Napájecí zdroj ke Gigabyte Brix

Napájecí zdroj ke Gigabyte Brix
« kdy: Dnes v 14:23:38 »
Dobry den,
jdu si za Vámi pro radu. Odešel mi napájecí zdroj k GIGABYTE BRIX model GB-VRi7-10710. A hledám náhradu (již jsem daný mini-pc koupil s neoriginálním napájecím zdrojem značky Fujitsu. Který sní neměl správný parametry (19V 6,32A) a je potřeba 19,5V; 6,92A; 135W).

Dále nevím přesný konektor 5.5 x 1.7 mm.

Proto bych se raději zde zeptal zdali máte ověřenou nějakou značku adaptéru, ktery by šel využít pro tento pc. A zdali zjištěny informace o konektoru jsou správně.

Zkusil jsem kontaktovat přímo Gigabyte podporu, tak mě tuto informaci nenapsali, ale nabídly možnost poslání od jejich partnera v ceně 70-80 euro. Zdali by jste poskytli nějakou vaši zkušenost s jiným adaptérem tak bych využil jej.

Děkuji

Logik

• 1 050
    • Zobrazit profil
Re:Napájecí zdroj k GIGABYTE BRIX
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 14:40:32 »
Pro takové potřeby jsem někdy kupoval adaptéry GreenCell. Ne, že by to asi byla kvalita, ale zpravidla nechcíply hned, nevím o tom, že by hořely, a byly rozumně drahé a především se dá sehnat od té značky zdroj či baterka skoro na cokoli.

Re:Napájecí zdroj ke Gigabyte Brix
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 16:10:19 »
Většina laptopových zdrojů je na 19/19.5/20V takže ono je to vcelku jedno. Takže bych použil nějaký originální značkový adaptér, co se třeba válí doma, než nějakou neznačkovou čínu. Správný konektor už máš na tom starém zdroji.

xnd

Re:Napájecí zdroj ke Gigabyte Brix
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:07:16 »
Ja prevadzkujem svoj Gigabyte Brix miniPC (bezi non-stop ako NVR) na 12V zdroj. Original dodavany zdroj bol 19V plus minus. Pod 12V sa nezapne.
Treba davat pozor na pokles napatia pri nahlom zatazeni, niektore lacnejsie zdroje mozu mat vyssi pokles napatia (voltage drop) a to pri nizkych napatiach okolo 12V moze sposobit nestabilitu.