Fakt nechápu, co tu řešíte. Když vemu ten úžasný Python, tak pokud mám methodu:
def get_record(self, data):
Tak co ta metoda vrací? A co jí mám poslat? Fakt někdo chce takový jazyk používat na víc než na hraní a skriptíky?
Tak za prvé by měla mít metoda dokumentační komentář a za druhé se dají přidat typy do signatury. https://docs.python.org/3/library/typing.html
Proč by ho měla mít? Když se dobře jmenuje, tak přesně víš, co dělá. Může ho mít, ale nevím, proč bych do něj měl dávat typ?
A proč bych je tam přidával, když tu všichni píšou, že nejsou potřeba?
Jen mě to zajímá, fakt do toho nechci rýt. Dynamické typování zřejmě žádné výhody nemá a celé tohle vlákno to akorát potvrzuje. Takže bych rád věděl, jak to funguje a jak právě dynamičtí programátoři přemýšlí a jak fungují. Třeba bych tomu přišel na chuť taky. Pokud ale nevím, co posílat za typy, tak bohužel v tom dělat neumím.
a) Dokumentaci by měla mít, aby se zní dala generovat dokumentace, to se snad dělá i v jiných jazycích ne? Jinak v Pythonu se tam slušně strká i "typ". To už před tím než se zavedli type-hints.
b) Vytváříš falešnou představu že když někdo dělá v třeba v Pythonu je to milovník dynamického typování
, to ani ne, ale kolem toho co mě baví je Python komunita, takže asi tak.
c) Ideální jazyk pro mne by byl něco jako OCaml, ale bohužel už jsou zavedený knihovny Pandas, Numpy, Scipy -- tohle se těžko nahrazuje.
Samozřejmě na Pythonu je blbý, že jako začátěčník ti dovolí všechno, blbě se refaktoruje atd.