Řešil jsem to u sebe nedávno, takže jak to fungovalo:
1) Sagemcom vám do bridge mode nepřepnou, to dělají jen s modemem Huawei. Takže jestli máte doma Sagemcom, sbalte ho, odneste na prodejnu a řekněte že chcete výměnu za Huawei. Budou se divit a bránit ale udělají to.
2) Až doma zapojíte Huawei, tak zavolejte na infolinku, že chcete modem přepnout do bridge modu. Slečna nejspíš nebude mít tušení o čem mluvíte ale to nevadí, řekněte jí ať to předá technikům. Ti se vám pak ozvou, domluví s vámi termín přepnutí do bridge (u mě se chtěli jen domluvit abych jim potvrdil že to vše funguje) a pošlou vám jméno a heslo na PPPoE co si musíte pak zadat do svého routeru a je to (na prodejně o přepnutí do bridge modu také nemluvte, ti také nemají tušení).
3) pokud vám budou optiku teprve připojovat, tak si to zkuste domluvit předema třeba vám přinesou rovnou již připravený huawei, protože jinak vám technik přinese standardně Sagemcom, co cpou všem jako default a budete muset absolvovat 1&2
4) jak tu někdo již zmínil přede mnou, za modem přepnutý do bridge se neplatí nájem.
Potvrzuji že i přes ten Huawei mi jede optika na ten deklarovaný 1Gbps