Stránka se přes Tor dlouho načítá a nenačte se

Gtor

Stránka se přes Tor dlouho načítá a nenačte se
« kdy: 31. 01. 2025, 20:40:17 »
Ahoj,

Vsiml jsem si toho u nekolika stranek uz drive, ale posledni dobou tech stranek docela pribyva.

Kdyz zadam adresu nekterych webu do prohlizece TOR (Tor Browser), tak se stranka dlouho nacita a nakonec se nenacte a zahlasi mi to, ze HTTPS spojeni neexistuje, zdali chci pokracovat pres nesifrovanw HTTP. Kdyz zadam pokracovat pres nesifrovane HTTP, opet se dlouho stranka nacita a nakonec se stejne nenacte ani po vice pokusech.

Jde o blokaci pristupu prez TOR, nebo je jen chyba v prohlizeci ? Pres obycejny webovy prohlizec (Firefox, Chrome) bez site TOR se stranky normalne nacitaji a drive se nacitaly normalne i pres prohlizec TOR, posledni dobou uz ne.

Jina vec je, kdyz mi hned na strance se objevi hlaska "Forbidden" a nebo velmi rychle "Connection Timmed Out" To pak vim, ze jde o blokaci pristupu na stranku pres sit TOR.

Ma s tim nekdo zkusenosti ? Dejte vedet. Nejedna se o nejake stranky na darkwebu nebo s nelegalnim obsahem, ale (temer) bezne veci.

McFly

• 608
    • Zobrazit profil
Re:Stránka se přes Tor dlouho načítá a nenačte se
« Odpověď #1 kdy: 01. 02. 2025, 11:09:02 »
Často se setkávám s blokací přístupů na weby přes TOR. Od doby, co máme v práci nasazenu WAFku pro ochranu webů, z TORu se na ně už nedostanu. Za mne ok.

« Odpověď #2 kdy: 01. 02. 2025, 12:00:07 »
Stejně tak se čím dál více blokuji i různé známé VPN. Nebudou se zakazovat, to by bylo nedemokratické. Budou se jen všude filtrovat.

« Odpověď #3 kdy: 01. 02. 2025, 22:27:54 »
Ono přes TOR síť, ale i zde zmíněné veřejné VPN služby často tečou i docela silné útoky a tak provozovatelé webů/služeb začínají běžně blokovat přístupy z těchto sítí zahazováním provozu na firewallu.

Není to nic nečekaného, byla to jen otázka času kdy se tento provoz začne blokovat. (Zatím neblokuju vše, ale některé TOR exit nody již ano a nad blokováním veřejných VPN uvažuji)
« Poslední změna: 01. 02. 2025, 22:29:56 od JanBenicek »

Jigdo

• 567
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04. 02. 2025, 21:18:15 »
Narazil jsem na par webu, ktere blokovaly nekolik Tor Nodu,
ale vzdycky se mi podarilo najit nejaky, ktery fungoval -> "New Tor circuit for this site".

Co je zvlastni, ze nedavno jsem potreboval na par dnu pracovat z US IP pres VPN,
a vsiml jsem si, ze i kdyz jsem byl pripojeny za velkou louzi,
moje 3 hop servery byly vzdycky Evropske .......

Take muzete vyzkouset blokovani Exit/Nodes etc.
https://v236xhqtyullodhf26szyjepvkbv6iitrhjgrqj4avaoukebkk6n6syd.onion/t/how-to-select-certain-country-for-exit-node/14080
https://tor.stackexchange.com/questions/733/can-i-exit-from-a-specific-country-or-node

Kód: [Vybrat]
nano ~/.local/share/torbrowser/tbb/x86_64/tor-browser/Browser/TorBrowser/Data/Tor/torrc
ExcludeNodes {au},{ca},{nz},{gb},{us},{sa},{il},{??}
ExcludeExitNodes {au},{ca},{nz},{gb},{us},{sa},{il},{??}

« Odpověď #5 kdy: 05. 02. 2025, 10:24:57 »
Vzhledem k tomu, že Tor naštěstí publikuje seznam exit nodů, tak není těžké nastavit blokaci. Přes ipset stačí třeba toto:

curl -s 'https://check.torproject.org/torbulkexitlist?ip=<target IP>&port=<target port>' 2>&1 | sed '/^#/d' | while read IP
do
  ipset add tor $IP
done