Bohužel operátor nesdělí ani jestli byl z "mého" čísla nějaký hovor spojen.
Jak presne? CallerID je jen par bajtu v signalizaci, nic vic. To by se musel zeptat vsech operatoru, jestli nahodou historicky v logu neco nemaj. Uvedomte si, ze ten hovor pres vaseho operatora vubec jit nemusel.
Ale operátor k tomu přistupoval natolik laxně, že v době, kdy jsme se někam dostali, tak co mělo být sklizeno již bylo sklizeno... Jakékoliv další řešení nemá smysl....
Jinou moznost nemel. Asi jako kdybyste se ptal na Vasi pobocce posty, jestli nekdo nekde jinde neposlal nekomu dopis podepsany Vasim jmenem v minulem mesici.
Ochrana neexistuje, číslo nejde zablokovat, když jedu do zahraničí... Prostě jim to je u zadku....
Ta ochrana funguje zjednodusene tak, ze kdyz prijde hovor z nejakeho cisla, tak se to zepta ostatnich operatoru na to cislo. Pokud prijde "z venku" a operator odpovi, ze SIM je v jejich domovske siti, tak se to dropne, jinak pusti dal. Dokud nevyjedete ven (neprihlasite se tou SIMkou venku), tak to funguje, jakmile jste venku, tak to z logiky fungovat nemuze, a spoofnout to muze kdokoli na svete komukoli na svete.
Muzete si na cestu ven koupit prepaidku nebo u Vietnamce, ale proste tohle je inherentni zranitelnost z drevni doby, s tim vic delat nejde.
No, tak to jestli byl hovor z "mého" čísla spojen najde v logu poměrně snadno, zejména, když to řeším v tom aktivnim období, kdy se to děje.... Pokud se nějaké navolávání děje trochu jako kobercový nálet, tak stačí, když se podívá u sebe...
Ohledně laxnosti, viz předchozí bod, odpoví po týdnu...
Já vím jak ta ochrana funguje, pokud zde mají nějaký firewall, tak je škoda, že není možnost jak na něm moje číslo blokovat.... Prostě třeba přes appku číslo zablokuju, tj. i když budu v cizí sítí, tak můj operátor místo toho aby hovor autorizoval, tak jej jak u sebe, tak i jiných operátorů zařízne...
Ano, nemusíme nic řešit, kdo je tak blbej, že na to skočí, tak si to zaslouží...