Webová služba s mapou zařízení

Webová služba s mapou zařízení
« kdy: 13. 12. 2023, 15:48:15 »
Mam v sprave niekolko zariadeni, ktore maju vlastnu IP adresu a webove rozhranie. Uvazujem nad nejakym webomvym projektom, kde si tie zariadenia mozem poukladat + k zariadeniu nejaky popis a link.

Ano stacilo by mi k tomu html a css, ale hladam nieco elegantnejsie aby som to mal bez prace a aby to bolo  vizualne pekne.

Urcite nieco existuje, ale neviem co konkretne hladat. Pouzivate nieco podobne?

LAMP neni problem, takze nemusi to byt cisty html/css (moze to byt aj zlozitejsie napr. s vyhladavanim, riedenim a pod.).
« Poslední změna: 13. 12. 2023, 16:16:51 od Petr Krčmář »

Jose D

• 890
    • Zobrazit profil
Re:Web s mapou zariadeni
« Odpověď #1 kdy: 13. 12. 2023, 16:13:10 »
jo, používám Netbox.

Přes API si k tomu můžeš připojit Ansible, a používat to jako source-of-truth.

EDIT: a naopak, jsou pro to pluginy do ansible, kterejma si to můžeš naplnit.

Re:Webová služba s mapou zařízení
« Odpověď #2 kdy: 14. 12. 2023, 21:55:40 »
Dik, ten netbox pozrem detailnejsie. Inak nasiel som tiez nieco phpipam, ale to sa mi zda dost robusne. Hladam este nieco mensie. Jednoducho, pridaj zariadenie, daj k nemu popis, pridaj link na web, prip. SSH (aby to otvorilo terminal, ale to uz je asi moc ;D ).

ja.

• 346
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14. 12. 2023, 22:13:24 »
Na drobne zoznamy zariadeni/sluzieb pouzivam Homer: https://github.com/bastienwirtz/homer

Je to sada statickych suborov, samotny zoznam je yaml subor, a vie to aj vyhladavat (vsetko na strane klienta).

SSH evidujem v .ssh/config s aliasmi, tam sa k tomu nastavi aj spravny kluc alebo gss, hostname, login name, pripadne dalsie veci.

« Odpověď #4 kdy: 15. 12. 2023, 07:41:58 »
v zabbixu to urcite jde, jen asi chces neco lehciho. kazdopadne jde v tom idelat i poptavana ssh konexe (nezkousel jsem ale videl jsem jiny integrace pod kontextovym menu)
https://www.zabbix.com/forum/zabbix-cookbook/13127-ssh-connect-in-dashboard-context-menu-howto

« Odpověď #5 kdy: 15. 12. 2023, 09:54:39 »
Za mě taky již zmíněný Netbox
Přes Custom links mám udělané tlačítko přímo na web gui zobrazované u aktivních zařízeních.

Jose D

• 890
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 15. 12. 2023, 12:11:58 »
Netbox
Přes Custom links mám udělané tlačítko přímo na web gui zobrazované u aktivních zařízeních.

jojo, to byla jedna z prvních věcí, kterou jsem si tam udělal jako custom link/field.

« Odpověď #7 kdy: 15. 12. 2023, 12:18:49 »
Cockpit.

Jose D

• 890
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 15. 12. 2023, 13:01:14 »
Cockpit.
jak to používáš?
Co server, to jedna instance cockpitu?
A bavíme se o tom cockpitu z RHEL-like OS?

« Odpověď #9 kdy: 15. 12. 2023, 13:08:06 »
No pokud bys to chtel i s monitoringem tak celkem pekne a zajmave mapy se daji delat v Zabbixu

« Odpověď #10 kdy: 15. 12. 2023, 13:28:42 »
Zabbix sice mam nainstalovany, zatial tam nic nebezi, lebo by som sa najprv do toho potreboval dostat (pre mna to vyzera dost zlozito). Aj ked je to klikacka, ale treba tiez vediet ako klikat
 :D

« Odpověď #11 kdy: 15. 12. 2023, 14:07:05 »
Zabbix sice mam nainstalovany, zatial tam nic nebezi, lebo by som sa najprv do toho potreboval dostat (pre mna to vyzera dost zlozito). Aj ked je to klikacka, ale treba tiez vediet ako klikat
 :D

No je ktomu dost tutorialu, dobre dela InitMax ( jejich free webinare), a pak je dobrej ofiko kanal a handytips...
Mapy se tam za mne delaji krkolomne ale kdyz to je, tak je to i se stavy zarizeni, takze ta "chvily" toho vopruzu se da prezit. A je to mapa s pridanou hodnotou...

« Odpověď #12 kdy: 06. 01. 2024, 09:00:52 »
Zatial som si dal netbox v dockery, ale podla mna to nesplna to co chcem.
Cize bud je to velmi jednoduche a nepojde to nastavit tak ko chcem, alebo je to tak komplikovane, ze budem musiet siahnut do nejakeho navodu a skrabat sa pravou rukou za lavym uchom.
Z mojho pohladu je to nie kanon na vrabce, ale kanon na mravce.