Framework vs. čistý kód

Re:Framework vs. čistý kód
« Odpověď #150 kdy: 20. 08. 2025, 10:15:59 »
mel bys ve svych tridach pouzit \Drupal\Core\StringTranslation\StringTranslationTrait::t()

Takže místo jedné globální funkce dávat do X tříd trait? Který navíc při každém volání vytváří novou instanci TranslatableMarkup namísto toho, aby si držel jednu statickou?

Díky za praktickou ukázku, proč se Drupalu po přechodu na Symfony nedotýkat ani dvoumetrovou tyčí.

« Odpověď #151 kdy: 20. 08. 2025, 14:17:07 »
Na to nemam odpoved, ale pro tyhle zpatecnici je tady Backdrop.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Re:Framework vs cisty kod
« Odpověď #152 kdy: 20. 08. 2025, 16:48:21 »
Že je to blbost.
Čistý kód je jako stavět klasický panelák a vozit si na jeho stavbu písek, cement, vodu - a beton míchat na místě - protože vozit hotové panely je podvod  ;D .

Problém je, že nevieš čo ti do tých panelov namiešali a či by si si ho nenamiešal ty sám lepšie.  ;D

BoneFlute

• 2 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #153 kdy: 20. 08. 2025, 18:52:47 »
mel bys ve svych tridach pouzit \Drupal\Core\StringTranslation\StringTranslationTrait::t()

Takže místo jedné globální funkce dávat do X tříd trait?

Ty určitě výš, jaký je rozdíl, výhody a nevýhody, mezi použití globální funkce a použití lokální instance, že jo? Že jo!?

BoneFlute

• 2 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #154 kdy: 20. 08. 2025, 18:58:22 »
Dobrý programátor by měl být schopen rozeznat jaký je rozsah projektu, kolik času chce projektu věnovat a podle toho se rozhodnout jestli framework použít nebo ne.
Příklady:
- Když budu psát jednoduchou konzolovou aplikaci na 100 řádků, tak asi framework nepotřebuju.

A já ho klidně použiju i v tomto případě, pokud ho mám v hlavě, a pokud se domnívám, že mi to výrazně urychlí nebo usnadní práci.

Zrovna teď jsem zkoušel nějaký triviální experiment. Ale vyžadovalo to určité netriviální minimum. A já blbec jsem si to začal psát ručně, že to stačí.

« Odpověď #155 kdy: 20. 08. 2025, 19:20:48 »
Že je to blbost.
Čistý kód je jako stavět klasický panelák a vozit si na jeho stavbu písek, cement, vodu - a beton míchat na místě - protože vozit hotové panely je podvod  ;D .

Problém je, že nevieš čo ti do tých panelov namiešali a či by si si ho nenamiešal ty sám lepšie.  ;D
Problém je, že zatímco u těch panelů to každý chápe, jaký je nesmysl myslet si, že ty panely udělám líp než betonárka, u programování to spousta lidí nechápe.

Mnozí také porovnávají „co umí cizí knihovna“ versus „co by mohla umět moje knihovna, kdybych měl neomezený čas a zdroje ji napsat“ (a někdy by to těch podmínek patřily i znalosti či schopnosti to napsat).

« Odpověď #156 kdy: 21. 08. 2025, 00:12:49 »
Že je to blbost.

A jakej je problém se kouknout do zdrojaku daného frameworku? Když to bude bordel v kterém se nevyznám a nebude dobrá dokumentace, tak je to dost dobrej signál se tomu vyvarovat.

Kit

• 838
    • Zobrazit profil
« Odpověď #157 kdy: 21. 08. 2025, 23:24:09 »
Že je to blbost.

A jakej je problém se kouknout do zdrojaku daného frameworku? Když to bude bordel v kterém se nevyznám a nebude dobrá dokumentace, tak je to dost dobrej signál se tomu vyvarovat.

Tímto přístupem zavrhneš většinu frameworků, protože se do těch zdrojáků nedá koukat bez zvracení.

BoneFlute

• 2 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #158 kdy: 22. 08. 2025, 14:49:23 »
Tímto přístupem zavrhneš většinu frameworků, protože se do těch zdrojáků nedá koukat bez zvracení.
Já viděl tvůj kód.

Kit

• 838
    • Zobrazit profil
« Odpověď #159 kdy: 22. 08. 2025, 20:46:37 »
Já viděl tvůj kód.

Nepíši frameworky.

BoneFlute

• 2 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #160 kdy: 24. 08. 2025, 23:36:26 »
Já viděl tvůj kód.

Nepíši frameworky.
Díky bohu za ty dary.

Kit

• 838
    • Zobrazit profil
« Odpověď #161 kdy: 25. 08. 2025, 07:36:34 »
Já viděl tvůj kód.

Nepíši frameworky.
Díky bohu za ty dary.

Doufám, že ty taky ne.