Účel některých návrhových vzorů jsem také nikdy nepochopil. Proč například používat Singleton namísto statických tříd?
Citace: tema 19. 07. 2016, 18:38:13Účel některých návrhových vzorů jsem také nikdy nepochopil. Proč například používat Singleton namísto statických tříd?Ještě jednoduchá odpověď: Statická třída se nedá injektovat, což je její obrovské mínus.
Citace: tema 19. 07. 2016, 18:38:13Účel některých návrhových vzorů jsem také nikdy nepochopil. Proč například používat Singleton namísto statických tříd?Proč používat statické třídy místo Singletonu? Proč používat Singleton jinde než v NullObject?
Citace: Kit 19. 07. 2016, 18:48:08Citace: tema 19. 07. 2016, 18:38:13Účel některých návrhových vzorů jsem také nikdy nepochopil. Proč například používat Singleton namísto statických tříd?Ještě jednoduchá odpověď: Statická třída se nedá injektovat, což je její obrovské mínus.Určitě tohle nejde řešit pomocí nějakých dynamických importů? (Javu neznám)
Citace: Kit 19. 07. 2016, 18:46:05Citace: tema 19. 07. 2016, 18:38:13Účel některých návrhových vzorů jsem také nikdy nepochopil. Proč například používat Singleton namísto statických tříd?Proč používat statické třídy místo Singletonu? Proč používat Singleton jinde než v NullObject?Co je to za nesmysl?
Citace: javaman 19. 07. 2016, 19:29:01Citace: Kit 19. 07. 2016, 18:46:05Citace: tema 19. 07. 2016, 18:38:13Účel některých návrhových vzorů jsem také nikdy nepochopil. Proč například používat Singleton namísto statických tříd?Proč používat statické třídy místo Singletonu? Proč používat Singleton jinde než v NullObject?Co je to za nesmysl?+1
Ked mas staticku triedu, uz mas v dalsom kode zadrotovanu zavislost na konkretnych statickych metodach. Singleton trieda stale moze dedit od nejakych rozhrani. Takze to, ze je je tam nejaky sngleton vobec nemusis vsade tahat.
V ostatních případech se jednoduše použije jedna standardní instance třídy.
Co sa tyka Singletonu, tak splna principy OOP, co nemozno povedat o statickej triede.
Ak by si hocikto vytvoril objekt, uz by to moc single nebolo. Je to ciel a zakladna vlastnost.Atributy objektu nastavis ake chces. Xyz.getInstance().setAbc(...)