Zdravim vespolek,
prosim, poradte.
Mam tady Lenovo Miix 720 a zkousim na nem pouzivat Fedoru 36.
Ve sve podstate tam vlastne spousta veci funguje sama o sobe docela dobre, az mne to prekvapilo. :-)
Nicmene, narazim na dva zadrhele.
1) Po odpojeni krytu s HW klavesnici a touchpadem (chova se jako USB zarizeni viditelne v lsusb) se mi nezobrazi SW klavesnice. V systemu patrne je nejaka vestavena (nejspis totez, co se zapne pri aktivaci "Pristupnost => Klavesnice na obrazovce"), ale je uplne k nicemu - jednak neobsahuje celou klavesnici, chybi napr. Ctrl/Alt/Tab, a druhak neni zobrazena stale. Nektere aplikace, nektera textova pole ji vyvolaji, jina ne.
2) Natrefil jsem na aplikaci onboard, ktera mi pro zmenu nejde premistit obrazovce a nefunguje dle ocekavani - neodsune veskery obsah obrazovky "nahoru", ale cast obrazovky prekryje.
Tato aplikace by mela umet nejake automaticke zapinani v zavislosti na stavu HW klavesnice (pripojena/chybi) podle zprav z acpid...
Zde prichazi problem 3)
Po instalaci acpid mi HW tlacitko na vypnuti zarizeni zarizeni vypina, ackoliv je v Nastaveni => Napajeni nastavena akce Uspat do pameti...?
Co s tim? Zkusit omrknout nastaveni na strane acpid?
Bonus problem 4):
Na discich je aplikovan LUKS s odemknutim pri startu systemu. Je mozno nekam (initramfs?) dodat "klavesnici na obrazovce"? Takhle pro start defacto musi byt pripojena HW klavesnice, jinak neni mozno heslo k LUKS zadat.
Pripadne, pokud nekdo nejake 2 in 1 zarizeni pouzivate, pouzivate jine distro, ktere je pro pouzivani s dotykovou obrazovkou vhodne?
Dekuji za podnety a preji hezky vikend.