Zdravim vsechny ctenare ROOTu. Postaviíl jsem si doma maly server, router; pro obstarani drobnosti domaci site. Smeruji na nej postu me domeny, rekneme abc.cz. Prijde mi logicke, abych v mydestination mel nastavene "$myhostname, localhost.$mydomain, localhost", jak je dafaultne stejne tak myorigin = $myhostname. Tedy, kdyz sluzba bezici v kontextu uzivatelskeho uctu bin odesle e-mail, rewrite doplni adresu pro pole MAIL FROM na bin@$myhostname. Kdyz na tento e-mail nekdo bude chtit odpovedet, skoncila by odpoved v prihradce uctu bin. Vim, ze v /etc/aliases je nastaveny alias na root. Takze by e-mail skoncil v root@$myhostname. Jenze ja nehodlam cist ani postu uctu root@$myhostname a chci si ji presmerovat na
radikn@volny.cz. Stacilo by pridat radek do /etc/aliases, ale ja bych to chtel vyresit nejak obecne, pro vsechny lokalni ucty, tedy kdyz prijde posta na jakykoli aktivni ucet, resp. adresu <aktivni ucet v /etc/passwd>@$myhostname, taky aby byla presmerovana na
radikn@volny.cz. Zpravy na nezname ucty necht je zahozena. Napadlo me to resit treba pomoci forward_path. Pridat tam odkaz na soubor, ve kterem by bylo neco jako *:
radikn@volny.cz. Ale nevim, jestli by to slo. Zkusite mi poradit? Dik.