Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 22:44:41Citace: Death Walker 18. 09. 2021, 22:36:45naviac poukazujes na to ze idris znamena prorok...[facepalm] Ještě větší retard, než jsme se obávali, hejže?
Citace: Death Walker 18. 09. 2021, 22:36:45naviac poukazujes na to ze idris znamena prorok...[facepalm]
naviac poukazujes na to ze idris znamena prorok...
Citace: Idris 18. 09. 2021, 22:49:46Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 22:44:41Citace: Death Walker 18. 09. 2021, 22:36:45naviac poukazujes na to ze idris znamena prorok...[facepalm] Ještě větší retard, než jsme se obávali, hejže? Hele já nevím. Mě přijde, že je to dobou. Já takovýho kluka měl doma (na návštěvě). On je hodnej, což o to. Ale jako nějaká rozvaha, logické uvažování, přehled ale třeba i pud sebezáchovy jako vůbec. Přece nepudu do sporu, kde tuším, že mohu prohrát?! A ještě s takovým křikem. A oni tito lidé snad opravdu věří, že když budou hodně, ale fakt hodně křičet, tak že si tu pravdu vykřičí. Moc netuším v co doufají, že dosáhnou.
Citace: Idris 18. 09. 2021, 22:49:46Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 22:44:41Citace: Death Walker 18. 09. 2021, 22:36:45naviac poukazujes na to ze idris znamena prorok...[facepalm] Ještě větší retard, než jsme se obávali, hejže? Tak si zadaj do google Idris, co ti najde. Na kolkej strane vysledkov by ta uzastna info mala byt? 10k a nejake drobne?
Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 23:03:27Hele já nevím. Mě přijde, že je to dobou. Já takovýho kluka měl doma (na návštěvě). On je hodnej, což o to. Ale jako nějaká rozvaha, logické uvažování, přehled ale třeba i pud sebezáchovy jako vůbec. Přece nepudu do sporu, kde tuším, že mohu prohrát?! A ještě s takovým křikem. A oni tito lidé snad opravdu věří, že když budou hodně, ale fakt hodně křičet, tak že si tu pravdu vykřičí. Moc netuším v co doufají, že dosáhnou. Hmm. Jestli to tak opravdu je, tak je to dost smutné.
Hele já nevím. Mě přijde, že je to dobou. Já takovýho kluka měl doma (na návštěvě). On je hodnej, což o to. Ale jako nějaká rozvaha, logické uvažování, přehled ale třeba i pud sebezáchovy jako vůbec. Přece nepudu do sporu, kde tuším, že mohu prohrát?! A ještě s takovým křikem. A oni tito lidé snad opravdu věří, že když budou hodně, ale fakt hodně křičet, tak že si tu pravdu vykřičí. Moc netuším v co doufají, že dosáhnou.
Citace: Idris 18. 09. 2021, 23:12:08Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 23:03:27Hele já nevím. Mě přijde, že je to dobou. Já takovýho kluka měl doma (na návštěvě). On je hodnej, což o to. Ale jako nějaká rozvaha, logické uvažování, přehled ale třeba i pud sebezáchovy jako vůbec. Přece nepudu do sporu, kde tuším, že mohu prohrát?! A ještě s takovým křikem. A oni tito lidé snad opravdu věří, že když budou hodně, ale fakt hodně křičet, tak že si tu pravdu vykřičí. Moc netuším v co doufají, že dosáhnou. Hmm. Jestli to tak opravdu je, tak je to dost smutné.Usilovně makám na tom, abych to moje děti nechytli
Citace: Death Walker 18. 09. 2021, 23:13:26Citace: Idris 18. 09. 2021, 22:49:46Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 22:44:41Citace: Death Walker 18. 09. 2021, 22:36:45naviac poukazujes na to ze idris znamena prorok...[facepalm] Ještě větší retard, než jsme se obávali, hejže? Tak si zadaj do google Idris, co ti najde. Na kolkej strane vysledkov by ta uzastna info mala byt? 10k a nejake drobne?https://www.root.cz/zpravicky/vysla-nova-verze-jazyka-idris-2/
Každopádně mi furt nedochází, v čem by to testování mělo být výhodnější, nebo co jako.
Testy dělají to, co typy nesvedou. Typy obvykle nezabrání abych do proměnné měsíc nevložil hodnotu 14, aby se do indexu nedostala hodnota mimo rozsah pole.
Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 21:22:02Každopádně mi furt nedochází, v čem by to testování mělo být výhodnější, nebo co jako.Testy dělají to, co typy nesvedou.
Typy obvykle nezabrání abych do proměnné měsíc nevložil hodnotu 14, aby se do indexu nedostala hodnota mimo rozsah pole. Proto po každé kompilaci spouštím testy, abych viděl, že jednotka dělá to, co má i pro hraníční hodnoty.
Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 21:22:02Každopádně mi furt nedochází, v čem by to testování mělo být výhodnější, nebo co jako.Testy dělají to, co typy nesvedou. Typy obvykle nezabrání abych do proměnné měsíc nevložil hodnotu 14, aby se do indexu nedostala hodnota mimo rozsah pole. Proto po každé kompilaci spouštím testy, abych viděl, že jednotka dělá to, co má i pro hraníční hodnoty.
type Month is range 1 .. 12;
Citace: A.P.Hacker 18. 09. 2021, 16:09:45Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 14:36:28Ale ty testy musím napsat, že? A musím je napsat správně, že?Ale vy jste se ptal, jak pomohou testy. Na tuhle chybu prijde kazdy linter, k tomu nejsou treba testy. Ale staci i uplne trivialni test, ktery pokryje ten kod.Tak to prr! Na nic takového jsem neptal. Já se jen opatrně ptal, co skutečnost, že to spadne dokazuje. Ty říkáš, že na to přijdu při testu. OK, tak ten test teda musím napsat. Nebo musím spustit linter, což je takovej podivnej kříženec mezi statickými typy a automatickými testy - ok.Každopádně mi furt nedochází, v čem by to testování mělo být výhodnější, nebo co jako. (Bez ohledu na to, že už tu jedno vlákno na toto téma bylo, kde to bylo do mrti rozebráno. Ale někdo si chce tu slepou uličku asi prolézt znova. No, buduž mu přáno.)
Citace: BoneFlute 18. 09. 2021, 14:36:28Ale ty testy musím napsat, že? A musím je napsat správně, že?Ale vy jste se ptal, jak pomohou testy. Na tuhle chybu prijde kazdy linter, k tomu nejsou treba testy. Ale staci i uplne trivialni test, ktery pokryje ten kod.
Ale ty testy musím napsat, že? A musím je napsat správně, že?