Postfix: forward veskere posty pro lokalni uzivatele

radikn

Postfix: forward veskere posty pro lokalni uzivatele
« kdy: 27. 05. 2010, 19:38:27 »
Zdravim vsechny ctenare ROOTu. Postaviíl jsem si doma maly server, router; pro obstarani drobnosti domaci site. Smeruji na nej postu me domeny, rekneme abc.cz. Prijde mi logicke, abych v mydestination mel nastavene "$myhostname, localhost.$mydomain, localhost", jak je dafaultne stejne tak myorigin = $myhostname. Tedy, kdyz sluzba bezici v kontextu uzivatelskeho uctu bin odesle e-mail, rewrite doplni adresu pro pole MAIL FROM na bin@$myhostname. Kdyz na tento e-mail nekdo bude chtit odpovedet, skoncila by odpoved v prihradce uctu bin. Vim, ze v /etc/aliases je nastaveny alias na root. Takze by e-mail skoncil v root@$myhostname. Jenze ja nehodlam cist ani postu uctu root@$myhostname a chci si ji presmerovat na radikn@volny.cz. Stacilo by pridat radek do /etc/aliases, ale ja bych to chtel vyresit nejak obecne, pro vsechny lokalni ucty, tedy kdyz prijde posta na jakykoli aktivni ucet, resp. adresu <aktivni ucet v /etc/passwd>@$myhostname, taky aby byla presmerovana na radikn@volny.cz. Zpravy na nezname ucty necht je zahozena. Napadlo me to resit treba pomoci forward_path. Pridat tam odkaz na soubor, ve kterem by bylo neco jako *: radikn@volny.cz. Ale nevim, jestli by to slo. Zkusite mi poradit? Dik.

PCnity

• 692
    • Zobrazit profil
Re: Postfix: forward veskere posty pro lokalni uzivatele
« Odpověď #1 kdy: 28. 05. 2010, 17:51:35 »
Offtopic: Asi nikdy nepochopim preco si radsej fetchmailom netahas postu zo servera ktory nie je pod tvojou spravou do lokalnych adresarov. Preco sa snazis o opak? Maju nejaky super webmail alebo take daco?

David Strejc

« Odpověď #2 kdy: 31. 05. 2010, 11:44:33 »
Clovek, ktery popise problem, sam si ho pravdepodobne i vyresi (nezkousel jsem a nevim, ale tak nejak to urcite jde) a pak jen kouka mi pripada jako clovek, ktery rika - chci vyskocit z letadla s padakem, ale bojim se (a u toho to chapu) - pro do do boha jeho nevyzkousis? To ti tam chodi deset milionu emailu za vterinu, ze nejsi schopen to vyzkouset, jestli to tak funguej? Radsi napises 20ti radkovy popis problemu, nez abys jeho reseni vyzkousel - takhle se nic nenaucis.

radikn

« Odpověď #3 kdy: 03. 06. 2010, 21:01:13 »
Ahoj Davide. A) samozrejme, ze jsem to zkousel. Jenze v souboru /etc/aliases nelze zapsat nic takoveho jako *:, nelze ani zcela vynecha prvni z parametru. /etc/aliases ma pevny format a hotovo. *: jsem myslel symbolicky. Jestli neexistuje nejaka finta, kterou neznam. Kdybych vedel, tak mas pravdu, nic bych nepsal. B) Nechodi mi 10000 mailu. Ale to neznamena, ze to principialne odflaknu a neudelam uplne reseni. Je to drobnej problem. Zatim jsem to pustil z hlavy.

David Strejc

« Odpověď #4 kdy: 04. 06. 2010, 08:01:15 »
Muzes to taky pres | posilat do nejakeho rozhodovaciho scriptu napriklad. Myslim, ze na google bude dalsich mnoho moznosti, jak nechat filtrovat postu. Zvlast s postfixem. (Dobry vyber MTA ;o)

Gwyn

« Odpověď #5 kdy: 04. 06. 2010, 09:02:04 »
Dobrý den,
před nedávnem jsem řešil podobný problém a nakonec jsem se rozhodl využít službu google apps, která spravuje veškeré emaily pro mou doménu. Stači si změnit MX záznamy pro doménu a zaregistrovat si free účet u googlu. Pak máte v ruce administraci všech účtu pro domenu, pravidla atd, atd.

Řešení je samozřejmě pouze pro ty, kterým nevadí, že je bude sledovat VELKÝ BRATR.

David Strejc

« Odpověď #6 kdy: 04. 06. 2010, 13:45:02 »
K tomu "Velky Bracha" mam jen takovou paranoidni predstavu:
Google Analytics znamenaji jen to, ze Google zmeni flag u webu na => zpristupnit vysledky userovi.