Odkoupení firemního notebooku Dell

Re:Odkoupení firemního notebooku Dell
« Odpověď #60 kdy: 08. 09. 2025, 13:18:20 »
A pokud ani člověk sám nevím, zda je zdravý, jak to má vědět někdo, kdo mu jde opravovat počítač...

Navíc spousta lidí je vědomě nemocných, a chovají se bezohledně jako prasata, kdy při nachlazení chodí mezí lidi, prskají do rukou a pak vše ohmatají, a podobně. A nebo se jako prasata chovají zdraví lidé, kdy vše ohmatají a pak jdou jíst, dotýkají se nosních a jiných sliznic, a tak podobně.

Karmelos

• 1 199
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 08. 09. 2025, 13:22:22 »
Ne, podle mého  ač jste zdravý, můžete být přenašečem mnoha infekčních chorob. Spouštěčem spousty chorob je jenom oslabení organismu, ty viry nebo bakterie máte v sobě pořád [...]

Jednou věcí je co máte v sobě a druhou věcí co přenášíte, to je jedna věc, třetí věcí pak to, že to, co máte v sobě typicky imunitní systém dost rychle zlikviduje. Co přetrvává jsou buď fakt speciální infekce ale hlavně to, co se vyskytuje na povrchu, což jsou právě typicky třeba ty chřipkové viry a spol. nebo ty streptokoky na sliznicích a herpesviry vlastně taky. I tam imunitní systém v různé míře funguje ale omezeněji než uvnitř organismu.

Proto vás ostatně taky pustí z infekčního oddělení a nejste tam zavřený do konce života. A proto po ulicích nechodí komanda hygieniků s detektory lovící nebohé občany. Protože jako zdravý infekční prostě nejste. Nebo už nejste zdravý ale nevíte o tom jak jsem psal.

No je to o úhlu prohledu, už infikovaný člověk není zdravý, takže je otázka co znamená zdravý člověk. V podstatě nikdo na světě není úplně zdravý, možná snad právě narozená mimina.  No a proto musíte počítat s tím, že v podstatě každý vám může určitým způsobem předat nějakou nechutnou nemoc, od kazivosti zubů, poruchy trávení, mononukleozu, žloutenku, predispozici k rakovině až po hiv. A to aniž by sám na sobě pozoroval nějaké projevy té které nemoci.
« Poslední změna: 08. 09. 2025, 13:25:51 od Karmelos »
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #62 kdy: 08. 09. 2025, 13:25:45 »
akorát mi nějak uniká, jaks z toho dospěl k závěru, že je dobrej nápad tomu jít naproti :-D

« Odpověď #63 kdy: 08. 09. 2025, 17:46:20 »
Mne takýto úzkostlivý dôraz na čistotu pripomína nejaké ľahšie štádium OCD. Môj brat si napríklad vždy pred jedlom umýval príbor (v bežnej domácnosti, kam mali prístup len členovia rodiny).

« Odpověď #64 kdy: Dnes v 09:34:42 »
To je otázka, měl poruchu bratr který si ve společné domácnosti raději sám umyl příbor před jídlem nebo měli poruchu ostatní členové domácnosti jejichž hygienické návyky nebyly dostačující a přichystané příbory prostě nebyly čisté?

Není to nic osobního, z vlastní zkušenosti můžu říct že drtivá většina lidí jsou prasata (nezávisle na sociálním statutu nebo výši příjmu). A ne, není to o učení imunity, prostě jsou prasata.

« Odpověď #65 kdy: Dnes v 10:10:34 »
O dost starší kolega, co vyrůstal v Indii jako potomek diplomatickýho personálu, vyprávěl jak tam vždycky koukal, když si v restauraci Indové nebrali příbory, a jedli pravou rukou. Pro doplnění kontextu: v Indii platí, že pravá ruka je čistá, levá nečistá. Nikdy se nesmíš levou dotknout někoho cizího, dát nebo přijmout dar, apod, protože ... levou se utírá zadek. Zajímavý je, že levou se i platí hotovostí.
Když se ptal, proč jedí rukou místo příborem, dověděl se následující: "vím kde byla moje ruka. nevím kde byl ten příbor a v čem ho umyli, pokud vůbec".

« Odpověď #66 kdy: Dnes v 11:29:51 »
To je otázka, měl poruchu bratr který si ve společné domácnosti raději sám umyl příbor před jídlem nebo měli poruchu ostatní členové domácnosti jejichž hygienické návyky nebyly dostačující a přichystané příbory prostě nebyly čisté?

Není to nic osobního, z vlastní zkušenosti můžu říct že drtivá většina lidí jsou prasata (nezávisle na sociálním statutu nebo výši příjmu). A ne, není to o učení imunity, prostě jsou prasata.

Jsem rád, že tohle nepíšu já, ale pro změnu někdo jiný, takže se pod to můžu podepsat.

Já osobně rozlišuju čistotu, ve smyslu to co je vidět (utřený prach, omytá okna), a hygienickou čistotu, ve smyslu co není vidět - ohmatané kliky na WC, olíznutá lžička,... Pavučina v koutě mě asi nezabije, žloutenka už taková sranda není.

v Indii platí, že pravá ruka je čistá, levá nečistá. Nikdy se nesmíš levou dotknout někoho cizího, dát nebo přijmout dar, apod, protože ... levou se utírá zadek. Zajímavý je, že levou se i platí hotovostí.
Platí snad ve všech islámských zemích a dává to smysl. Tohle je něco, co se snažím v nějaké omezené míře taky dělat - v levé kapse jsou peníze a posmrkané kapesníky, v druhé kapesníky čisté. v Autobuse se držím levou, mobil v pravé,...

Ostatně v mnoha z těch zemí je nedostatek vody a zadek se utíká pískem, takže těžko by si pořád umývali ruce...

« Odpověď #67 kdy: Dnes v 18:34:23 »

Neco ve smyslu "všichni byli divní, jen on byl letadlo"?

Ano, také znám pár lidí s různými podivnými obsesemi. To je jen jiný úhel pohledu na tutéž věc. A není ani o trochu lepší nebo horší. S fakty to, co píšete naprosto nesouvisí; jen s vašimi osobními soukromými dojmy.

« Odpověď #68 kdy: Dnes v 19:37:53 »
Ale tak to, že je někdo čistotnější/opatrnější není přece obsese. Jak často si čistíte zuby, měníte ložní prádlo, spodní prádlo, umýváte okna, utíráte prach,..? Je každý, kdo to dělá méně často prase, a každý kdo to dělá častěji posedlý?

Když si myji ruce před použitím WC, protože jsem předtím ochamatal půl obchodního centra, a nehodlám si na sliznice na intimních partiích nanést kdo ví co, je to přehnané? Je přehnané, když se snažím opustit veřejné WC tak, abych nemusel právě umytýma rukama sahat na kliku? No dobře, tak jsem vadný, a ostatní jsou prasata...