Zdravím, píšu sice trochu později, ale rád bych se zapojil do diskuze se svými zkušenostmi. Měl jsem asi půl roku poslední model od Sony Ericsonu a to xperia ray, telefon byl celkem slušně zpracovaný a operační systém fungoval velice slušně vzhledem k tomu, že to byl můj první smartphone. Po čase používání i přesto, že nejsem antitalent a telefony jsou moje hobby mi přišel android docela pomalý, relativně dlouho trvalo než se mi spustila aplikace, prostředí bylo od výroby zamořeno spoustou aplikací, které jsem nepoužíval a nechtěl v telefonu a nebylo možné je nijak vymazat - například facebook. Potom jsem si říkal, že jsem od telefonu přece jen čekal trochu více i když to byla střední vrstva tehdejší nabídky. Důvod nespokojenosti se systémem nebyl jen díky výše uvedeným vadám, ale taky mě zklamal pomalý prohlížeč netu, který se strašně pral s objemnějšími soubory na internetu, občas se sekal. Takže jsem si řekl, že je načase trošku zainvestovat a koupit lepší telefon. V nabídce byl Apple Iphone 4S, Samsung Galaxy SII a HTC Sensation XE.
Pro mě bylo důležité aby telefon vydržel po systémové i hardwarové složce, měl kvalitní a jemný displej, hezky vypadal a měl rychlé a snadné prostředí. Nakonec vyhrál Apple a po vybalení z krabice mě naprosto ohromil zpracováním, jednoduchostí a rychlostí operačního systému, chvilku jsem si sice zvykal na odlišnosti od androidu, všechny ty věci na I, ale bylo to intuitivní a poměrné rychlo se to dalo naučit, pak ovšem přišlo i pár negativ, hele kolega mi nepošle přes bluetooh obrázek, na netu se skoro nedá nic stáhnout i když net šlapal na mobilu lépe než mém notebooku
Takže když to uzavřu, to co jsem od telefonu chtěl se mi naprosto splnilo, rychlý operační systém bez chyb, bez zbytečných programů, jednoduché ovládání a příjemné zpracování, velká spokojenost i když i negativa se najdou v uzavřenosti až křečovitém skoro. Takže komu nevadí, že si s kámošem nepošle přes bluetooh písničku a nebo si nepřehází vše myslitelné v telefonu podle i sebe a někdy to je fakt umění se v tom hrabat, tak vřele doporučuji Apple, tím fakt nic nezkazíte, ovšem pokud jste vrtáci a nedělá vám potíže se stále vrtat v operačním systému a něco ladit, tak rozhodně andriod, je to skoro jak windows a ios v pc, windows má každý a funguje na něm většina dostupných věcí, ale dýl jak rok bez přeinstalování to nevydrží v pohodě behat, komu to vadí to furt přeinstalovávat jako mě, doporučuji Apple i jako pc.
Obě platformy jsou velice povedené i přesto, že Andriod to má těžký, jelikož to dělá pro mnoho značek a typů telefonů, záleží pak na každém, jestli se v tom chce hrabat, nebo jen používat co už je pevně dané a osvědčené.