Budoucnost fór na Rootu

Diskobolos

Re:Budoucnost fór na Rootu
« Odpověď #45 kdy: 16. 02. 2015, 14:05:02 »
@TKL - velmi povedena analýza!

OT: vtipna chybova hláška při nevyplnění emailu
Nebyla zadána e-mailová adresa.
Byla zadána neplatná e-mailová adresa.

« Odpověď #46 kdy: 13. 03. 2015, 19:58:18 »
@TKL - velmi povedena analýza!
Přesně můj názor!

Problém diskuse jsou trollové. A problém webu je, že dvakrát neni na co zajímavého kliknout.

Ono hlavní problém je, vybrat pro koho ten web je - kdo je cílová skupina. Profesionálovi takový web nic nepřinese a nejsem si jistý jestli člověk koníčkář najde co hledá. Co si  udem povídat, na root člověk tak nějak čeká zajímavosti o linuxu. Ale kdo může mít zájem číst 164! díl o historii her, simulátoru trosečníka a nebo reklmaní odu na tmobile (možná o2 nevím co to bylo za operátora protože reklamy ignoruji).

« Odpověď #47 kdy: 13. 03. 2015, 21:07:17 »
striktní odmítnutí zavedení možnosti přímé finanční podpory root.cz ze strany redakce
Já si tu kauzu pamatuju trochu jinak: nekonečná diskuse, jak je ta lišta strašlivá a že kdyby nebyla žlutá, ale růžová, tak bych hnedka zaplatil, poté nekonečná diskuse "já bych zaplatil, ale muselo by to jít složenkou podanou na Borneu na poště o půlnoci, pak bych dal klidně deset tisíc", potom jsem navrhl, že oboustranně přijatelná varianta by byla koupit si od IInfo úplně normální cestou úplně normální reklamní banner, nekonečná diskuse o tom, že ale to je přece děsně moc peněz a těch slíbených deset tisíc zaplatit nemůžu, protože to nejde platit z Bornea, přes Tor a v HabakukCoinech...

Celý to skončilo tím, že Petr oznámil, že se aspoň trochu rozumný množství lidí rozhodl prosbu vyslyšet a blokování reklamy vypnout a poděkoval jim za pochopení.

- odchod zbývajícich skalních příznivců
Nechci tě chytat za slovo, ale můžeš uvést tři příklady konkrétních lidí/nicků, které jsi považoval za skalní příznivce a kteří odešli přesně v téhle době? Docela bych si chtěl udělat představu o tom, kdo je v tvých očích ten "skalní příznivec, o kterého jsme přišli a je to škoda". Ne, fakt to není hnidopyšství ani chytání za slovo, myslím to naprosto vážně - zvlášť proto, že se dva lidi ozvali, že s tvým názorem naprosto souhlasí...

« Odpověď #48 kdy: 13. 03. 2015, 21:09:55 »
Ještě abysme si rozuměli: mně ten tvůj příspěvek přijde jako spíš přání otcem myšlenky, protože se tě tahle kauza něčím osobně dotkla...

Jaroslav Trollik mladsi

« Odpověď #49 kdy: 13. 03. 2015, 22:08:58 »
But will it blend?

« Odpověď #50 kdy: 13. 03. 2015, 23:05:45 »
But will it blend?
... dík za ukázku. Přesně o tobě se tu mluví.

Nobody

« Odpověď #51 kdy: 14. 03. 2015, 01:37:08 »
V zasade souhlasim s OP, vlakno na tema VS a plat by mohlo stacit, nicmene doporucuji presto zridit jeste podpurne vlakno "Mirek Prymek odpovida", aby to prvni nezas...eee...neto...nezahlcoval.

Take vlazne souhlasim s TKL, forum odpovida stavu roota. A soude podle jakoze clanku typu tohle (viz,) je stav takovy, ze root je komercni sracka. Nekonecne debaty na tema "co sprtat za VS/tech pro co nejvic penez" sem dobre zapadnou.

« Odpověď #52 kdy: 14. 03. 2015, 01:59:57 »
striktní odmítnutí zavedení možnosti přímé finanční podpory root.cz ze strany redakce
Já si tu kauzu pamatuju trochu jinak: nekonečná diskuse, jak je ta lišta strašlivá a že kdyby nebyla žlutá, ale růžová, tak bych hnedka zaplatil, poté nekonečná diskuse "já bych zaplatil, ale muselo by to jít složenkou podanou na Borneu na poště o půlnoci, pak bych dal klidně deset tisíc", potom jsem navrhl, že oboustranně přijatelná varianta by byla koupit si od IInfo úplně normální cestou úplně normální reklamní banner, nekonečná diskuse o tom, že ale to je přece děsně moc peněz a těch slíbených deset tisíc zaplatit nemůžu, protože to nejde platit z Bornea, přes Tor a v HabakukCoinech...

Celý to skončilo tím, že Petr oznámil, že se aspoň trochu rozumný množství lidí rozhodl prosbu vyslyšet a blokování reklamy vypnout a poděkoval jim za pochopení.

Abych se taky vyjádřil: mně tento tvůj příspěvek přijde jako spíš přání otcem myšlenky, protože se tě tahle kauza něčím osobně dotkla...
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #53 kdy: 14. 03. 2015, 02:08:44 »
Abych se taky vyjádřil: mně tento tvůj příspěvek přijde jako spíš přání otcem myšlenky, protože se tě tahle kauza něčím osobně dotkla...
Potom jistě není problém najít příspěvek, ve kterém došlo k "striktní[mu] odmítnutí zavedení možnosti přímé finanční podpory root.cz ze strany redakce". Já si takový nepamatuju. Naopak si velmi dobře pamatuju tenhle: http://forum.root.cz/index.php?topic=8812.msg96997#msg96997

« Odpověď #54 kdy: 14. 03. 2015, 03:29:36 »
To bychom se mohli bavit o tom, co je a co není přímá finanční podpora. A o tom, že já se nepamatuji na nic o složenkách podaných na Borneu.

Ale to není důvod, proč se teď montuju do diskuze. Dělám to proto, že mě udivilo, že

když nesouhlasíš s názorem svého oponenta, tak místo abys svůj nesouhlas formuloval přesněji (tak jak jsi učinil dodatečně 02:08:44), začneš lézt svému oponentovi do hlavy a prohlašovat, že na tebe dělá dojem latentního kanibala (nebo o čem jsi to vlastně 21:09:55 psal)
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #55 kdy: 14. 03. 2015, 03:40:42 »
To bychom se mohli bavit o tom, co je a co není přímá finanční podpora.
Ano, to jsme již byli bavili sna měsíc nebo jak dlouho...

A o tom, že já se nepamatuji na nic o složenkách podaných na Borneu.
Ano, přiznávám, že Borneo nepadlo. Ale pokud se dobře pamatuju, anonymní platba složenkou padla. Hledat to s dovolením už nebudu.

začneš lézt svému oponentovi do hlavy a prohlašovat, že na tebe dělá dojem latentního kanibala (nebo o čem jsi to vlastně 21:09:55 psal)
Jestli to nebylo dostatečně srozumitelné, chtěl jsem říct, že podle mě popisuje to, jak situaci _chce_ vidět, ne to, jak skutečně vypadala. A z toho taky plyne, že si nedovedu představit, že by kvůli ní odešel z diskuse někdo, koho bych (já osobně) postrádal. Od toho se taky odvíjela otázka, koho konkrétně teda TKL postrádá.

když nesouhlasíš s názorem svého oponenta, tak místo abys svůj nesouhlas formuloval přesněji (tak jak jsi učinil dodatečně 02:08:44),
Sorry, ale se skromností sobě vlastní musím konstatovat, že jsem jeden z mála lidí, kdo se snaží alespoň občas svoje názory podpořit relevantními odkazy. Nejsem ale takovej vůl, abych hledal odkazy pro každou větu, kterou vyřknu, když ostatní jenom deklarují svoje doměnky. Jo, když se někdo do mě pustí jako ty teď, vždycky rád relevantní prameny dodám.

Tak - a teď prosím stejně přesnou argumentaci požaduj po TKL a všech ostatních.

« Odpověď #56 kdy: 14. 03. 2015, 04:10:24 »
- silná komercializace: přechodem pod křídla iinfa logický odklon od geekovských témat a nástup reklamy, často velmi kontroverzní na portál o open source - první vlna odchodu kvalitních diskutujících
- období "agregátorské": jednu dobu na root.cz převažovaly novinky převzaté odjinud, často s velkým zpožděním nebo nesprávně přeložené, s pravopisnými chybami - druhá vlna odchodu
- antiblokovací lišta a striktní odmítnutí zavedení možnosti přímé finanční podpory root.cz ze strany redakce - odchod zbývajícich skalních příznivců

jen nerozumíš biznisu a nechápeš že to musí vydělávat  8) a kdyby to nevydělávalo tak by to nebylo
a taky maník co ti pošle jednou doroka kilo ti nevydělá jako maník co si deně 100x zobrazí reklamu  8)

A o tom, že já se nepamatuji na nic o složenkách podaných na Borneu.
Ano, přiznávám, že Borneo nepadlo. Ale pokud se dobře pamatuju, anonymní platba složenkou padla. Hledat to s dovolením už nebudu.

heeeeeeeeeej anonymní platba je náhodou senza věc  8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

« Odpověď #57 kdy: 14. 03. 2015, 04:21:02 »
Jo, když se někdo do mě pustí jako ty teď, vždycky rád relevantní prameny dodám.
Tak - a teď prosím stejně přesnou argumentaci požaduj po TKL a všech ostatních.

Ostatní většinou nespekulují, co se komu honí hlavou a koho se co osobně dotklo. Tohle asi těžko zargumentuješ:

Ještě abysme si rozuměli: mně ten tvůj příspěvek přijde jako spíš přání otcem myšlenky, protože se tě tahle kauza něčím osobně dotkla...

A já se do tebe nijak zvlášť nepustil, jenom jsem na tebe zkusil to, co ty jsi předtím na TKL... a ty jsi vyskočil.  :P
Ano, dochází tu mnohem k horším diskuzním prohřeškům, které pomíjím. Je to ode mne nespravedlivé, omlouvám se :)

« Odpověď #58 kdy: 14. 03. 2015, 04:23:49 »
A já se do tebe nijak zvlášť nepustil, jenom jsem na tebe zkusil to, co ty jsi předtím na TKL... a ty jsi vyskočil.  :P
Vyskočení by vypadalo fakt jinak. Já jsem ti doložil, proč jsem řekl, co jsem řekl. TKL má stejnou možnost.

Ale už to snad nebudem rozpitvávat, ne?

Ano, dochází tu mnohem k horším diskuzním prohřeškům, které pomíjím. Je to ode mne nespravedlivé, omlouvám se :)
Omluva se přijímá :)

« Odpověď #59 kdy: 14. 03. 2015, 04:28:28 »
Trvám na tom, že pokud jsem se "do tebe pustil", tak až poté, "co jsi vyskočil".  :)