Ahoj, zákazník mě požádal, abych mu navrhl a zrealizoval informační/PR koutek, požadavky jsou:
- dva monitory/televize, úhlopříčka od 75cm nahoru - nemusí být synchronizované do jedné plochy, spíš se na každém bude zobrazovat něco jiného
- možnost zobrazovat nějaký rozumně hezky formátovaný informační text - spíš statický, úprava obsahu ručně řekněme 1xdenně - "laikem" - musí na to být nějaké polopatické rozhranní
- připojení k (lokální) síti není problém, takže úprava textu přes prohlížeč by byl ideál
- zobrazovat propagační videa a fotky - rotující pořád dokola
- úplně ideální by bylo bezdiskové řešení - jenom s RO flashkou a natahování dat nebo ještě líp celý bootování přes síť - v lokální síti je unixový server, takže není problém to malém PC použít i jenom jako prohlížeč a nějakou webovou appku dát na ten server
Samozřejmě to zvládnu udělat úpravou nějakého distra, automatickým startem prohlížeče, napsat nějakou drobnou webovou aplikaci pro změnu obsahu stránky atd. O diskusi, jak to zbastlit, mi teď nejde. Spíš bych se chtěl zeptat, jestli jste náhodou něco podobného někdo neřešil a nemáte tip na nějaké (polo)hotové řešení, které by jenom stačilo naplnit obsahem, případně trochu přiohnout a podle vašich zkušeností funguje dobře. Samozřejmě jedině opensource. Ať zbytečně nevymýšlím kolo...
Samostatná kapitola je samozřejmě hardware - líbilo by se mi nějaké malé (průmyslové?) PC. Superodolnost a superstabilita není potřeba - bude to nasazeno v místě, kde by občasný restart nebyl zas takový problém. Prostředí je standardní (řekněme "kancelářské"), žádné průmyslové prostředí, kde by byla extrémní prašnost, teplota apod. PC bude i relativně fyzicky dostupné. Největší problém mi připadá být požadavek na dva monitory - co jsem různá malá PC viděl, dva výstupy na monitor většinou neměly a normální dvouhlavá grafika se do nich dát nedala (rozměrově).
Zatím jsem si žádnou rešerši nedělal, podle webovek stejně moc nepoznám, jak je které řešení dobře udělané, robustní a blbuvzdorné... Docela dost to spěchá, mělo by to být komplet v provozu tak cca za měsíc, takže na žádné velké laborování není prostor
Proto vám budu zavázán za jakékoliv vaše zkušenosti ze skutečného nasazení takové věci - z hlediska sw, hw. Pokud bude nutný udělat skládačku, máte tip na nějaký vhodný kejs?
Dík za vaše postřehy!