Co tahle použít Google?
https://hackernoon.com/holy-cow-i-sent-a-bitcoin-transaction-with-too-low-fees-are-my-coins-lost-forever-7a865e2e45ba
Děkuji, zkusim cekat nez expiruje (melo by to byt dle clanku od verze 0.14. 14 dni) nebo ji nektery z mineru zpracuje (o čem pochybuji). Něco jsem zkoušel, třeba viatbc accelerator, faktem je, že se mi podarilo zadát fee 1.00 sat/B což je opravdu malo (ano- a viabtc to odmítá (too low transaction fee). Co kdyz to proste zustane unconfirmed? Mam zkusit abadon transaction? Muzu pak zadat novou transakci na jinou adresu, nebo musi byt input i output totozne (s vetsim poplatkem)? Omlouvam se, nechci to proste zvrzat a ztratit ty bitcoiny, hledam nejaky bezpecny postup. Google jsem samozrejme pouzil jenom ma anglictina neni az tak dobra a mam v tom zmatek....
O své bitcoiny nepříjdeš, jen si hlídej privátní klíč.
Máš 3 možnosti:
1. Pokud máš pod kontrolou i tu cílovou adresu tak z ní pošli transakci s poplatkem který pokryje více než dvě transakce a modli se, nesmí ale nikdo další poslat na tu cílovou adresu mezitím další platbu, prý to občas pomůže kvůli řazení transakcí, systém je pak zařadí do jednoho bloku.
2. Čekej, a občas se koukni zda ta tvá transakce už nebyla vysypaná z mempoolu. pokud už ... , tak máš své bitcoiny zase volné.
3. ta třetí možnost je jen pro opravdové hackery, musíš:
3.1. Ztáhnout si tu svou transakci.
3.2. Vypreparovat z ní ten podpis, udělat z ní nepodepsanou.
3.3. upravit poplatek.
3.4. Podepsat na offline stroji.
3.5. odeslat do sítě.
Body 3.4. a 3.5. umím, bod 3.1. asi nějak dám, ale body 3.2. a 3.3. nevím zda na to existuje nějaký nástroj ale při délce těch transakcí to je možné i ručním zásahem do pole bajtů té transakce. Už je to dávno co jsem čet strukturu transakce nebylo by to nemožné ale bylo by to opravdu hodně práce a neslibuji že se povede.
V každém případě, pokud by se to povedlo, tak síť vyhodnoti ty transakce jako doublespend, zpracuje tu s vyšším poplatkem a zahodí tu s nižšším poplatkem.