Kam odejít z IT v době AI?

Re:Kam odejít z IT v době AI?
« Odpověď #150 kdy: 26. 05. 2026, 08:54:09 »
A ano, jesle jsou pokrok, a to že žena nemusí sedět doma a maželovi podkuřovat aby dostala kapesný je taky pokrok.

Ne to je levicackej bullshit. I kdyz ti dvacatnice a tricatnice bude rikat jak chce byt emancipovana a jakou chce mit karieru tak se ji zeptej v 45 a pokud dokaze byt trochu uprimna tak ti prizna, ze by ji bylo lip v domacnosti.

Nikoliv, to tvé tvrzení je bullshit. Trefil jsi věk mé ženy a rozhodně nic takového neříká, právě naopak.

Vsak sem psal, ze musi bejt uprimna :-D.

Ale samozrejme muzou existovat vyjimky.

« Odpověď #151 kdy: 26. 05. 2026, 09:33:12 »
Krátká mateřská, a jesle jsou jedny z nich, pak například školní docházka od 5ti let, zkrácení povinné školní docházky na 8let
Ono se to asi redukuje na to, jestli člověk bere dítě jako radost nebo jako přítěž. Pokud se neshodnete ani na tomhle (jako že neshodnete), tak nemá smysl se bavit o dalších věcech, co z toho plynou.

Karmelos

• 1 341
    • Zobrazit profil
« Odpověď #152 kdy: 26. 05. 2026, 10:54:36 »
Krátká mateřská, a jesle jsou jedny z nich, pak například školní docházka od 5ti let, zkrácení povinné školní docházky na 8let
Ono se to asi redukuje na to, jestli člověk bere dítě jako radost nebo jako přítěž. Pokud se neshodnete ani na tomhle (jako že neshodnete), tak nemá smysl se bavit o dalších věcech, co z toho plynou.

Já myslim že vůbec.  V katolickym irsku bych třeba to, že dítě je přítěž vůbec neuvažoval, a přesto tam mají placenou mateřskou jenom půl roku plus čtvrt roku neplacený. A jesle kde se normálně o děti v tomto věku postarají jsou dobře dostupné.
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #153 kdy: 26. 05. 2026, 12:24:58 »
Já si nemůžu pomoci, ale ta diskuze mi přijde komická. Cizinci, kteří k nám přicházejí (ano, i z toho Západu, který by měl být úplně ve všem naším vzorem, protože u nás je všechno horší), si chválí, že tu máme vymoženosti jako nemocenskou, dlouhou rodičovskou a podobně. Asi si to chválí proto, že je to tak špatné a je to přežitek. Na stát a jeho dlouhé pařáty nadávám, kde můžu, ale zrovna co se týká rodičovské dovolené, tu považuji za jednu z nejlepších věcí, které tu máme.

Pro mě za mě, ať si rodiče děti do jeslí strkají, ale proboha nedělejme z toho ctnost nebo nějakou novou normu. Dokážu to pochopit, pokud někdo má hluboko do kapsy a do té práce musí, protože jinak by měl existenční problémy. Pokud to ale někdo dělá proto, že jde "rozvíjet společnost" a "tvořit hodnoty" a "zvyšovat HDP", pak nemám na jeho adresu jediného pozitivního slova a jeho dětí je mi upřímně líto.