Matěj Vaňátko: Zvídavá otázečka :-). Na jakou školu nastupuješ v Brně ? MUNI nebo VUTBr ? Jen se tak ptám jelikož já osobně nastupuji na FI Muni
Nejsem sice nějaký šílený síťař. Ale když něco potřebuji zprovoznit poradím si sám většinou pomocí dokumentace v Linuxu a základními znalostmi, které by měl mít každý SPŠ student oboru Elektronické počítačové systémy případně Informatika ;-)
Smoofy: Máš pravdu na forech se často vyskytují lidé, kteří jsou "mistři světa". Je pěkné že si to lidé dokáží najít na internetu, vygooglovat, obšlehnout atd.. Takových plagiátorů existuje v dnešním světě mnoho. Prostě lidé jsou líní myslet hlavou a chcou si ulehčit :-) To je škoda, ale zase pozitivum. Jelikož se potom pozná kdo je opravdový profesionál a kdo ne
Ovšem v IT není úplně reálné být profík ve všech pod oborech, ale je zase důležité mít alespoň základní přehled
Neberte si mě moc do úst
Mám základní přehled spravuji sice pár sítí, když má klient nový požadavek nastuduji si problematiku a vyhovím mu ve všech možných i cenových směrech, ale spíš se naplno věnuji výzkumu a vývoji v oblasti počítačové grafiky. Jenom mě zaujala Vaše diskuze a reakce (ze začátku to vypadalo že se sežerete argumentama
) -> tedy takto to alespoň na mě působilo
Ještě k panu Vaňátkovi: Jestli budeš dělat někde nějakého správce sítě (beru to jako ze strany malých a středně velikých firem kde asi většinou budeš mít volnou ruku) Tak se připrav na to že budeš měnit i baterky v hodinách po celé budově, vést nějaké workshop kurzy pro zaměstnance a spousty i dalších věcí, které můžou být mimo tvůj, náš obor
Tak jenom aby ti to nezkazilo naděje a ideály. Ideální stav je když děláš na sebe jako OSVČ a máš konstantně pod sebou tak 4 sítě, které jsou po tvém zásahu předpokládám stabilní ;-) Potom nemáš nouzi ani o klienty, peníze a zkušenosti
Toť má zkušenost a nějaké mé myšlenky
Přeji hezký zbytek večera/ nového dne
Fox
/// jestli se ptám na věci které byli řečeny, omlouvám se nějak jsem zapomněl hned odeslat příspěvek