Byla to chyba v telefonu, ne apčka .Proč se android nedokázal připojit k wifi síti (WPA2, hostapd 802.11 1x1 20MHz nl80211), kterou mám dlouhodobě uloženou a vždy se připojí?
Nyní se dělo, to, že po kliknutí na Připojit
se prostě nic nedělo, telefon dělal,
jako bych na žádné připojit neklikl. Ani doprovodný text (Načítání adresy, Připojování), ani chyba. Pokud jsem vybral jinou síť , chtěla po mě heslo (ale připojení jsem nepokračoval), pak jsem opět zkoušel tu danou wifi síť a žádná změna. Nepomohlo ani vypnutí wifi z quick setting spanelu.
Stalo se to poprvé. Mezi tím jsem nic neměnil. Wireshark na AP jsem nespouštěl, ale vsadím se (domnívám se), že nejenže netekly žádné pakety, ale ani nedošlo k asociaci ani autorizaci). Předtím jsem se připojil před 10 hodinami k této síti naposled, takže si myslím, že za tu dobu musely expirovat ty nějaké "RSN" klíče pro rychlé návázení session, pokud něco takového je v 802.11n/WPA.
Pomohlo až smazat ( "Zapomenout" v řeči androidu) uloženou wifi síť a připojit se k ní nanovo. Přitom jsem při jejím dřívějším Zapamatování/Uložení žádné nastavení neměnil z výchozího, prostě připojil+uložil.
Sledoval jsem logcat a jen jsem si všiml (bohužel přepisuju až se zpožděním, takže nevím co přesně sedí k danému okamžiku)
Info - WifiService: startScanUid
Error - WifiService: Attempt tor retreive OsuProviders with invalid scanResult List
Info: vendor. rmt_storage rmt_storage_connect_rb cInt_h=0x7f connh=0x..... (jako co.tohle.je, to je švédský hantec ?)
ocessService0 failed to create Unix domain socket: Operation not permitted
!!! Debug : WifiCLientmodelImpl: COnnect toUserSelectNetwork netId 23, uid 10222, forceReconnect=false
!!! Debug ConnectivityService: NetReassign [no changes]
!!! Info: WifiCLientmodelImpl: ConnecttoUSERSelectNetwork already connecting/connected=23Debug StatusBar <e i a s b h r c s > disable2<q i n>
na ty s vykřičníkem mám pifku, ty myslím, že jsou klíčové
Existuje nějaká umělá inteligentce, která dokáže rozšifrovat tyto výpisy androidu a vysvětlit co znamenají (včetně jejich částí)