1) inzeraty by meli vice popsat, co je naplni prace, co se vyrabi, proc se to dela, kdo jsou uzivatele-zakaznici. Jakeho cloveka ocekavaji.
2) Fullstack je OK, je dobre mit povedomi o vsem a detaily resit az jsou potreba, neni mozne ale vedet vse do hloubky. Ja se povazuju spise za agnostika = (Pascal nepocitam) presel jsem z C, Javy do C# .NETu, obcas napisu nejaky skript v BASHi, Pythonu nebo Ruby, pokud potrebuju napsat neco do frontendu, tak v ES6, chytla mne Aurelia, takze Angular JS nebo React mne neohromi. Ale do hloubky se vse neda zvladnout, co jsem kdysi dobre umel v Jave, jsem pozapomel. Od toho jsou manualy a stackoverflow. Na pohovoru se mne ptali na nejake klicove slovo (volatile), slysel jsem o tom (v C) ale nevedel (ptali se na .NET). A ono to ma v kazdem jazyce jiny vyznam a jine pouziti - v C pro promenne hardwaru, v .NEtu resi vicevlaknovy pristup k promenne.
3) prakticka zkouska, ano i ne. Neco naprogramovat - to proste neni na whiteboardu a na papire videt a clovek snadno udela chybu, kterou ve stresu nevidi. Naopak mi vyhovovalo zkouska, kde jsem dostal papir s napsanym kodem a hledal jsem chyby nebo jsem lustil co ta funkce dela, pripadne pridal dalsi funkci.
4) Pro mne benefit je 7.5 hodinova pracovni doba (s obedem
, patek 6.5. 30 dnu placene dovolene. 0-10 dnu neplacene dovolene dle potreby a flexibilita. Skoro nikdy jsem nevyuzil wellnes a sportovni kupony, naopak jsem si platil ze sveho konference. Dobre je vyber HW - pripadne z nejake predvybrane nabidky (ze 3 typu - maly, stredni, velky Dell, HP ...)
To vse ted mam v stavajici praci - ale projekt je jen na 3 roky, takze se mi bude styskat.
5) Chybejici mzda u inzeratu mi uz jednou zkomplikovala zivot. Cely pulden jsem si vyhradil na pohovor, aby mi na konci nabidli juniorsky plat o 20 % nizsi nez jsem uz tehdy mel 5 let. Takze uvadet rozmezi - od, do. "Od" nabidnout absolventovi. "Do" nabidnout seniorovi.
6) HR by melo splnit domaci ukol - tj. precist si zivotopis kandidata, pripadne profil. Precist - ne vytrhnout klicova slova, nebo technologie z kontextu. Dale castecne proplaceni cesty na pohovor, pokud kandidat jede vetsi dalku. V zahranici mi takove pozvani na pohovor platili (byl jsem asi 3x).