pocitace si uz policajti drzia u seba pekne dlho (3 mesiace). Udaje uz maju vraj skopirovane, pocitace si chcu nechat, aby mali zalohu v pripade, ze nejak dodrbali kopirovanie.
Ironiou je, ze ja som s pripadom spojeny asi takto:
Moj otec pracuje vo firme, ktora vyuziva spolocny internet s dalsimi instituciami v budove (wifi bola v tom case nezabezpecena). Z IP adresy routra, ktorym sa pripajaju tieto institucie na internet bol poslany utajovany dokument na server, kde sa zdielaju subory. V budove nesidli ziadna institucia, ktora by mohla mat pristup k tomuto dokumentu.
Moj pc zabavili pri domovej prehliadke, ktora sa uskutocnila u nas doma, kvoli tomu, ze otec na otazku "Mozeme prist stiahnut udaje z pocitacov, co mate doma?" odpovedal: "To si musite vybavit s mojou manzelkou, lebo to su pocitace jej firmy"...co policajt vyhodnotil ako "Nie".
Mal som velku smolu, ze som sa prave vtedy nachadzal doma, pretoze studujem daleko od domu a domov chodim priblizne raz za mesiac.
Sranda je, ze pocitace, ktore su priamo pripojene k internetu (z ktoreho bola pachana nelegalna cinnost), nezabavili.
Toto je pribeh, ktory sa moze stat kazdemu z vas ... bez ohladu na to, ci konate nieco nelegalne, alebo nie.
Z kazdeho dalsieho stretnutia s policajtami sa mi potvrdzuje, ze rozum im odoberaju pri prijimani do policajneho zboru.