Recruiterka prosí o pomoc (jen feedback)

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
Re:Recruiterka prosí o pomoc (jen feedback)
« Odpověď #30 kdy: 30. 11. 2017, 17:54:30 »
Tak slečna/paní náborářka (čeština má na to hezké slovo, což?) Lenina (připomíná mi to jednoho zdejšího Power Lenina) ví, že na Linkedin se cítí být lidi náboráři obtěžováni a tak přijde tady do naší techno-zenové meditační zahrady? :D

Jestli se tu nejedná o nějaký průzkum na ajťáky nějakého studenta, převlečeného jakože za ženskou, protože jinak by byl nejspíš se svými otázkami u ajťáků poslán pěkně k šípku. :D

Na náboráře mám svůj pohled a názor z obou stran, tak si jdu pro 3D brýle a popcorn a jdu sledovat další příspěvky v téhle diskuzi :)

y,

« Odpověď #31 kdy: 30. 11. 2017, 18:05:48 »
Tak ona ta diskuse je zatim relativne k veci (JardaP a ostatni zaslouzeni experti jsou asi vytizeny resenim alotropnich konfiguraci cukru a zdravym jidelnickem obecne ve vlaknu "Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?").

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 30. 11. 2017, 18:11:13 »
Tak ona ta diskuse je zatim relativne k veci

Pravda...

(JardaP a ostatni zaslouzeni experti jsou asi vytizeny resenim alotropnich konfiguraci cukru a zdravym jidelnickem obecne ve vlaknu "Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?").

Jj všiml jsem si jací se tady pohybují výživoví odborníci. :D

CoffeeMan

« Odpověď #33 kdy: 30. 11. 2017, 18:14:23 »
Já poslední dobou dělám do psychologie a mohl bych náborčí fakt něco chytrého povědět, ale... když ona je to s nimi hrozná sranda, jak se v tom máchají. Navíc metabolismus cukrů je zajímavější. 8)

kyle

« Odpověď #34 kdy: 30. 11. 2017, 18:16:24 »
1) Firmy sa vykresluju v tom najlepsom svetle co je pochopitelne, ze tym chcu prilakat co najviac uchadzacov. Bohuzial vacsinou to nie je ani z daleka pravda. Sam som pracoval vo firme kde som sa musel hravat v 8 rocnych hovnach, a ked som dal vypoved, tak firma uviedla do inzeratu "... pouzivame najnovsie technologie ...". Ak to tak robi vacsina firiem, tak to ma poser.

2) Tie technologie pozadovat mozu, ale nech necakaju ze niekoho takeho naozaj najdu. Ak sa niekto orientuje v danej oblasti, tak sa vacsinou specializuje na 2-3 technolgie ... a ak firma vyzaduje nieco navyse, tak to sa uci za behu

3) Absolutne nevyhovuje. Vo firme budem pracovat cely cas na pocitaci s internetom, a ak nieco neviem tak si to najdem. Skusat niekoho z niecoho, co si najde na webe za 5 sekund ak mu to bude treba je uplne zbytocne. Otestovat algoritmicke myslenie na nejaku logicku ulohu mi dava vacsi zmysel, ale ako tu uz zaznelo, nesom fanusik takehoto skusania. Ak si ma firma pozve na pohovor tak bud ma chce na zaklade referencii, alebo nie.

4) Vacsina znamych vratane mna na benefity firme kasle. Jedinym poriadnym benefitom su peniaze. Skolenia su tiez fajn, ale preferujem budget, aby som si skolenie mohol vybrat sam.

5) VELMI! Neuvadzat mzdu je zavadzajuce. Predstavte si ze idete okolo supermarketu, kde uvidite tabulu super lacne maslo. Pridete tam a zistite ze "lacne" je subjektivny pojem. Pracovny pomer je vymenny obchod, takze bud firma uvedie co za danu pracu ponuka, alebo nech radsej nikoho nehlada, zistovat mzdu osobne nemame cas, a cas su peniaze.

6) Aby si ste sa nad tymi piatimi bodmi dobre zamysleli.

Petr M

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 30. 11. 2017, 18:56:57 »
Tak ale zase nezveřejněný plat dává možnost, když tě někdo kontaktuje, podstrčit vlastní ceník. V reálu pak rekruiterka dostane něco jako

Základ..................X Kč/měsíc (1.5 * současný plat)
Dojíždění 1km ....200Kč/měsíc
Parkování mimo parkoviště zaměstnavatele .... 250Kč/den (reálná cena 30Kč/hod * 8h+ 10Kč náklady na nalezení místa)
Příplatek za open space 0.5*X (když má na to, aby lidi makali na třetinový výkon, tohle ho nezruinuje a zdraví mám jenom jedno)
....

Ber nebo nech. Až to akceptuje, můžeme se bavit dál.

Kit

« Odpověď #36 kdy: 30. 11. 2017, 19:38:31 »
1) Takové inzeráty jsou pro mne v pořádku. Na takové umělecké dílo buď reaguji, anebo ne. Vadilo by mi, kdyby všechny inzeráty byly na jedno brdo. Asi bych se při čtení nudil.

2) Full-stack je dobrý pro juniora, který se ještě nerozhodl, co vlastně chce dělat. Odpovědi na takový inzerát budou podle toho vypadat.

3) Algoritmy už tolik nefrčí, očekávám spíš požadavek objektového návrhu, na což se lépe hodí whiteboard. Tuhle po mně chtěli MacLarenův algoritmus (i když to tak nenazvali). Ačkoli ho znám, podle dotazu jsem usoudil, že to nebude práce pro mne.

4) Proplácení konferencí a školení je v rámci cesťáků, to není benefit. To už jsou zajímavější permanentky na sportovní aktivity. Čaj a kávu na pracovišti považuji za obvyklý benefit a příjemné je i ovoce. Řízky se moc neosvědčily, byly příliš atraktivní. Pro mne je benefitem i to, že si nemusím odsedět na pracovišti celých 8 hodin. Stejně pracuji i cestou do práce a z práce. Dovolená nad rámec zákoníku práce je příjemným benefitem.

5) Je mi to vcelku jedno. Na některé pohovory chodím jako za kulturou, poznat jiné lidi.

6) Potěší mě vstřícnost. Pohovor není soupeřením, kdo je lepší, ale dialogem pro navázání spolupráce.

Znechucení bývá různé. Často je to nějaký požadavek, který nebyl uveden v inzerátu. Jako backendista v PHP odmítám dělat s Javacriptem nebo se Smarty, stejně jako s pofidérními frameworky. Kdyby to bylo v inzerátu, neztráceli bychom čas.

« Odpověď #37 kdy: 30. 11. 2017, 22:02:10 »
Dobrý den.

Dám Vám feedback kombinovaný z obou stran. Sám si najímám lidi a vysvětlím svůj názor, proč si myslím, že pokládáte tyto otázky. Jestli je to off topic, tak to prosím ignorujte.

Jako zaměstnavatel hodnotím dvě stránky uchazeče: odbornou - tedy to, co už umí, má vytrénováno. A pak osobnostní část, která ho může předurčovat nebo naopak vylučovat ze seniorních pozic. Někdy je programátor taková špička, že si může dovolit být skoro až autista, protože svoje osobnostní nevýhody překryje odborností. Jindy je to přesný opak - potkám skvěle komponovaného uchazeče, ale narazím na odborné limity, které už nepůjde překonat.

A co tedy? zamestnate autistu nebo jeho opak?

« Odpověď #38 kdy: 30. 11. 2017, 22:34:05 »

Já raději opak. Znalosti a zkušenosti se dají získat. Osobnost je prakticky neměnná.

« Odpověď #39 kdy: 30. 11. 2017, 22:46:46 »

Já raději opak. Znalosti a zkušenosti se dají získat. Osobnost je prakticky neměnná.

vidim to uplne stejne

CoffeeMan

« Odpověď #40 kdy: 30. 11. 2017, 22:46:55 »
Se úplně bojím zeptat, co si představujete pod pojmem autista ;D

Kit

« Odpověď #41 kdy: 30. 11. 2017, 23:10:52 »
Se úplně bojím zeptat, co si představujete pod pojmem autista ;D

Ten, kdo do práce jezdí autem ;D

« Odpověď #42 kdy: 30. 11. 2017, 23:35:18 »
Vyjadrím sa len k benefitom - najväčší benefit by bol pre mňa momentálne vyšší plat a tesne za ním kebyže môžem do práce chodiť do psom. Občas som v práci 12 hodín + 2 hodiny dochádzam a 14h pes sám nevydrží.

lobo

« Odpověď #43 kdy: 30. 11. 2017, 23:46:18 »
Ukazka klasickeho "headhunterskeho" emailu, na ktery se jiz neobtezuji ani reagovat (nehlede na to, ze prisel ze soukromeho mailu, to taky nebylo neco, co ve mne zazehlo jiskru zajmu).

Citace
Hi XXX
My name is XXXX and I am an executive recruiter in XXX (pomerne velka geograficka oblast). I am currently assisting one of the most fundamental Premier Research Lab who is currently seeking an
Pokud uz mate kontakt na nekoho, komu posilate vice ci mene cileny e-mail, tak je lepsi cut-the-crap a jit rovnou k veci.

Ten e-mail nie je cieleny. Taky mail poslu 1000 ludom kvoli CV fishingu.

Kjt

« Odpověď #44 kdy: 01. 12. 2017, 01:26:31 »
1) inzeraty by meli vice popsat, co je naplni prace, co se vyrabi, proc se to dela, kdo jsou uzivatele-zakaznici. Jakeho cloveka ocekavaji.

2) Fullstack je OK, je dobre mit povedomi o vsem a detaily resit az jsou potreba, neni mozne ale vedet vse do hloubky. Ja se povazuju spise za agnostika = (Pascal nepocitam) presel jsem z C, Javy do C# .NETu, obcas napisu nejaky skript v BASHi, Pythonu nebo Ruby, pokud potrebuju napsat neco do frontendu, tak v ES6, chytla mne Aurelia, takze Angular JS nebo React mne neohromi. Ale do hloubky se vse neda zvladnout, co jsem kdysi dobre umel v Jave, jsem pozapomel. Od toho jsou manualy a stackoverflow. Na pohovoru se mne ptali na nejake klicove slovo (volatile), slysel jsem o tom (v C) ale nevedel (ptali se na .NET). A ono to ma v kazdem jazyce jiny vyznam a jine pouziti - v C pro promenne hardwaru, v .NEtu resi vicevlaknovy pristup k promenne.

3) prakticka zkouska, ano i ne. Neco naprogramovat - to proste neni na whiteboardu a na papire videt a clovek snadno udela chybu, kterou ve stresu  nevidi. Naopak mi vyhovovalo zkouska, kde jsem dostal papir s napsanym kodem a hledal jsem chyby nebo jsem lustil co ta funkce dela, pripadne pridal dalsi funkci.

4) Pro mne benefit je 7.5 hodinova pracovni doba (s obedem 8), patek 6.5. 30 dnu placene dovolene. 0-10 dnu neplacene dovolene dle potreby a flexibilita. Skoro nikdy jsem nevyuzil wellnes a sportovni kupony, naopak jsem si platil ze sveho konference. Dobre je vyber HW - pripadne z nejake predvybrane nabidky (ze 3 typu - maly, stredni, velky Dell, HP ...)
To vse ted mam v stavajici praci - ale projekt je jen na 3 roky, takze se mi bude styskat.

5) Chybejici mzda u inzeratu mi uz jednou zkomplikovala zivot. Cely pulden jsem si vyhradil na pohovor, aby mi na konci nabidli juniorsky plat o 20 % nizsi nez jsem uz tehdy mel 5 let. Takze uvadet rozmezi - od, do. "Od" nabidnout absolventovi. "Do" nabidnout seniorovi.

6) HR by melo splnit domaci ukol - tj. precist si zivotopis kandidata, pripadne profil. Precist - ne vytrhnout klicova slova, nebo technologie z kontextu. Dale castecne proplaceni cesty na pohovor, pokud kandidat jede vetsi dalku. V zahranici mi takove pozvani na pohovor platili (byl jsem asi 3x).