Nej.cz zřejmě skoupilo kde co, třeba u nás LtNet. A pak se prodalo "českému telecomu". Já bejt Cetin+O2, postupoval bych asi takto:
- kasíroval bych, co setrvačností ještě chodí
- když se v tom nesourodém klubku samorostlých malých sítěk něco lokálně rozbije, tak bych přednostně tlačil zákazníkům jako náhradu svoje jednotné legacy služby (DSL na stárnoucí mědi z devadesátek, nějaký bezdrát na bázi 4G/5G). Leda pokud by mě to fakt bolelo, nebo by ta věc měla kupodivu pro mě hlavu a patu, opravoval bych infrastrukturu koupenou od NEJ. Konec konců, postupnou migrací zákazníků na jiné služby by se také stávající infrastruktuře NEJ mohlo trochu ulevit.
- průběžně bych migroval zákoše na PON, jak se optika postupně rozrůstá. Ať už na svoji PON, nebo na PON sítě "konkurence" v rámci LLU. Bohužel malá ves na bruntálsku... no.
Stejně první kdo se chopí příležitosti bude marketingové oddělení. Taková databáze zákazníků je tučné sousto, a rozesílání reklamy je dobře zvládnutá činnost.
U O2 a PON garantuji 1 Gbps 1:1?
https://forum.root.cz/index.php?topic=26560.msg374687#msg374687a nebo je to taky ve smlouve jako u Nej.cz:
300/300 Mbps a popripade 600/600 Mbps a kdyz se zadari tak 1000/1000 Mbps a clovek se to dozvi az ve smlouve!!
Predpokladam ze O2 uz dlouho provozuje IPTV, takze prioritou pro ne bude se zbavit kabelove site a presunout vsechny na IPTV ..
(maji aspon kontrolu nad tim co a kdy sledujete, a to se potom dobre prodavaji produkty,
kdyz o svojem zakaznikovi vite vice nez u DVB-C/T/T2 co siri po kabelu
)
A ta databaze novych zakazniku
teda pokud je tam vice tech co si radi priplaci za produkty
Zdrazeni prijde urcite, ale bude nenapadne
prece je to neco stalo ta akvizice ......
Navic mi neni jasne, jak je mozne ze to v CTU vubec nikdoho nedrazdilo,
kabelovka byla prave konkurenci, ktera dohnala O2 u nas
nabidnout alternativni technologii .........ted kyz maji i Nej.cz se prece
musela snizit konkurence!