ani nehučí metro, v jednu ráno nehoukají hasiči/policie, nehučí přistávající letadla, nebleje ožralec na práh dveří, nemusíte se prodírat v centru města přes desítky bezdomovců a prohlížet si co nejširší etnické spektrum obyvatel/turistů, nemusíte si dávat pozor abyste nepřejeli jednoho z tisíců studentů očima přilepených na displeji, ...

3 roky jsem žil v Praze a 5 let pracoval v Brně, teď bydlím s rodinou v desetkrát menším městě a jsme daleko spokojenější.

U nás Liberec, na slovensku třeba Žilina, BB, v Rakousku Salcburk, nebo něco okolí Bodamského jezera.....

hmm

« Odpověď #72 kdy: 07. 12. 2016, 21:33:11 »
A? Co já s tím? Pracuje se buď Praha a nebo Londýn. Nějaký vesnice kolem nikoho neberou.

osobne bych preferoval osamostatneni moravy a anexi vidne do noveho uzeme spravniho celku. praha je geograficky v regionu dira uprostred niceho, tak se nikdy nevyhrabe na uroven zapadnich mest. a tim brzdi rozvoj zbytku republiky, protoze porad pretrvava imbecilni nazor, ze se hlavni mesto nesmi preplacet a je necim vyjmecne... praha je vyjmecna svou disociaci od zbytku sveta.

praha jako hlavni mesto mela smysl naposledy zacatkem 13 stoleti. dnes je to umistneni uprostred niceho jen prerostlou anomalne-kuriozni vesnici registrovanou v unesco.

javaman ()

« Odpověď #74 kdy: 07. 12. 2016, 21:41:57 »
Radši běž utáhnout šrouby pro Japonce :D