Asi takhle. Za poslední konstrukčně dobré Delly považuju D-čkové Latitude.
Teď máme ve firmě cca 5x Precision 3551 s i7-10850H a nV Quadro P620, a po stránce chlazení je to tragédie. Všechny jsem během měsíce po dodání přepastovával, teplota šla skoro o 20° dolů, ale větráky jedou víceméně pořád naplno a hřeje to do rukou. S výjimkou jedné nefunguje čtečka karet, s výměnou teď čekáme na konec záruky. Šasi plastové ultrabookové, pouze pokovené na imitaci hořčíku, na otěr to vydrží prd. Škrábance a setřený pokov během pár týdnů. Displej je fajn, nejde do toho dát 2,5" disk, jen 3x M2, z toho 1x 2240 a 2x 2280, a z toho jen jedna 2280ka podporuje NVMe. Když se osadí ta krátká podporující pouze SATA, musí se opravit spouštěcí prostředí Windows, jinak prostě nenajedou. Asi nejlepší vlastnost je, že to má jak napájení po USB-C, tak po dellovském válci ze starých zdrojů.
Dál tam máme 2x Precision sedmičkové řady, ta je na tom mehanicky líp, ale chlazením ještě hůř. Je to jako pracovat na letištní stojánce. Napájení 2x USB-C z mechanicky spojeného konektoru. Originální dokina má vlastní větrák, jedoucí taky jako F-14 na forsáži, a moc dlouho přes záruku to nefunguje. Taky co bys chtěl za 10 tisíc.
Přitom Latitudy se stejným CPUčkem (tzn i7-10850H) problémem s nedostatečným chlazením netrpí, možná proto že mají podstatně slabší nV MX-330. Mají ale jen 1x M2-2280 + 1x 2,5" SATA, ale pokud chceš osadit do šachty disk, musíš si dokoupit sadu rámečku a kablíku, kterou objednáš jen prostřednictvím callcentra ProSupport.
Za sebe už do Dellu znova nepůjdu, nebo mi bude stačit Z-kový Inspiron (mám jako "lehkou polní" na cesty 13z s i3-6100U, zvednutý na 16GB RAM a 1TB SSD WDred, a v podstatě na všechno stačí), manželka dostala po rozbití původního 13z s i5-6300U/8GB/500GB plotnou nový 14z s i5kou, 8GB a 1TB SSD WDred; fyzicky je to velké úplně stejně, jen ta 14ka má větší aktivní plochu displeje.