Co přinese sloučení Nej.cz s O2?... bídu s nouzí všem zákazníkům

.
Smutný příběh:
- Prvně mi hned po převodu na O2 naúčtovali nějakou službu co jsem si nikdy neobjednal (rodinné sledování), i přes to, že přišlo několik emaiů před převodem o tom, že převod proběhne v pohodě, ceny mi zůstanou atd... Po tom, co se mi konečně podařilo se někam dovolat mi teda službu zase laskavě zrušili, ale peníze mi nevrátí... prý je to tak v pohodě, aktivovat lidem produkty co si neobjednali a lhát při tom, že se jim nezmění cena.
- Nyní je asi měsíc po té a přišlo mi emailem, že mi převádějí můj internetový tarif na jiný, aktivují mi službu rodinné sledování (a nejde to v té jejich samoobsluze dopředu nijak zrušit, tudíž to budu muset zase zaplatit a po té zrušit), a moji slevu, která zajišťovala srovnatelnou cenu s nej.cz mi za 24 měsíců zruší

.
... není to poprvé, co se mnou O2 vy******, a já tehdy řekl, že je to naposledy... no, jak jsem se pletl

.
Dotaz:
Neví prosím někdo, které firmy jsou opravdu schopny fungovat přes ten Cetin? Jak jsem pochopil, tomu patří ta infrastruktura a rád bych si tuhle přípojku ponechal, ale O2 si již z výše jmenovaných důvodů ponechat nechci

. Problém je, že sice na stránkách Cetinu je napsáno s kým spolupracují (
https://www.cetin.cz/domacnosti/seznam-poskytovatelu), ale reálně mi všichni chtějí nacpat bezdrát, případně starou kabelovku 20/2 (UPC/Vodafone) nebo DSL za 600 atd... asi nikdo z nich nechce platit Cetinu a já bych rád věděl, jestli někdo z vás našel nějakou náhradu za O2 a jakou. Já jsem tedy lokalita Královo Pole, ale můžete napsat kdokoli... ať případně vím, kam se přestěhovat

. Moc děkuji

.
P.S.:
Nechápu, jak ještě dneska můžou firmy tohohle kalibru existovat... vždyť jestli to takhle udělali všem, tak za nechtěnou službu alespoň ten jeden měsíc, než ji všichni zruší, vyinkasují pokaždé neskutečný balík... nejsem právník, ale evokuje to ve mě jisté předpoklady podvodného jednání.