Akým programovacím jazykom sa venovať?

zbytecny

Re:Akým programovacím jazykom sa venovať?
« Odpověď #45 kdy: 15. 01. 2015, 00:06:24 »
Jasně a teď tu o perníkový chaloupce 8)

« Odpověď #46 kdy: 15. 01. 2015, 00:21:39 »

Je naivní si myslet, že si tam může koupit každého :)

zbytecny

« Odpověď #47 kdy: 15. 01. 2015, 00:22:54 »
Tak tu ještě neznám, ale je taky dobrá :D

Sten

« Odpověď #48 kdy: 15. 01. 2015, 00:24:48 »

Je naivní si myslet, že si tam může koupit každého :)

Je to nejen naivní, je to úplně blbá investice. Obrovské riziko, vysoká cena a nulový zisk.

crackule

« Odpověď #49 kdy: 15. 01. 2015, 00:48:31 »
Rozhodně C++, protože pokud tento vesmír je jenom simulace, Velký architekt ji naprogramoval v C++.

.

« Odpověď #50 kdy: 15. 01. 2015, 00:50:42 »
když si spočítáš že třeba měsíc ti ten půlmega dá a do školy chodíš pět let tak to je 5*12=60 a 60*500.000=30.000.000Kč! Meloun za školu proti tomu není nic a navíc to ani ten meloun stát nebude pokud si najdeš někoho kdo nějakému předmětu rozumí a potřebuje 8 hod. a ty mu dáváš 400kč/hod tak tě jeden předmět přijde na 3200Kč. Když těch předmětů bude klidně i třeba 100 tak tě škola přijde jenom na 320.000 kč.
Nejlepší na tom je že na tyhle počty nepotřebuješ ani matiku 1, ani mat. 2,3,4...  8)
každopádně ti pak dám vědět jak to s MMF půjde,třeba nakonec budeme spolužáci  ;D
Můj osobní čas je daleko dražší, ale především jsem přesvědčen, že z daného studia pro mě, krom absolvenského titulu neplyne absolutně žádná přidaná hodnota, jsem si vědom poměrů, které panují na poli českých a slovenských veřejných vysokých škol, na většině těchto škol platí jednoduché, "aplikované studium" je ve skutečnosti studiem současně platné legislativy, při výběru speciální disciplíny interpretací historických mechanismů s interdisciplinárním zaměřením "od každého trochu" doprovázené samostudiem bez konzultace respektující současné možnosti a individuální záměry. Jiné studium s obecnějším zaměřením už je jen větší a větší ztrátou kontaktu s realitou a ponorem do akademických polemizací (matematici prominou). Nabídne-li mi někdo něco takového, poděkuji a zdvořile odmítnu. Ovšem jak se říká, mít holou zadek, v hlavě vymeteno, žádný opravdový záměr, asi bych jednal jinak. Můžu to říct i jinak, sám zaměstnávám několik absolventů VŠ, včetně MFF, ano, neobešel bych se bez nich, ale bohužel, když příjde na lámání chleba, nemají ani zlomek toho co já, jejich rodiny chudnou, jsou bez většího zajištění, často zadlužení na desetiletí, jsou uzavření ve stále stejných cyklech a nevidí možnosti, tam kde je ti, kteří nikdy respektovat hranice nebudou, vidí.

Zkrátím to, místní absolventi výše uvedené stejně nikdy nepochopí. Milion za bakaláře je až moc dobrá cenová nabídka, dejme tomu 36 zkouškových předmětů, to vychází cirka 28 000 CZK na jeden, je sice pravda, že průměrný doktorant s pěti lety praxe má 18 tisíc čistého a docent o čtyři tisíce měsíčně víc, ale myslím, že taková částka je nevytrhne. Považuji to za slepou uličku, dejme tomu, hypoteticky až 36 různých osob, to je přece nesmysl, daleko logičtější je vyjednat vyjímku na vyšších místech a riskovat v rámci kontaktu s jedním člověkem. Ale mluvit o tom na plnou hubu? To bych byl blázen, to si raději udělám kurz pletení. Každopádně cokoliv pod milion, v rámci dálkového studia, přestože na dvoj, nebo trojnásobnou dobu studia, ovšem běžnou cestou (ano, občas si nějakou tu zkoušku udělám), výjde ještě levněji včetně toho, že vyhotovení diplomky střelím někomu za 50 až 100, tedy v tuto chvíli zůstávám tam, kde jsem, ale jestli se ti podaří to oč se snažíš, beru to taky.

Sten

« Odpověď #51 kdy: 15. 01. 2015, 00:55:45 »
Můj osobní čas je daleko dražší, ale především jsem přesvědčen, že z daného studia pro mě, krom absolvenského titulu neplyne absolutně žádná přidaná hodnota, jsem si vědom poměrů, které panují na poli českých a slovenských veřejných vysokých škol, na většině těchto škol platí jednoduché, "aplikované studium" je ve skutečnosti studiem současně platné legislativy, při výběru speciální disciplíny interpretací historických mechanismů s interdisciplinárním zaměřením "od každého trochu" doprovázené samostudiem bez konzultace respektující současné možnosti a individuální záměry. Jiné studium s obecnějším zaměřením už je jen větší a větší ztrátou kontaktu s realitou a ponorem do akademických polemizací (matematici prominou). Nabídne-li mi někdo něco takového, poděkuji a zdvořile odmítnu. Ovšem jak se říká, mít holou zadek, v hlavě vymeteno, žádný opravdový záměr, asi bych jednal jinak. Můžu to říct i jinak, sám zaměstnávám několik absolventů VŠ, včetně MFF, ano, neobešel bych se bez nich, ale bohužel, když příjde na lámání chleba, nemají ani zlomek toho co já, jejich rodiny chudnou, jsou bez většího zajištění, často zadlužení na desetiletí, jsou uzavření ve stále stejných cyklech a nevidí možnosti, tam kde je ti, kteří nikdy respektovat hranice nebudou, vidí.

Zkrátím to, místní absolventi výše uvedené stejně nikdy nepochopí. Milion za bakaláře je až moc dobrá cenová nabídka, dejme tomu 36 zkouškových předmětů, to vychází cirka 28 000 CZK na jeden, je sice pravda, že průměrný doktorant s pěti lety praxe má 18 tisíc čistého a docent o čtyři tisíce měsíčně víc, ale myslím, že taková částka je nevytrhne. Považuji to za slepou uličku, dejme tomu, hypoteticky až 36 různých osob, to je přece nesmysl, daleko logičtější je vyjednat vyjímku na vyšších místech a riskovat v rámci kontaktu s jedním člověkem. Ale mluvit o tom na plnou hubu? To bych byl blázen, to si raději udělám kurz pletení. Každopádně cokoliv pod milion, v rámci dálkového studia, přestože na dvoj, nebo trojnásobnou dobu studia, ovšem běžnou cestou (ano, občas si nějakou tu zkoušku udělám), výjde ještě levněji včetně toho, že vyhotovení diplomky střelím někomu za 50 až 100, tedy v tuto chvíli zůstávám tam, kde jsem, ale jestli se ti podaří to oč se snažíš, beru to taky.

K čemu je takový titul bez znalostí dobrý, resp. v čem je lepší než úplně stejný titul od Slováků za pět tisíc?

zbytecny

« Odpověď #52 kdy: 15. 01. 2015, 00:56:26 »
Asi dobrej matroš :D O čem je řeč? Co ti vadí na teda na dnešních školách? Pleteš totiž všechno dohromady.

Jaké možnosti někdo nevidí?

zbytecny

« Odpověď #53 kdy: 15. 01. 2015, 00:57:43 »
K čemu je takový titul bez znalostí dobrý, resp. v čem je lepší než úplně stejný titul od Slováků za pět tisíc?

Většina titulů je bez znalostí, ale tady si na to ani nehraješ :D Obvykle se to dělá kvůli tomu, aby tě ostatní jinak posuzovali. Stačí se sice zeptat, ale to je asi moc náročný.

Sten

« Odpověď #54 kdy: 15. 01. 2015, 01:11:38 »
K čemu je takový titul bez znalostí dobrý, resp. v čem je lepší než úplně stejný titul od Slováků za pět tisíc?

Většina titulů je bez znalostí, ale tady si na to ani nehraješ :D Obvykle se to dělá kvůli tomu, aby tě ostatní jinak posuzovali. Stačí se sice zeptat, ale to je asi moc náročný.

Většina titulů je s dost podstatnými znalostmi. To, že se tam neučí i jejich uplatnění v praxi, je něco jiného, tu teorii absolventi pořád znají (teda alespoň ta většina, co tam nestuduje jako Seminárka jen proto, aby mohl dýl žít z fotrových peněz místo toho, aby začal něco dělat).

Lidé, co druhé posuzují podle titulů, zaprvé vůbec neřeší, odkud ty tituly jsou, a zadruhé nemá cenu kvůli nim cokoliv dělat. Špičky v businessu si tituly, které mají, už ani před jména nepíšou (pokud je vůbec mají).

zbytecny

« Odpověď #55 kdy: 15. 01. 2015, 01:14:10 »
Zkus se někdy zeptat po roce na nějakou matiku. "Jo, počkej, to jsem uměl... kde to mám, já si to najdu na netu..."

Sten

« Odpověď #56 kdy: 15. 01. 2015, 01:18:00 »
Zkus se někdy zeptat po roce na nějakou matiku. "Jo, počkej, to jsem uměl... kde to mám, já si to najdu na netu..."

Sice to neumí nazpaměť, ale ví, kde to hledat, a dokáže pochopit, co ten odborný text znamená

.

« Odpověď #57 kdy: 15. 01. 2015, 01:19:13 »
Pocházím z velmi konzervativní rodiny, respektují sice mé podnikatelské aktivty a jsou si vědomi toho, že tím co vystuduji se nikdy živit nebudu, ale nedovedou si mě představit bez titulu, to je jediný důvod. Ale jinak je na nic, souhlasím. Jak to myslíš s těmi Slováky? Pošli odkaz.

Je mi úplně jedno jestli budu absolventem ČVUT, nebo Podkarpatské školy managementu.

Sten

« Odpověď #58 kdy: 15. 01. 2015, 01:32:19 »
Pocházím z velmi konzervativní rodiny, respektují sice mé podnikatelské aktivty a jsou si vědomi toho, že tím co vystuduji se nikdy živit nebudu, ale nedovedou si mě představit bez titulu, to je jediný důvod. Ale jinak je na nic, souhlasím. Jak to myslíš s těmi Slováky? Pošli odkaz.

Je mi úplně jedno jestli budu absolventem ČVUT, nebo Podkarpatské školy managementu.

Pět tisíc stojí falešný titul, 120 tisíc skutečný (hmm, už to není v Trenčíně, ale v českém Hrozenkově). Pořád o dost levnější a rychlejší než ČVUT.

.

« Odpověď #59 kdy: 15. 01. 2015, 01:51:42 »

Pět tisíc stojí falešný titul, 120 tisíc skutečný (hmm, už to není v Trenčíně, ale v českém Hrozenkově). Pořád o dost levnější a rychlejší než ČVUT.
Myslel jsem, že je řeč o 5000€, to představuje pakatel. Podle všeho Strarý Hrozenkov ztratil akreditaci, navíc všude uvádi dobu studia 3 roky. Kam se přesunuli, pod jakým jménem a do kterého státu? O falešný titul nemám zájem. Jen vážně.