pocitac teoreticky ujde, jenom graficka karta je na h.... (nvidia 7650). Ram 2GB, CPU AMD
Grafiku vem cert, co na Gentoo potrebujes, je hutny procesor, abys necekal na kompilaci 14 dni. Ja mel Gentoo na 2x P III, 850 MHz, 1.5 GB pameti. Rekl bych, ze to byla limitni konfigurace. Nektere baliky, jako FF nebo OO jsem instaloval jen jako predkompilovane binarky. Zbytek se tak nejak dal udychat, pokud clovek updatoval dost casto, aby to nebylo vzdycky na tridenni kompilaci. Ostatne pozor na to, parkrat se mi stalo, ze se mi Gentoo rozsypalo po te, co jsem byl nekde 2 mesice pryc a nejak to pak neustalo update a musel jsem to davat pracne dohromady. Kdyz se mi to stalo naposledy, vykaslal jsem se na to, protoze to vypadalo neresitelne. Gentoo tehdy melo nejake problematicke obdobi, kdy se obcas neco podelalo a ani se nevedelo, jestli nakonec nerozpusti butik. Asi se to od te doby zase zlepsilo. Aspon doufam, protoze veci typu zavislost VLC na baliku FF, me dost stvaly, protoze FF se mi kompilovalo 24 hodin a binarka tomu nestacila. Nicmene na Gentoo se clovek dost nauci a az ho to jednou omrzi, staci zmenit distro, coz jsem udelal i proto, ze muj stary stroj to uz prestaval stihat.
ale ta poklicka by mela bejt hezka a vhodna pro enduser. (matka obcas u mne hraje farmville na facebooku, a opravdu ji nechci nutin k praci s shelem XD).
Predpokladam, ze i na LFS si clovek zahraje Farmville bez pouziti shellu. Zalezi na tom, do jakeho stadia dosel s instalaci a konfiguraci, nez mu ruply nervy.